8 måter i hvilke fennikel kan forbedre helsen din

Cos’fennikel er?

Fennikel er en «8217; duftende gress opprinnelig fra landene med utsikt over Middelhavet. Dens smak er lik den for «8217; anis eller lakris. Bladene, stengene og fennikelpærene er spiselige og har en sprø tekstur. Du kan legge den til salater, bakevarer, Pesto saus, Eller til og med din neste kopp te.

Det er mange andre potensielle måter å bruke fennikelens flerårige planter. Denne planten med gule og duftende blomster kan potensielt forbedre helsen din.

Amming

Ifølge en 2008-studie inneholder fennikelene forbindelser som ligner på østrogen. Disse forbindelsene virker som østrogen i kroppen. De stimulerer produksjonen av morsmelk i geiter og antas å gjøre det samme hos kvinner. Denne bruken dateres tilbake til århundrer siden, og mange neomamme i dag bruker fortsatt urtedrikker for å øke sin melkeproduksjon.

Colile babyer

Den kolikken er en tilstand som gjør at nyfødte gråter på en uhellet måte i flere timer om gangen. Det er ingen kjent årsak til kolikken, men kan sette et stort stress på foreldrene. En studie utført i Russland viste at fennikelfrøoljen kan redusere intensiteten til den kolikk, målt i gråt, opp til kvart.

Luftveiene

Gargars med en infusjon av fennikelfrøolje kan oppløse slimet i lungene og lindre hoste eller ondt i halsen, ifølge forskere i Italia. Spør legen din om å gjøre gurgle en gang om dagen med 5-7 gram (mellom 1 og 1.5 ts) fennikelfrø kan lindre symptomene.

Lettelse fra menstruasjonskramper

En nylig studie utført i Iran fant at kombinasjonen av fennikel og vitaminekstrakt og drastisk redusert smerten på grunn av menstruasjon. Blandingen av fennikel var faktisk mer effektiv for intervjuere enn benk-øverste smertestillende midler.

Sår og biter

I noen kulturer har fennikel en tradisjon å bli brukt til å behandle sår og giftige biter, så vel som eliminere inntatt giftstoffer. Dette er fordi noen tror at fennikelens essensielle olje har egenskaper som fremmer aktuell helbredelse og kanskje til og med intern helbredelse.

Libido

Ifølge folklore kan fennikel brukes som et afrodisiakum eller et stoff som stimulerer seksuell lyst. Dessverre for duene, så langt er det ikke mange akademiske undersøkelser til støtte for denne setningen.

Smak og parfyme

Fennikelene kan destilleres for å skape en flyktig olje. Flyktige oljer har vanligvis en hyggelig lukt og absorberes lett av huden. Dette betyr at fennikeloljen er ideell for såper og parfymer. Fennikelene har også en hyggelig smak og brukes ofte til å forbedre smaken av narkotika.

Sykdomsskamp

Nylige vitenskapelige studier viser at enkle krydder, inkludert søte fennikel og røde chili, er potensielt effektive i å kjempe og senke veksten av noen bakterier forbundet med kolera.

Ta bort

Neste gang du legger til fennikel til salat eller hjemmelaget brødoppskrift, må du legge merke til de andre måtene som denne urten fungerer for å holde deg frisk. Hvis du aldri har prøvd et fennikelmiddel, bør du vurdere å snakke med legen din.