8 naturlige sukker erstatninger

Lagt sukker er trolig den verste ingrediensen i det moderne dietten.

Har vært knyttet til mange alvorlige sykdommer, inkludert fedme, hjertesykdom, diabetes og kreft.

Videre forbruker de fleste for mye sukker og har ofte ingen anelse.

Heldigvis er det mange måter å søte mat uten å legge til sukker. Denne artikkelen utforsker 8 sunne alternativer som du kan bruke i stedet.

Fordi sukker gjør vondt?

Å begynne med, bare ikke C’Det er ikke noe bra i sukker. Det inneholder ikke proteiner, essensielle fettstoffer, vitaminer eller mineraler. Det er egentlig ikke nødvendig i kostholdet.

Faktisk, C’er en lang liste med grunner til at du bør unngå det.

Sukker forstyrrer hormoner som regulerer sult og mat i kroppen din. Dette kan føre til et større kaloriinntak og vektøkning.

Det skader også metabolismen, som kan føre til økning i «8217; insulin og # 8217; fettakkumulering. Faktisk har mange studier ført til en sterk sammenheng mellom sukker og fedme.

Det er enkelt, folkene som forbruker mer sukker, er mer sannsynlig å være overvektige eller overvektige enn de som forbruker mindre.

En’høy inntak er også knyttet til noen av de mest dødelige sykdommene i verden, inkludert hjertesykdom, diabetes og kreft.

Også, sukker skaper avhengighet. Det forårsaker at dopamin slippes ut i hjernens belønningssenter, som er det samme svaret som aktiveres av narkotika som skaper vanedannende. Dette medfører et ønske om å spise og kan føre til å spise for mye.

I et nøtteskall er sukker utrolig skadelig og bør unngås for enhver pris. I stedet vurdere følgende 8 alternativer.

1. Enevue

Stevia er et naturlig søtningsmiddel som er hentet fra bladene av en vitenskapelig kjent sydamerikansk busk som stevia Rebaudiana.

Det inneholder ikke kalorier og ingen forhold er kjent med vektøkningen.

Faktisk, studier på’Man viste at Stevia ikke er forbundet med noen negative helseeffekter.

Stevia anses ikke bare trygt, men det er også knyttet til noen helsemessige fordeler.

Flere studier viser at steviosidet, som er en av de søte forbindelsene i Stevia, kan redusere 6-14% hypertensjonen.

Har også blitt vist at det senker blodsukkeret og insulinnivåene, som kan bidra til å bekjempe diabetes.

Det er viktig å merke seg at de to forskjellige søte forbindelsene ekstrahert fra Stevia-anlegget: steviosid og Rebaudioside A, har litt forskjellige smaker.

Produktene merket & # 8220; stevia & # 8221; de er generelt tilgjengelige pulver eller i flytende form og kan inneholde en eller begge komponenter i forskjellige mengder.

Dette er grunnen til at noen varianter har en bedre smak enn andre, og dette kan kreve prøve å finne den rette for deg.

For alt ovenfor, hvis du trenger å søte noe, er Stevia trolig det beste sunne alternativet.

2. Xilitol

Xylitol er en polyol med en søt smak som ligner på sukker. Det er hentet fra kornet eller fra bjørkretten og finnes i mange frukter og grønnsaker.

Xylitol inneholder 2.4 kalorier per gram, eller 40% mindre enn kalorier enn sukker.

Videre øker nivåene av sukker eller insulin ikke.

De fleste av de skadelige effektene som er forbundet med normalt sukker skyldes det høye fruktoseinnholdet. Imidlertid inneholder xylitol ikke fruktose og har derfor ingen skadelige effekter relatert til sukker.

Tvert imot er xylitol knyttet til flere helsemessige fordeler.

Flere studier viser at det kan forbedre tannhelsen ved å redusere risikoen for karies.

Videre øker xylitol kroppens absorpsjon av kroppen. Dette er ikke bare bra for tennene dine, men også for tettheten av beinene dine, som kan hjelpe deg med å beskytte fra # 8217; osteoporose.

Xylitol er generelt godt tolerert, men å innta for mye kan føre til fordøyelsessvirkninger som gass, hevelse og diaré.

