8 måter å frigjøre nesen lukket: Pust bedre

Lukket nesestreng

En lukket nese kan være irriterende. Du drikker nesen din. Du ser morsom når du snakker. Og bare når du vil blåse nesen din til å puste igjen, kommer ingenting ut. Mange tror at en lukket nese er resultatet av for mye slim i nesepassene. Imidlertid er en blokkert nese faktisk forårsaket av betent blodkar i brystene. Disse irriterte fartøyene utløses vanligvis av forkjølelse, innflytelse, allergier eller en Sinus-infeksjon.

Uansett årsaken til den lukkede nesen, er det enkle måter å avlaste det på. Her er åtte ting du kan gjøre nå for å føle og puste bedre.

1. Bruk en luftfukter

En luftfukter gir en enkel og rask måte å redusere sinussmerter og lindre den lukkede nesen. Maskinen konverterer vannet i fuktighet som langsomt fyller luften, øker fuktighet i et rom. Puste Quest’Wet Air kan berolige irritert vev og oppblåses blodkar i nesen og brystene. Luftfuktere reduserer også slim i brystene. Dette kan hjelpe tomme væsker i nesen og bringe pusten til normal. Sett en luftfukter på rommet ditt for å lindre betennelsen som forårsaker overbelastning.

Kjøp den Amir Cold Tåke luftfukter i dag.

2. Ta en dusj

Har du noen gang hatt en nese lukket og du oppdaget at du kan puste mye bedre etter en varm dusj? C’Det er en god grunn til dette. Dusj dampen bidrar til å spre slimet i nesen og redusere betennelsen. Å ta en varm dusj kan bidra til å puste tilbake til normal, i hvert fall for en PO & # 8216;.

Du kan få samme effekt som puste dampen på # 8217; varmt vann i en vask. Slik er det: Open L’varmt vann i badvasken. Når temperaturen er riktig, legg et håndkle over hodet og legg hodet på vasken. La dampen akkumulere og lage dype åndedrag. Vær forsiktig så du ikke starter ansiktet ditt med varmt vann eller damp.

3. Hold deg hydrert

Hold væskestrømmen når du har en lukket nese. Nesten alle væsker kan hjelpe deg med å holde hydratisert når du er syk, inkludert vann, sportsdrikker og til og med juice. Bidra til å fluidifisere slim i nasale gatene, skyve væsker ut av nesen og redusere trykket i brystene. Mindre trykk betyr mindre betennelse og irritasjon.

Hvis din prippen nese er ledsaget av en sår hals, vil selv varm te og suppe hjelpe deg med å lindre halsen irritasjonen.

4. Bruk en saltvannspray

Forbedrer hydrering med saltoppløsning, en saltet vannoppløsning. L’bruk av en saltvann nesespray kan øke fuktighet i neseborene. Sprøyten bidrar til å fluidifisere slimet i nesepassene. Dette reduserer betennelsen i blodårene og hjelper tomme væsker fra nesen. Tallrike saltvannsprayer er tilgjengelige på telleren.

Noen saltvannsprayer inkluderer også decongestant medisiner. Snakk med legen din før du begynner å bruke Salini Spray med decongestants. Du kan faktisk bli verre din overbelastning hvis du brukes i mer enn tre dager. De kan også forårsake bivirkninger hvis de brukes sammen med andre stoffer.

Kjøpe Nasal tåke for voksne bare saltvann i dag.

5. Tøm brystene

Det er ikke den mest fascinerende oppgaven, men du kan vaske neseborene som er blokkert med et nettfartøy. En pott Neti er en beholder designet for å eliminere slim og væsker fra nesepassasjer. De US Food and Drug Administration (FDA) anbefaler å bruke destillert eller sterilt vann i stedet for kranen vann.

Slik bruker du en snackpotte: Sett hodet over en vask. Plasser den ryddige pan-tuten i et nesebor. Tilt PAN-nettet til vannet ikke kommer inn i nesepassasjen. Når vannet strømmer i neseboret, vil det bli frigjort gjennom det andre neseboret, og du vil tømme i vasken. Gjør det i omtrent et minutt, så det endrer seg siden.

Kjøp den Porselen porselen potter chandra himalayan i dag.

6. Bruk en varm pakke

En varm pakke kan bidra til å låse opp en lukket nese ved å åpne nesepassasjer fra utsiden. For å lage en varm pakke, senk et håndkle i varmt vann. Blink vannet ut av # 8217; håndkle, deretter brett den og legg den på nesen og pannen. Varme kan gi komfort fra smerte og bidra til å lindre betennelsen i neseborene. Gjenta operasjonen hver gang du trenger.

Kjøp den Kald / varm strikket ess pakke i dag.

7. Prøv decongestants

Et decongestant stoff kan bidra til å redusere hevelse og lindre smerte forbundet med irritert nasalpassasjer. Mange decongestants er tilgjengelige uten medisinsk resept. De er tilgjengelige i to former: Nasal spray og pille. Vanlige Decongestant Nasal Spray inkluderer Oximetazolina (Afrin) og Phenylefrin (SINEX). Vanlige decongestantpiller inkluderer Pseudoefedrine (Sudafed, Southogest). Mange av disse legemidlene holdes bak apoteket, så du må få dem fra apoteket.

For å lære mer: Hva C’Du kan vite om SUDAFED »

Bruk alle decongestantsene riktig og trygt. Du bør ikke ta en decongestant i mer enn tre dager uten legenes tilsyn. Etter tre dager kunne en nasal decongestant faktisk forverre overbelastning og følelse av kvelning.

Kjøpe Goodsense Nasal Decongestant i dag.

8. Anta antihistaminer eller antiallergiske legemidler

Du kan ta et antihistamin eller et legemiddel for allergi hvis nesen er lukket, er resultatet av en allergisk reaksjon. Begge typer narkotika kan redusere hevelse av nasale gater, som bidrar til å frigjøre den lukkede nesen. Kombinerte medisiner som inneholder både et antihistamin og en dekongestant, kan lindre brysttrykk og hevelse forårsaket av allergiske reaksjoner.

Følg instruksjonene nøye for disse stoffene. Hvis du ikke gjør det, kan du forverre tilstanden din. Det bør også bemerkes at antihistaminer kan forårsake døsighet. Hvis du ikke er sikker på hvordan en antihistamin vil påvirke deg, ikke ta medisinen når du trenger å være aktiv eller produktiv.

Kjøpe Benadryl Allergi Ultratab tabletter i dag.

Finn lettelse

En overbelastet nese kan være irriterende, men noen hjemmemedisiner kan eliminere nesepassasjer og bringe lettelse. Selv noen benk-top-stoffer (OTC) kan være D’hjelp, men vi anbefaler deg å bruke dem nøye. Pass på at du snakker med en apotek når du velger en decongestant, antihistamin eller allergisk medisinering. Apoteket kan også svare på eventuelle spørsmål du kan ha på et bestemt stoff. Ring legen din dersom nesen din er lukket, ikke forbedrer etter å ha ansatt medisinen i mer enn tre dager, eller hvis du også har feber.