8 måter å behandle kaldt sår i de tidlige stadiene

Beskrivelse

Du kan ha flere oppdateringer av labial herpes under en og epidemi. Det er ingen kur for enhver type virus på’herpes simplex, som er årsaken til’labial herpes. Etter at et utbrudd er helbredet, kan det komme tilbake når som helst.

Den beste tiden å begynne å behandle en forkjølelse er så snart du føler deg prikkende eller kløende rundt munnen. Disse symptomene kan manifestere noen dager før blærene vises.

1. Lysin

Lysin er en aminosyre som kan bidra til å forhindre viruset fra’herpes simplex er mer aktiv. Ifølge en Eldre studio Siden 1987 kan Lisina tabletter redusere antall utbrudd av herpes simplex virus og deres alvorlighetsgrad. Lye kan også bidra til å redusere helbredende tider. Du kan finne en rekke lysintabletter her. Forskning på lysin for L’labial herpes er ikke avgjørende, så snakk med legen din før du bruker den til å kurere de labielle herpesene.

2. Propolis

Propolis er et harpiksmateriale som biene samler seg fra grønnsakene og bruker til å forsegle sprekkene i deres elveblest. Propolis er rik på antioksidanter og antas å ha antivirale egenskaper. Forskning har vist at Propolis kan forhindre replikering av viruset i G’herpes simplex. Sekund 2002 studie, En salve testet på 5% propolis rotter og kaniner forbedret symptomene på HSV-1 aktiv infeksjon som bidrar til å forhindre symptomer hos rotter og kaniner. Den er tilgjengelig i en 3% konsentrasjon for menneskelig bruk. Flere alternativer er tilgjengelige på Amazon.com.

3. Rabarbra og salvie

Ifølge en 2001 studie, En lokal Rabarber og salvie krem ​​kan være effektiv for behandling av labial herpes som antiviral legemiddel aciclovir (zovirax) i form av en topisk krem. Studioet fant at Rabarber og Sage krem ​​bidro til å kurere en kald sår i 6.7 dager. Healing tid med aciclovir krem ​​var 6.5 dager og helbredende tid med salvie krem ​​alene var 7.6 dager.

4. Sink

Aktuell krem ​​Alle’sinkoksid (desitin, Dr. Smith’s, trippelpasta) kan redusere livet til de labielle herpesene. I en 2001 studie, L’labial herpes behandlet med sinkoksid gikk bort, i gjennomsnitt en og en halv dag før de som ble behandlet med placebo. L’sinkoksid har også redusert blære, ømhet, kløe og prikking.

5. Lakrisrot

Forskning & # 8211; Undersøkelser har vist at roten av lakris har antiviral og antibakteriell kapasitet. Dens antivirale egenskaper bidrar til å forhindre virusreplikasjon, mens dens antibakterielle egenskaper hemmer bakteriell funksjon. Denne samme studien viste at lakris viste antifungal aktivitet. Topisk krem ​​på roten av lakris er tilgjengelig for behandling av labial herpes.

Tilleggsinformasjon: Helsemessige fordeler med lakrisrot »

6. Melissa

L’Melissa Extract har også antiviral kapasitet, andre Eldre søk. Studier har vist at Melissa bidrar til å beskytte mot Virus Dell’herpes simplex. De fant også at behandling av en kald sår med sitronbalsam i sine opprinnelige stadier var mer effektive. Har blitt vist at Melissa reduserer helbredende tider og noen av symptomene på # 8217; labial herpes. Finn et stort utvalg av Melissa her.

7. Kaldpakke

Påfør en frisk klut på en forkjølelse sår er beroligende. Fjerner knaske områder og bidrar til å redusere rødhet og betennelse.

8. Reseptbelagte antiviraler

Legen din kan anbefale et antiviralt resept for å behandle en forkjølelse. De fleste antiviraler er tilgjengelige i tabletter eller i form av aktuell krem, og noen er tilgjengelige i en injiserbar form. De kan brukes til å redusere varigheten av et akutt utbrudd eller som forebygging for å forhindre nye utbrudd.

For å redusere risikoen for et seriøst utbrudd, er det viktig å starte antiviral terapi så snart du føler at en kald sår kommer, selv om blærene ennå ikke er dannet.

Noen reseptbelagte antiviraler er:

  • Aciclovir (Zovirax)
  • FAMCICLOVIR (FAMVIR)
  • Valaciclovir (Valtrex)
  • Penciklovir (denavir)

Siden foreskrevne antiviraler er kraftige og kan forårsake sjeldne, men ugunstige bivirkninger som nyreskader, allergiske og hepatittreaksjoner, er ofte reservert for utbrudd av alvorlig forkjølelse eller personer med et svakt immunsystem.

Hvordan hindre spredningen av en forkjølelse

Stress og sykdom er de to store utløsningsfaktorene i’labial herpes. Når immunforsvaret ditt er kompromittert, er det mindre sannsynlig å bekjempe virus. Du kan bidra til å unngå utbrudd av kaldt sår som opplever en sunn livsstil, som inkluderer å spise godt og trene regelmessig. Hvis du er veldig stresset, prøv teknikkene for å lindre det, som yoga, meditasjon eller dagbok.

En kald sår er smittsom så snart symptomene begynner, selv om blærene ikke består av. De kan også være utbredt for andre selv når det ikke er noen symptomer. For å unngå å spre viruset til’labial herpes:

  • Unngå intim kontakt, inkludert kyss og andre lær hudkontakter til skaden er helbredet.
  • Ikke del personlig pleieartikler som verktøy, håndklær eller tannbørster.
  • Ikke del kosmetikk som leppestifter, lepper eller fundament.
  • Bytt tannbørsten når du har en kald sår for å unngå reinfeksjon og erstatte den igjen etter at pesten er helbredet.
  • Ikke drøm en kald sår og vask hendene når du bruker en salve eller berør såret.
  • Hvis sollyset forårsaker labial herpes, gjelder det solkrem i området der området der de labielle herpes utvikler seg.

Outlook

Når en kald sår starter, må han gjøre sitt kurs. De fleste går bort innen noen få uker uten behandling. Behandler en kald sår så snart symptomene starter, reduserer alvorlighetsgraden og varigheten. Første startbehandling, desto større er sjansene for å inneholde epidemien.

Hjem Remedies er ofte alt du trenger for å håndtere kaldt sår. Hvis du har et eksem eller et svekket immunforsvar, eller du er underlagt behandling for kreft eller transplantasjon av organer, er du i fare for komplikasjoner av herpes simplex-viruset. Snakk med legen din ved det første tegn på forkjølelse for å bestemme den beste behandlingen for deg.