Det er også viktig å merke seg at xylitol er svært giftig for hunder. Hvis du har en hund, vil du kanskje beholde xylitol utilgjengelig eller unngå å holde den hjemme.

3. Erytritol

Som xylitol, L’Erytritol er en polyol, men inneholder enda mindre kalorier.

Med bare 0.24 kalorier per gram, L’Erytritol inneholder 6% av kaloriene i normal sukker.

Det har også nesten nøyaktig den samme smaken som sukker, noe som gjør det enkelt å endre.

Kroppen din har ingen enzymer å bryte ned L’Erytritol, så de fleste absorberes direkte inn i blodet og utskilles i urin uten endringer.

Derfor synes det ikke å ha de skadelige effektene av normalt sukker.

Også eritritolen ikke øker blodsukkernivået, insulin, kolesterol eller triglyserider.

Det regnes som trygt for konsum og er godt tolerert.

Studier på’Man demonstrerer at det ikke er noen bivirkninger av’Erytritol hvis de forbrukes daglig til et gram per pund (0.45 kg) kroppsvekt, selv om høyere doser kan forårsake mindre fordøyelsesproblemer hos noen mennesker.

4. Yacon Syrup

Yacon Syrup er hentet fra Yacon-anlegget, opprinnelig fra Sør-Amerika og er vitenskapelig kjent som Smallanthus Sonchifolius.

Det smaker en søt smak, det er mørkt i fargen og har en tett konsistens, som ligner melasse.

Nylig fått popularitet som et supplement for vekttap etter å ha blitt presentert i DR. Oz show, et tv-show utført av en berømt amerikansk lege.

Selv om en liten studie fant at Yacon sirup forårsaker et betydelig vekttap i overvektige kvinner, er det behov for videre forskning for å validere den.

Yacon sirup inneholder mellom 40% og 50% fructoligosaccharider, som er en spesiell type sukkermolekyler som menneskekroppen ikke kan fordøye.

Fordi disse sukkermolekylene ikke blir fordøyd, inneholder Yacon sirup en tredjedel av kaloriene av normalt sukker, eller ca. 1.3 kalorier per gram.

Videre viser studier at fructoligosaccharider kan senke sulthormon som kan redusere appetitten og hjelpe deg med å spise mindre.

Også nærer gode bakterier i # 8217; tarmene, som er utrolig viktige for din generelle helse.

Å ha sunne tarmbakterier har vært knyttet til lavere risiko for diabetes og fedme, forbedring av Immunitet og bedre hjernens funksjon.

Yacon sirup er generelt ansett som trygt, men stort antall forbruk kan føre til overflødig gass, diaré eller generelle fordøyelsessykdommer.

En annen ulempe med yacon sirup er at du ikke kan lage mat eller bake, siden de høye temperaturene bryter ned strukturen av fruberaccharider.

I stedet kan du bruke yacon sirup til å søte din kaffe eller te, legg den til salat dressings eller bland den med frokostblandinger.

5-8. Sukkerarter & # 8220; mindre dårlig & # 8221;

Det er flere naturlige søtningsmidler at helse-oppmerksomme mennesker ofte bruker sukker på plass. Disse inkluderer kokosnøttsukker, honning, sirup D’Maple eller Molasse.

Selv om disse naturlige søtningsmidlene kan inneholde litt og mer enn næringsstoffer enn normalt sukker, metaboliserer kroppen din på samme måte.

Når det er sagt, er de naturlige søtningsmidlene som er beskrevet nedenfor, er litt dårlig & # 8221; Normal sukker. Imidlertid er de fortsatt sukkerformer.

5. Kokosnøttsukker

Kokosnøttsukker ekstraheres fra SAP av kokospalmen.

Inneholder noen næringsstoffer, inkludert jern, sink, kalsium og kalium, så vel som antioksidanter.

Videre har den en lavere glykemisk indeks enn sukker, som delvis kan skyldes dets inulininnhold.

Inulin er en type fiber som har vist seg å redusere absorpsjonen av glukose.

Imidlertid er kokosnøttsukker fortsatt veldig rik på kalorier, siden den inneholder det samme antall kalorier per del av normalt sukker.

Det er også veldig rik på fruktose, som er den viktigste grunnen til at sukker er så ille.

På slutten av dagen er kokosnøttsukkeret svært lik normalt sukker og bør brukes sparsomt.

