8 mytene i perioden vi plasserer

CE L’Vi har. Bloddetaljer kan gjøre alle litt og # 8216; sjenert, så vi trodde det kunne være nyttig å prøve å avklare noen ting om menstruasjon.

Husk da vi hørte den beryktede tale på sex, hår, lukt og andre kroppsendringer som rapporterte Puberty-ankomsten?

Jeg var på medium da samtalen flyttet til kvinner og deres menstruasjonssykluser. På en eller annen måte trodde en av våre konsernets gutter at kvinner alltid fulgte syklusen. Som i, vi bled for alltid. Ja Nei.

Her er åtte myter som folk trenger å klargjøre, hvordan å glemme.

Myte 1: Vi er alltid i Månedens øyeblikk & # 8221;

Del på Pinterest

Først av alt, er det viktig å forstå at menstruasjonssyklusen til en kvinne ikke er den samme som syklusen. Den faktiske tiden når en blødende kvinne er kjent som menstruasjon, men hennes menstruasjonssyklus er hele tiden mellom en periode og # 8217; andre.

Selv om det er allment utbredt at menstruasjonssyklusen til en kvinne varer 28 dager, er dette bare et gjennomsnittlig antall.

Noen kvinnelige sykluser er mye lenger, fra 29 til 35 dager, mens andre kan være kortere. Situasjoner som reise, vektfluktuasjoner, følelser og narkotika kan også påvirke perioden for en kvinne.

Så, kommentarer om hvordan kvinner er & # 8220, alltid i sin tid i måneden & # 8221; De er ikke verdsatt.

Hver periode er som hver kvinne & # 8211; unikt for den enkelte;.

Lær forskjellen mellom spotting og perioder.

Myte 2: Smerten av en syklus er «bare som» 8221; Uansett hva du har bodd

Del på Pinterest

Smerten vi føler i en periode er ekte. Vi snakker ikke om hodepine eller slamming mot skarpe vinkler. Noen av oss må ta bort fra jobb og krølle opp i sengen, og håper at kramper kjemper fordi det er så alvorlig.

Denne tilstanden har også et medisinsk navn: Dysmenoré.

Faktisk, rundt 20 prosent av kvinnene Den har en dysmenoré som er ganske seriøs å forstyrre deres daglige aktiviteter. Denne tilstanden påvirker vår evne til konsentrasjon, gjør oss mer engstelige og kan gjøre oss bestemt ubehagelig. Dessuten er det ikke noe du har opplevd før.

Prøv disse hjemmemedisinene for menstruasjonskramper.

Myte 3: Det er greit å avvise våre følelser når vi sykler

Del på Pinterest

I denne perioden C’Det er en veldig virkelig fysisk forandring i en kvinnes kropp. I dagene før starten av menstruasjonen av en kvinne & # 8211; når det er & # 8220; pming & # 8221; & # 8211; Dets østrogen nivåer utfeller, mens nivået av progesteron øker plutselig.

L’østrogen er forbundet med serotoninet, hormonet av lykke & # 8221; og progesteron er forbundet med den delen av hjernen som forårsaker frykt, angst og depresjon. Effekten av hormoner på’humør er komplisert, og selv om progesteron kan presse noen følelser, har en rebalanseringseffekt av humøret.

Du kan bli fristet til å slette tilsynelatende drastiske endringer i stater D’men humørsvendelser forårsaket av hormoner er fortsatt ekte. Det kan skje på et mer månedlig grunnlag for oss, men det ugyldiggjør ikke våre følelser.

Myte 4: Hormoner definerer kvinner

Del på Pinterest

Om hormoner, kvinner har lenge blitt anklaget for å være «hormonal». Noen menn selv balansert våre følelser alle «8217; hysteri, som om det var en sykdom, for å forklare kvinnelig oppførsel, men nyheten blinker: alle har hormoner og ingen liker at de er ødelagt. Selv menn.

Gi en titt på dette studere På mannlig prevensjon, som ble avbrutt fordi deltakerne ikke kunne håndtere bivirkningene av akne prevensjon, injeksjon smerte og følelsesmessige lidelser.

Kvinner aksepterer disse samme bivirkningene med sin prevensjon, selv om de påvirker Vårt generelle trivsel.

Myte 5: Menstrual blod er skittent blod

Del på Pinterest

Menstruasjonsblodet blir ikke nektet av kroppslige væsker eller fra måten kroppen eliminerer toksiner. Tenk på det som en avansert vaginal sekresjon: C’Det er litt & # 8216; av blod, livmor stoff, mucusbelegg og bakterier.

Men det endres ikke om vi kan eller ikke har sex, og det betyr ikke at forholdene er tutt’annet enn ideelt der borte.

Menstruasjonsblodet er veldig forskjellig fra blodet som beveger seg kontinuerlig i årene. Faktisk er det mindre konsentrert blod. Har mindre blodlegemer enn normalt blod.

Myte 6: Bare kvinner har syklusen

Del på Pinterest

Ikke alle kvinner har syklusen og ikke alle kvinner som har syklusen anser seg en kvinne. Transgender menn de kan fortsatt ha syklusen, Akkurat som transgender kvinner kan ikke ha syklusen.

Menstruasjon er ikke alltid bare et problem med & # 8220; kvinne & # 8221;. Det er et menneskelig problem.

Myte 7: Menstruasjon er en personlig sak

Del på Pinterest

Perioder er en humanitær krise. I 2014, forente nasjoner uttalt at menstrual hygiene var et folkehelseproblem.

Mange har ikke tilgang til passende hygiene, ressurser og støtte de trenger for syklusen. I India, Jentene mister skolen 1 eller 2 dager i måneden På grunn av deres perioder, som drastisk påvirker sin utdanning og deres fremtid.

Myte 8: Periodene er skammelige

Del på Pinterest

Hvis vi slutter å tenke at perioder er ekkelt, skammelig og skitne, kanskje det ikke ville være en humanitær krise. Men sannheten er at vi har en lang historie med forlegenhet å overvinne. Det er så rotfestet i vår oppførsel som blir utvist for å få vår periode ikke hjelp.

Vi burde ikke føle at vi må hviske for å trenge en pute eller skjule den i ermet. Perioder er ingenting utenfor’vanlige, og ingen av dem snakker.

La oss gjøre vår del for å endre denne syklusen og forlate stigmaet. Tross alt, syklus og # 8217; hormonbalanse er det som hjelper oss å bli unge!

Seriøst er periodene en del av kroppens respons for å senke aldringen og til og med redusere risikoen for kardiovaskulær sykdom.

Les nå syv ting du trenger å vite om periodene.

Chaunie Brusie, BSN, er en sykepleier registrert med erfaring i arbeidskraft og fødsel, intensiv omsorg og langsiktig sykepleie. Han bor i Michigan med sin mann og fire små barn og er forfatteren av boken & # 8220; små blå linjer & # 8221;.