8 naturlige terapier for amyloidose

For å hindre progresjon av amyloidosen og skade som kan forårsake, bør legen anbefale en behandlingsplan som inneholder visse stoffer eller prosedyrer. Imidlertid bør behandling for amyloidose ikke stoppe med konvensjonell medisin.

Det er måter å lindre symptomer på og forbedre ditt velvære med naturlige og utfyllende terapier. Her er åtte for å komme i gang.

1. Bevegelse

L’Amyloidose kan forårsake tretthet og svakhet, deretter L’Det siste du kanskje vil gjøre er å trene. Videre kan hjerteproblemer gjøre sterke treningsøkter ut av problemet. Løpet og andre høyintensitetsøvelser kan være utfordrende med amyloidosen, men dette betyr ikke at du må slutte å bevege seg helt.

Det er best å holde seg til lys eller moderat intensitetsøvelser, alt som hjelper deg med å fortsette å bevege seg uten å være for slitsomt.

Snakk med legen din om:

  • Tai chi
  • yoga
  • Vekt trening
  • Vandreprogrammer

Å trene regelmessig, kan du bidra til å bekjempe smerte og tretthet knyttet til # 8217; Amyloidose. Nøkkelen, skjønt, gjør trygg trening. Å finne en treningskammerat kan hjelpe.

2. Søvn terapi

Dagtid tretthet kan gjøre det vanskelig å sove om natten, spesielt hvis du gjør mange sviller. Da, # 8217; søvnløshet kan forverre tretthet i løpet av dagen. Dette er en ond sirkel som kan forverres av smerte og ubehag i midten av natten.

Hvis du har problemer med søvnløshet og L’dags tretthet, snakk med Sleep Therapy Doctor. Selv meditasjon og dype pusteøvelser før du går i dvale, kan hjelpe deg med å sovne lettere.

3. Kosthold med redusert saltinnhold

Redusere mengden salt i kostholdet kan hjelpe med hevelse på grunn av kroppsakkumuleringen i kroppen.

Med amyloidose, kan nyrer kanskje ikke beholde proteiner effektivt. Selv hjertets evne til å pumpe blod kan bli kompromittert. Sammen, dette kan forårsake hevelse, spesielt i nedre lemmer som ben og føtter.

For mye salt kan forverre slike problemer. Legen kan råde deg til å følge en lavt diett for å lindre hevelse. Dette kan også beskytte ditt hjerte og nyrer fra ytterligere skade.

4. Måltidsubstitutter

Folk som bor med amyloidose, mottar ofte ikke tilstrekkelige næringsstoffer fra mat. Dette kan skyldes språkhevelse, vanskeligheter med å svelge, tap av appetitt eller intestinal dysfunksjon.

Selv om du hopper over et måltid fra tid til annen, vil det ikke nødvendigvis forårsake skade, ikke spise nok i uker og måneder kan føre til underernæring. Av denne grunn kan amyloidosen også føre til et ufrivillig vekttap.

Du bør vurdere å snakke med din lege eller måltid erstatning om å spise tradisjonelle måltider ikke tiltrekker deg. På denne måten kan du få næringsstoffene hvis kroppen trenger å holde energi og hjerne og muskelfunksjon.

5. Andre endringer i kostholdet

Selv om det ikke er klart kosthold for amyloidose, har kostholdsendringer hjulpet noen mennesker til å føle seg bedre.

Det er ikke mange undersøkelser i dette området, men du bør holde fast i et balansert kosthold. Dette inkluderer magre proteiner, sunne fettstoffer, fibre og frukter og grønnsaker.

Videre, hvis tarmsymptomer oppstår, er det en god ide å avstå fra kaffe, alkohol og krydder. Alle disse kan forverre en delikat mage-tarmkanal.

Det er også noen studier av potensielle nevrologiske konsekvenser av te på ampyloidose. Sekund Neuroterapeutics, Det har vist seg at tepolyfenoler hindrer aggregeringen og amyloidproteinpositumet dersom de forbrukes i høye mengder. Imidlertid er det nødvendig med videre forskning for å bestemme fordelene.

6. Væskejustering

Selv om det er viktig å drikke rikelig med vann, må du kanskje være forsiktig så du ikke drikker for mye vann. Dette gjelder spesielt hvis du har håndtert hjerteproblemer knyttet til amyloidosen.

For hjerte-amyloidose, Nasjonalt senter for L’Amyloidose Anbefaler ikke mer enn en og en halv liter væsker om dagen. Dette beløper seg til ca 50 gram, eller litt over seks kopper om dagen. Opprettholde denne balansen mellom væskeinntaket, kan du merke en reduksjon av symptomene på hevelse i bena. Dette kan også hjelpe med kortpustethet.

7. Diuretic

Diuretika (også kalt & # 8220; piller for vannet & # 8221;) kan bidra til å lindre flytende retensjon relatert til væskene; amyloidose. Disse er tilgjengelige på resept.

Se først legen din for å se om diuretika er egnet og hvor mye du skal ta. Du kan merke signifikante forbedringer i nedre lemhopping, spesielt hvis det kombineres med lavt salt diett.

8. Fot massasje

Mellom smerte og hevelse, noen ganger kan det virke som føttene dine ikke kan ta en pause.

Selv om du har komfortabelt fottøy, kan du fortsatt prøve smerte og ubehag. Det er her at det kan hjelpe en fotmassasje. Det kan øke blodstrømmen for å lindre symptomer.

Hvis du ikke liker andre mennesker å røre deg dine føtter, kan du også få en fotmassasje.

L & # 8217;

Selv om du tar medikamenter eller gjennomgår andre behandlinger for amyloidose, kan komplementære terapier hjelpe. Hvis du bruker sammen med konvensjonell medisin, kan disse terapiene gjøre det lettere å løse symptomene og bivirkningene av narkotika.

Snakk med legen din om disse terapiene, slik at du kan være på vei til bedre livskvalitet.