6. honning

Honning er en tett og gul væske produsert av melliferøse bier.

Inneholder små mengder vitaminer og mineraler, samt rikelig antioksidanter gunstig.

Honning forbruk kan bidra til å øke blod antioksidant nivåer. Høye nivåer av antioksidanter i blodet er knyttet til en lavere risiko for sykdommer.

Faktisk har det vist seg at honning forbedrer forskjellige risikofaktorer for sykdommer.

En studie viste at honningforbruket i åtte uker har betydelig redusert LDL-kolesterolet / 2220; dårlig & # 8221; Og triglyserider i blodet hos personer med diabetes.

Også, han har økt kolesterol & # 8220; god & # 8221; HDL. Men i samme studie har en indikator på blodsukkernivået som heter HBA1C økt, noe som ikke er bra.

En annen studie viste at honningforbruket senker de C-reaktive proteinnivåene (CRP), som er et mål på # 8217; betennelse.

Videre reduserte han homocysteinen, en annen blodindikator relatert til sykdommen.

Videre har begge studiene vist at honning har litt mindre skadelige effekter på blodsukkernivå og metabolisme enn normalt sukker.

Men til tross for at studier har vist at honning har noen lovende helsemessige fordeler, inneholder den fremdeles fruktose, noe som kan bidra til å gjøre en forskjell i helsemessige forhold.

Kort sagt, kjære er fortsatt sukker og ikke helt ufarlig.

7. Sirup D’Maple

Sirup d’Maple er en tett og sukkerholdig væske som du får matlaging av lymfen av lønntrær.

Inneholder en akseptabel mengde mineraler, inkludert fotball, kalium, jern, sink og mangan.

Den inneholder også minst 24 forskjellige typer antioksidanter.

Et par testrørstudier har indikert at lønnesirup; Maple kan til og med ha anti-kreftfordeler, men videre forskning er nødvendig for å bekrefte det.

Selv om sirup d’Maple inneholder noen næringsstoffer gunstige og antioksidanter, er veldig rik på sukkerarter. Den har en litt lavere glykemisk indeks enn normalt sukker, så det kan ikke øke blodsukkernivået så raskt, men det gjør det uansett.

Som kokosnøttsukker og honning er sirup d’Maple er en «8217; alternativet litt bedre enn normalt sukker; Det bør imidlertid fortsatt bli konsumert i moderasjon.

8. Melasse

Molassene er en søt og brun væske med en tett konsistens som ligner på en sirup. Du får ved kokende sukkerrør eller sukker Barnet Juice.

Inneholder en håndfull vitaminer og mineraler, så vel som forskjellige antioksidanter.

Faktisk er svarte melasser rikere enn antioksidanter enn honning og sirup d’Maple.

Videre kan dets høye kalium- og kalsiuminnhold dra nytte av helsen til bein og hjerte.

Generelt erstatter melassene hovedsakelig raffinert sukker, men ikke C’Det er grunn til å legge det til kostholdet ditt fordi det fortsatt er en form for sukker.

Unngå å erstatte sukker med disse søtningsmidlene

Noen alternative søtningsmidler kan faktisk skade enn bra. Noen kan til og med være mer skadelige enn sukker.

Her er noen sukkersubstitutter du bør unngå.

Agave’s Nectar

Agaves nektar er produsert av agaveanlegget.

Blir ofte markedsført som et sunt alternativ til sukker; Det er imidlertid sannsynligvis en av de mindre sunne søtningsmidler på markedet.

Den er sammensatt for 8217; 85% fra fruktose, som er mye høyere enn normalt sukker.

Som nevnt ovenfor er høye mengder fruktose spesielt knyttet til fedme og andre alvorlige sykdommer.

Maissirup med høyt fruktosenivå

Den høye fruktose mais sirup (HFCs) er et søtningsmiddel basert på mais sirup.

Det brukes ofte til å søte behandlede matvarer og brus.

Som navnet antyder, er det veldig rik på fruktose.

Det kan øke risikoen for vektøkning, fedme, diabetes og andre alvorlige sykdommer som kreft.

Det er dårlig som sukker og bør unngås for enhver pris.

Selv om jeg vanligvis ikke bruker HFCS som en individuell ingrediens i oppskriftene dine hjemme, er de ofte funnet i sauser, krydder og andre krydder som du kan lage mat.

