8 måter å unngå hevelse etter å ha spist

Etter et fantastisk måltid, er du klar til å slappe av og gå til resten av dagen. Men så skjer det: buksene dine føler seg stramt og magen din føles to ganger den normale størrelsen. Også, kan du også prøve kramper, gass og belching. Dette er alle mulige tegn på hevelse.

Mens noen underliggende helsemessige forhold noen ganger forårsaker hevelse, er det en vanlig hendelse som kan løses med endringer i dine spisevaner. Her er noen forslag for å hjelpe deg med å unngå de episodene av hevelse ubehagelig.

1. Vet de vanligste matutløserne

Karbohydrater, fett og proteiner kan alle utløsende faktorer av hevelse. Imidlertid kan noen matvarer være verre enn andre og fordøyelsesproblemer varierer fra person til person. Vanlige hevelsesutløsere inkluderer:

 • Epler
 • bønner
 • Cruciferous grønnsaker som brokkoli, blomkål og kål
 • Meieriprodukter
 • salat
 • løk
 • Fersken og pærer

Du trenger ikke å unngå alle disse matvarene. I stedet, prøv å spise en potensiell synder om gangen og redusere mengden du spiser hvis du forårsaker hevelse. Finn ut hvilke matvarer som spesielt forårsaker problemer. Her er en liste over 13 frukter og grønnsaker med lave karbohydrater å spise.

2. Se på ditt fiberbidrag

Fibrøse matvarer som hele korn, bønner og belgfrukter kan være en vanlig årsak til hevelse. Selv om disse matene blir forfremmet så sunnere enn deres raffinerte kolleger, fører deres høye fiberinnhold å oppblåse seg i noen mennesker.

Fiber er en viktig del av et sunt kosthold for hjertet, men du bør gradvis øke mengden du spiser. For eksempel, i stedet for å passere fra raffinerte hvite korn til fullkorn alt på en gang, prøv å erstatte et produkt om gangen for å se hvordan kroppen din reagerer.

3. Lagre Salt Shaker

Nå vet du at å spise for mye salt kan forårsake en rekke langsiktige helseproblemer, inkludert hypertensjon. Kortsiktig, et mer salt måltid kan føre til vannretensjon, som forårsaker hevelse.

Du kan unngå overskudd av natrium i kostholdet ditt med aromatiske urter i stedet for salt og redusere mengden behandlet og pakket mat du spiser.

4. Unngå fettstoffer

Her er en’andre måltidsfelle med høyt fett: de tar lengre tid for behandlingen. Fett beveger seg sakte gjennom fordøyelseskanalen, og dette kan forårsake hevelse.

Han forklarer også hvorfor magen din ønsker å eksplodere fra klærne etter et rikelig og smørmåltid, som den tradisjonelle Thanksgiving-middagen.

Imidlertid er ikke alle fettene de samme og fordøyelsen kan være forskjellig mellom trans, mettede og umettede fettstoffer.

Vær oppmerksom på hvilke typer fett som kan forårsake problemer. Hvis stekte matvarer, som har mettet fett og trans, har en tendens til å forårsake problemer, prøv et sunnere og umettet fett som avokado eller valnøtter og frø.

Begrens stekt, transformert og raffinert matinntak, kan hjelpe fordøyelse og generell helse.

5. Begrens de karbonerte drikkene

Kullsyrevann og brus er den største ansvarlige for hevelse i verden av drinker. Mens du bruker disse drikkene, akkumulerer karbondioksidgass i kroppen din. Dette kan raskt føre til hevelse, spesielt hvis du drikker dem raskt.

L’Normal vann er det beste. Prøv å legge til en sitronskive for en bit & # 8216; smak uten hevelse.

6. Spiser

Du kan ha maten til å spre maten hvis du er i vanskeligheter. Også inntar luft når du gjør det, noe som kan føre til gassretensjon.

Du kan slå hevelsen som tar deg tid ved å spise. Å spise langsommere kan også redusere det samlede matinntaket, slik at du kan finne deg selv å stramme beltet i stedet for å løsne det!

7. Gå en tur

Det blir ikke nektet fordelene med Helse og Generelt velvære. Som ekstra bonus kan treningen også redusere gassakkumuleringen som bidrar til hevelse. En kort spasertur kan avlaste hevelse etter et måltid, hvis du føler deg som det.

8. Prøv et anti-gass supplement

Fordøyelsesenzymer bidrar til å bryte ned mat og absorbere næringsstoffer. Et eksempel er A-Galattosidase gassintegratoren, som bidrar til å forhindre gassakkumulering fra visse matvarer.

Mens de vanligvis annonseres for å hindre utbrudd og flatulens, kan disse pillene også lindre hevelse. Avhengig av merkevaren, kan du anta at disse kosttilskuddene på en daglig eller etter behov før måltider i henhold til legenes ordre.

Det er mange andre fordøyelsesenzymer, inkludert amilase, lipase og proteaser, som du kan anta også. Disse bidrar til å bryte ned karbohydrater, fett og proteiner og kan bli funnet separat eller i produkter kombinert av benk.

Videre kan probiotiske kosttilskudd bidra til å regulere gode bakterier i # 8217; tarmene, som kan redusere hevelse.

Kjøp probiotiske kosttilskudd.

Når livsstilsendringer ikke hjelper

Hevelse er vanligvis bare den naturlige responsen til kroppen din til visse matvarer eller vaner. Men når hevelsen ikke lindrer med endringer i kostholdet, kan det være på tide å møte problemet med legen.

Dette gjelder spesielt hvis hevelsen er ledsaget av sterke kramper og unormale tarmbevegelser. Mulige underliggende helseproblemer inkluderer:

 • Crohns sykdom
 • matallergi
 • Dell & # 8217 syndrom; irritabel tarm (IBS)
 • Laktoseintoleranse
 • cøliaki
 • Gluten følsomhet

Du trenger ikke å tåle hevelsen for alltid. Husk at å bestemme årsaken til slutt vil bidra til å forhindre irriterende hevelsespisoder. Arbeid med en registrert dietitian hvis du trenger ytterligere hjelp til å finne riktig mat eller kosttilskudd for å lindre hevelsen.