8 måter å bevege seg bedre med psoriasisartritt

Med felles smerte og betennelse fra psorialasica artritt (AP), kan daglige bevegelser være ekstremt ubehagelig. I noen tilfeller kan den vanlige aktiviteten til og med være uutholdelig. Selv om du er fristet til å hvile de vondtede leddene, kan for mye hvile faktisk skade enn bra. Over tid vil leddene myke og aktivitetene kan bli enda mer smertefulle.

Legene anbefaler L’regelmessig trening som et middel for å lindre symptomene på AP reduserer betennelsen som forårsaker smerte. Videre kan det bidra til å forhindre at antall leddgikt rehaustisasjoner du kan oppleve.

Men hvis du er for ubehagelig å flytte, hva du kan gjøre? Fortsett å lese for å bli kjent med åtte av måtene du kan flytte bedre med PSA.

1. Start sakte

Som det er vanskelig å flytte når du ikke er vant til å trene, kan du også fristes til å overdrive det med den fysiske aktiviteten. Tross alt kan du være spent på å komme tilbake i form og forbedre din generelle helse. Men skriv inn for fort i en treningsrutine kan forverre symptomene på AP og forlate deg på sidelinjen. Det er bedre å starte med fem minutter til 10 minutter og starte derfra. På denne måten er leddene dine sakte betinget og kan bedre støtte bevegelsene dine mens du gjør dem oftere.

2. Vær første fleksibel

De Nasjonalt psoriasis fundament Anbefaler 15 minutter med å strekke seg som den daglige treningen din. Fleksibilitet Øvelser bidrar til å forberede ledd for intense treningsøkter, og disse typer strekkrutiner kan også bidra til å forhindre skader.

For mer fullstendig trening, vurder Yoga eller Tai Chi. Disse bærer også fordelen av dype pusteøvelser, som kan bidra til å lindre stress og forbedre søvn. Som med enhver annen type trening, er Yoga og Tai Chi best praktisert regelmessig for å trekke de største fordelene. Tenk på ideen om å registrere deg for en søt yoga leksjon på et lokalt studio eller treningsstudio og spørre på instruktøren som du kan endre noen bevegelser for å tilfredsstille din felles smerte.

3. Gå til en forbedring av symptomene

Vandring er kanskje en av de beste aktivitetene du kan gjøre med PSA. Dette gjelder spesielt hvis du er ny i # 8217; trening eller ikke gjør mye fysisk aktivitet fra en PO & # 8216;. Turgåing krever ikke spesielle bevegelser. Det er også den mest allsidige øvelsen som kan gjøres nesten overalt. Også, siden det er lettere å vandre, er det lettere for allerede vondt ledd.

Men nøkkelen til å gå, som alle former for trening, er å starte gradvis og jobbe til du når en lengre intensitet eller lengre perioder. Det forblir nær hjemmet til du kjenner dine vandringsgrenser. Du kan også vurdere å søke hjelp av en reiseselskap for sikkerhet og ansvar.

4. Bruk motstanden til vannet;

Svømming er en annen lav-effekt kardiovaskulær trening som er å foretrekke for leddgikt på grunn av den største motstanden av vann;. Selv å gå i bassenget er en gunstig trening. Hvis frykten for irriterende hudflekker hindrer deg i å svømme, prøv å begrense tiden i vann for å starte. Følg hver svømming økt med en rask varm dusj (ikke varmt) og fukt huden umiddelbart.

5. Bevis pedalering

Sykling tjener også som en god måte å få en lavpåvirkning på. Pass på at du bare har en sykkel egnet for din størrelse. Du kan vurdere en unisex ramme for å lette montering og demontering. Følg de asfalterte sykkelstiene for å unngå artikulasjonspåvirkningen. Og som med andre typer trening, anbefaler vi deg å starte sakte, og deretter øke avstanden og hastigheten gradvis.

6. Bygg musklene dine trygt

Selv om det er en naturlig motstand i noen former for aerob trening, for eksempel å gå og svømme, kan du vurdere ideen om å flytte til muskelforsterkende øvelser for å bygge muskler. I tillegg til å bidra til å forbrenne kalorier, kan muskelmasse også bidra til å beskytte stress og skadeforbindelser. Håndvekter og motstandsbånd kan bidra til å bygge muskler uten å strekke seg de allerede smertefulle leddene.

7. Bruk riktig støtteutstyr

Beveger seg komfortabelt er underlagt tilstedeværelsen av det riktige utstyret som er i stand til å støtte leddene. Vandrene for turer kan støtte kneledd, mens gåsko kan støtte knær, hofter og tilbakekallinger.

De riktige plaggene skal også inkluderes i treningsutstyret ditt. Velg brede bomullsklær som ikke irriterer huden din og sørg for at du bruker lag i kaldere klima i stedet for individuelle store plagg som kan felle svette.

8. Miste overflødig vekt

Med PSA kan leddene allerede bli betent og vondt. Den ekstra kroppsvekten kan forverre problemet ved å utøve ytterligere trykk på de allerede irriterte leddene. Du kan vurdere å snakke med legen din der du kan gå ned i vekt trygt med behandlingen av PSA. Foruten alle’Trening, kan de anbefale spesifikke kostholdshensyn som kan hjelpe.

Husk at trygt vekttap er gradvis. Akselererer prosessen gjennom sult dietter og vil trolig gjenoppta vekt på grunn av en avbrutt metabolisme.

Flytt legen din råd i tankene

Flytting regelmessig er bare en av nøklene for å forbedre velvære med PSA. Før du starter en ny øvelse, må du sørge for at du diskuterer planene først med legen din. De kan ha noen sikkerhetsproblemer, samt nyttige tips som kan garantere din suksess.

Ptil kan gjøre bevegelse ubehagelig. Men når du gradvis har bygget aktivitetsnivået ditt, vil du sannsynligvis samle fordeler når du kombineres med din nåværende behandlingsplan.