Konklusjonen

Overdreven forbruk av sukker har vært knyttet til forskjellige dødelige sykdommer, inkludert fedme, diabetes, hjertesykdom og kreft.

Søtningsmidler i denne artikkelen er gode alternativer, selv om søkeordet her er alternativ; Det betyr at de skal brukes i stedet for raffinert sukker.

Stevia er sannsynligvis det sunneste alternativet, etterfulgt av xylitol, erytritol og yacon sirup.

Sukkerarter & # 8220; mindre dårlig & # 8221; som lønn, melasse og honning, er litt bedre enn normalt sukker, men de bør fortsatt brukes sparsomt.

Som med de fleste ting i ernæring, er moderat nøkkelen.

Les l’element på engelsk.

[Katter] Nutrition [/ katter]
8 naturlige sukker erstatninger

Lagt sukker er trolig den verste ingrediensen i det moderne dietten.

Har vært assosiert med mange alvorlige sykdommer, inkludert fedme, hjertesykdom, diabetes og kreft.

Videre forbruker de fleste for mye sukker og har ofte ingen anelse.

Heldigvis er det mange måter å søte mat uten å legge til sukker. Denne artikkelen utforsker 8 sunne alternativer som du kan bruke i stedet.

Fordi sukker gjør vondt

Å begynne med, bare ikke C’Det er ikke noe bra i sukker. Det inneholder ikke proteiner, essensielle fettstoffer, vitaminer eller mineraler. Ca N’Det er virkelig nødvendig i kostholdet.

Faktisk, C’det er en lang Liste over grunner Fordi du bør unngå det.

Sukkeret forstyrrer hormonene i kroppen som regulerer sult og matthet. Dette kan føre til en økning kalorisk inntak og vektøkning (1, 2).

Skader også stoffskiftet, noe som kan føre til en økning av insulinet og # 8217; fettakkumulering. Faktisk har mange studier funnet en sterk sammenheng mellom sukker og fedme (3, 4).

I et nøtteskall har folkene som forbruker mer sukker mye mer sannsynlig å bli overvektige eller overvektige enn de som forbruker mindre.

A’høyt sukkerinntak er også forbundet med noen av de mest dødelige sykdommene i verden, inkludert hjertesykdom, diabetes og kreft (5, 6, 7).

Også, sukker skaper avhengighet. Det forårsaker at dopamin blir utgitt i midten av hjernens belønning, som er det samme svaret aktivert av narkotika som skaper vanedannende. Denne døren til ønskene og kan kjøre maten; overskudd av mat (8).

Kort sagt, sukker er utrolig usunn og bør unngås for enhver pris. I stedet vurdere følgende 8 alternativer.

1. Stevia

Stevia Det er et naturlig søtningsmiddel hentet fra bladene av en vitenskapelig kjent sydamerikansk busk som stevia Rebaudiana.

Inneholder null kalorier og har ingen kjente bindinger med vektøkning.

Faktisk, studier på’mannen viste at Stevia ikke er forbundet med noen negative helseeffekter (9, 10).

Ikke bare er Stevia ansett som trygt, men er også knyttet til noen helsemessige fordeler.

Flere studier viser at steviosidet, som er en av de søte forbindelsene i Stevia, kan senke blodtrykket på 6-14% høy (11, 12, 1. 3).

Har også vist seg at det senker blodsukkeret og insulinnivåene, som kan bidra til å bekjempe diabetes (14, 15).

Det er verdt å merke seg at de to forskjellige søte forbindelsene ekstrahert fra Stevia-anlegget & # 8211; Stevioside og Rebaudioside A & # 8211; De har litt forskjellige smaker.

Typisk tilgjengelig i flytende eller pulverform, merkede produkter & # 8220; Stevia & # 8221; De kan inneholde en eller begge disse forbindelsene i variable mengder.

Derfor har noen varianter en bedre smak enn andre, og noen eksperimenter kan være nødvendig for å finne den rette for deg.

Alt i alt, hvis du trenger å søte noe, er Stevia sannsynligvis det beste valget.

Sammendrag: Stevia er 100% naturlig, inneholder null kalorier og har ingen skadelige helseeffekter. Har blitt vist at reduserer blodsukkeret og blodtrykket.

2. Xylitol

Xylitol Det er en sukkerholdig alkohol med en søthet som ligner på sukker. Det er hentet fra kornet eller fra bjørkretten og finnes i mange frukter og grønnsaker.

Xylitol inneholder 2.4 kalorier per gram, eller 40% mindre enn kalorier enn sukker.

Videre øker nivåene av sukker eller insulin ikke (16).

De fleste av de skadelige effektene som er forbundet med normalt sukker skyldes sitt høye fruktoseinnhold. Imidlertid inneholder xylitol null fruktose og har derfor ingen av de skadelige effektene forbundet med sukker.

Tvert imot er xylitol forbundet med flere helsemessige fordeler.

Flere studier viser at det kan forbedre tannhelsen ved å redusere risikoen for karies og karies (17, 18, 19, 20).

Videre øker xylitol kroppens absorpsjon av kroppen. Dette er ikke bra bare for tenner, men også til bein tetthet, som kan bidra til å beskytte fra # 8217; osteoporose (21, 22, 23, 24).

Xylitol er generelt godt tolerert, men spiser for mye kan forårsake fordøyelsesbunnseffekter som gass, hevelse og diaré.

Det er også viktig å merke seg at xylitol er svært giftig for hunder. Hvis du har en hund, vil du kanskje beholde xylitol utenfor rekkevidde eller unngå å ha det hjemme.

Sammendrag: Xylitol er en sukkerholdig alkohol som inneholder 40% av mindre kalorier enn sukker. Å spise det kan tilby dental fordeler og beskytte mot # 8217; osteoporose.

3. Erytritol

Som xylitol, erytritol Det er en sukkerholdig alkohol, men den inneholder enda mindre kalorier.

Med bare 0.24 kalorier per gram, L’Erytritol inneholder 6% av kaloriene i normal sukker.

Det har også en nesten identisk sukker smak, noe som gjør det til en enkel passasje.

Kroppen din har ikke enzymer for å bryte ned uritrens, så de fleste absorberes direkte inn i blodet og utskilles i uendret urin (25).

Derfor synes det ikke å ha de skadelige effektene av normal sukker.

Også uritolitolo øker blodsukkeret, insulin, kolesterol eller triglyserid (26).

Det regnes som trygt for konsum og er godt tolerert (27, 28, 29).

Studier på’Man viser ikke bivirkninger av, erytritol hvis det blir brukt hver dag til et gram per pund (45 kg) kroppsvekt, selv om høyere doser kan føre til mindre fordøyelsesproblemer hos noen mennesker.

Sammendrag: L’Erytritol er en sukkerholdig alkohol som har en nesten identisk sukker smak, men inneholder bare 6% av kaloriene. Er en’utmerket sukkeralternativ, spesielt for overvekt eller diabetes folk.

4. Yacon Syrup

Yacon Syrup Det er hentet fra Yacón-anlegget, opprinnelig fra Sør-Amerika og vitenskapelig kjent som Smallanthus Sonchifolius.

Den har en søt smak, det er mørkt i fargen og har en tykk konsistens som ligner på melasse.

Nylig fått popularitet som Vekttap Supplement etter å ha blitt presentert i DR. Oz show, et fjernsynsprogram utført av en berømt amerikansk lege.

Mens et lite studio fant ut at Yacon sirup forårsaket betydelig vekttap i overvektige kvinner, er det behov for videre forskning for å validere denne uttalelsen (30).

Yacon sirup inneholder 40-50% fructooligosaccharider, en spesiell type sukkermolekyl som menneskekroppen ikke kan fordøye.

Fordi disse sukkermolekylene ikke blir fordøyd, inneholder Yacon sirup en tredjedel av kaloriene av normalt sukker, eller ca. 1.3 kalorier per gram.

Videre viser studier at fructoligosaccharider kan redusere sulthormonet, som kan redusere L’appetitt og hjelpe deg med å spise mindre (31, 32).

Også pleie venner bakterier i # 8217; tarmene, som er utrolig viktige for din generelle helse.

Å ha sunne tarmbakterier har vært knyttet til redusert risiko for diabetes og fedme, forbedring av Immunitet og bedre hjernens funksjon (33, 34, 35, 36, 37).

Yacon sirup er generelt ansett som trygg, men å spise store mengder kan føre til overflødig gass, diaré eller generelle fordøyelsessykdommer.

Et annet negativt aspekt av Yacon sirup er at du ikke kan lage mat eller lage mat med det, siden høye temperaturer banker strukturen av fructoligosaccharider (38).

I stedet kan du bruke yacon sirupen til å søte din kaffe eller te, legg den til salat dressings eller bland den med D & # 8217 mel; havre.

Sammendrag: Yacon sirup inneholder en tredjedel av kalorier av normal sukker. Det er også veldig rik på fructoligosaccharider, som fôrer bakteriene godt i # 8217; tarmene og kan hjelpe med vekttap.

5-8. Sukkerarter & # 8220; mindre dårlig & # 8221;

Det er mange naturlige søtningsmidler at helse-oppmerksomme mennesker ofte bruker sukker. Disse inkluderer kokosnøttsukker, honning, sirup d’lønn og melasse.

Selv om disse naturlige søtningsmidlene kan inneholde litt og mer enn næringsstoffer enn normalt sukker, metaboliserer kroppen din på samme måte.

Når det er sagt, er de naturlige søtningsmidlene som er oppført nedenfor, er litt dårlig & # 8221; Normal sukker. Imidlertid er de fortsatt sukkerformer.

5. Kokosnøttsukker

Kokosnøttsukker Det er hentet fra SAP av kokospalmen.

Inneholder noen næringsstoffer, inkludert jern, sink, kalsium og kalium, så vel som antioksidanter.

Det har også en lavere glykemisk indeks enn sukker, som delvis kan skyldes dets inulininnhold.

Inulinet er en type fiber som har vist seg å redusere glukoseabsorpsjonen (39).

Imidlertid er kokosnøttsukker fortsatt veldig rik på kalorier, siden den inneholder det samme antall kalorier per del av normalt sukker.

Det er også veldig høyt fruktose, Som er den viktigste grunnen til at normalt sukker er så usunt i første omgang.

På slutten av dagen er kokosnøttsukkeret svært lik normalt bordsukker og bør brukes sparsomt.

Sammendrag: Kokosnøttsukker inneholder en liten mengde fibre og næringsstoffer. Derfor er det litt & # 8220; mindre dårlig & # 8221; Normal sukker. Imidlertid er det fortsatt rik på fruktose og bør konsumeres i moderasjon.

6. HONNING

Honning Det er en tett og gylden væske produsert av melliferøse bier.

Inneholder spor av vitaminer og mineraler, samt A’overflod av gunstige antioksidanter (40).

Å spise honning kan bidra til å øke nivåene av antioksidanter i blodet. Høye nivåer av antioksidanter i blodet er knyttet til en lavere sykdomsrisiko (41, 42).

Faktisk har det vist seg at honning forbedrer forskjellige risikofaktorer for sykdommer.

Et studio fant at å spise honning i åtte uker har betydelig redusert LDL-kolesterolet & # 8220; dårlig & # 8221; Og triglyserider i blodet i mennesker med diabetes (43).

Også økt HDL kolesterol & # 8220; god & # 8221;. Men i samme studie har en markør av blodsukkernivået kalt HBA1C økt, noe som ikke er bra.

En annen studie viste at honningforbruket reduserer C-reaktive (CRP) proteinnivåer, som er et mål på # 8217; betennelse (44).

Han senket også homocysteinen, en annen blodmarkør forbundet med sykdommen.

Videre har begge disse studiene vist at honning har litt mindre skadelige effekter på blodsukkernivå og metabolisme enn normalt sukker.

Men til tross for at studiene har vist at honning har noen lovende helsemessige fordeler, inneholder den fremdeles fruktose, noe som kan bidra til en rekke helseproblemer.

Kort sagt, kjære er fortsatt sukker og ikke helt ufarlig.

Sammendrag: Honning inneholder antioksidanter og små mengder vitaminer og mineraler. Det kan tilby noen helsemessige fordeler, men på slutten av dagen er det fortsatt sukker og bør ikke konsumeres også.

7. Sirup D’Maple

Sirup D’Maple Det er en tett og sukkerholdig væske produsert ved å lage mat av lønnstrær.

Inneholder en diskret mengde mineraler, inkludert fotball, kalium, jern, sink og mangan.

Den inneholder også minst 24 forskjellige typer antioksidanter (45).

Et par testrørstudier har indikert at lønnesirup selv kan ha anti-kreftfordeler, men ytterligere forskning er nødvendig for å bekrefte det (46, 47).

Mens sirup d’Maple inneholder noen fordelaktige og antioksidant næringsstoffer, er det veldig rik på sukkerarter. Den har en litt lavere glykemisk indeks enn normalt sukker, så det kan ikke øke blodsukkernivået så fort, men det vil øke dem uansett (48).

Akkurat som kokosnøttsukker og honning, er sirup D’Litt bedre alternativ for normalt sukker, men bør fortsatt bli konsumert i moderasjon.

Sammendrag: Sirupen D’Maple inneholder noen mineraler og over 24 forskjellige antioksidanter. Er litt «8220; mindre dårlig & # 8221; av normalt sukker, men du bør ikke streve for å spise den.

8. Melasse

Molassene er en søt og brun væske med en tett konsistens og ligner en sirup. Den er laget av kokende sukkerrør eller sukkerroerjuice.

Inneholder en håndfull vitaminer og mineraler, så vel som forskjellige antioksidanter.

Faktisk er svarte melasser rik på antioksidanter både honning og sirup d’Maple (49).

Videre kan dets høye kalium- og kalsiuminnhold dra nytte av helsen til bein og hjerte (50, 51, 52).

Samlet sett er Molassa en stor erstatning for raffinert sukker, men ikke C’Det er grunn til å legge det til kostholdet ditt, siden det fortsatt er en form for sukker.

Sammendrag: Molassa inneholder næringsstoffer som støtter helsen til bein og hjerte og kan bidra til å justere blodsukkernivået. Imidlertid er det fortsatt rik på sukker og bør være slitt sparing.

Unngå å erstatte sukker med disse søtningsmidlene

Noen alternative søtningsmidler kan faktisk forårsake mer skade enn fordeler. Noen kan også være farligere enn sukker.

Nedenfor er sukker erstatninger du bør prøve å unngå.

Agave’s Nectar

Agave’s Nectar Den er produsert av planten av agave.

Blir ofte markedsført som et sunt sukkeralternativ, men sannsynligvis en av de mest usunne søtningsmidlene på markedet.

Den er sammensatt for fruktose 8217; 85% fruktose, som er mye høyere enn normalt sukker (53).

Som nevnt ovenfor er høye mengder fruktose sterkt forbundet med fedme og andre alvorlige sykdommer.

Sammendrag: Til tross for å bli markedsført som et sunt sukkeralternativt, inneholder Agaves nektar enda mer fruktose sukker og bør unngås.

Maissirup med høyt fruktosenivå

Maissirup med høyt fruktosenivå (HFCS) er et søtningsmiddel basert på mais sirup.

Det brukes ofte til å søte behandlede matvarer og brus.

Som navnet antyder, er det veldig rik på fruktose.

Det kan øke risikoen for vektøkning, fedme, diabetes og andre alvorlige sykdommer som kreft (54, 55, 56, 57).

Det er like ille som sukkeret og bør unngås for enhver pris.

Selv om du generelt ikke vil bruke HFCene som en individuell ingrediens i oppskriftene dine hjemme, er det ofte plassert i sauser, salatdressinger og andre krydder som du kan lage mat.

Sammendrag: Mais sirup med høyt fruktoseinnhold er også rik på skadelig fruktose og bør unngås helt.

Bunnlinjen

Å spise for sukker har vært knyttet til forskjellige dødelige sykdommer, inkludert fedme, diabetes, hjertesykdom og kreft.

Søtningsmidler i denne artikkelen er gode alternativer, selv om søkeordet her er alternativ, i den forstand at de skal brukes i stedet for raffinert sukker.

Stevia er sannsynligvis det sunneste alternativet, etterfulgt av xylitol, erytritol og yacon sirup.

Sukkerarter & # 8220; mindre dårlig & # 8221; Som sirup d’Maple, melasse og honning er litt bedre enn normalt sukker, men de bør fortsatt brukes sparsomt.

Som for de fleste ting i # 8217; ernæring, moderering er grunnleggende.

DIY urte te for å dempe ønsket om sukker