8 mikroorganismer som kunne skjule i mat

Hvis ikke kontrollert, kan parasittene og bakteriene av mat opprinnelse være dødelig og deres kontroll er en grunn til alvorlig bekymring for regjeringer og matprodusenter.

En nylig epidemi av Escherichia coli, eller e. coli, infiserte 45 personer i USA, hovedsakelig i Washington og Oregon, med andre tilfeller i Minnesota, California, New York og Ohio. De Sentre for sykdomskontroll og forebygging Han sporet epidemien til en ingrediens som ble brukt i den populære restauranten av Burrito Chipotle Mexican Grill. Dager senere, og. coli Han var også koblet til Costco kyllingsalat, som påvirker 19 personer.

Chipotle frivillig lukket 43 av hans restauranter, før du gjentar noen uker senere. Men tjenestemenn vet fortsatt ikke hvilken mat ingrediens har vært ansvarlig for forurensning.

Vanligvis kan du ikke se eller smake skadedyr eller bakterier av mat opprinnelse, som er mer enn litt & # 8216; forstyrrende. Her er åtte som kan lurende i ditt måltid:

1. OG. coli

Når vi snakker om e. coli som gjør mennesker syk, vanligvis snakker vi om e. coli produsent av toksin shiga, eller stek. STEC-stammer, mer vanlig 0157, Lag et toksin kalt Shiga som er farlig for folk. Hans generelt funnet I lite kokt biff. Du kan ikke se det, smake på det eller lukte det. Men hvis du inntar det, kan du prøve magekramper, oppkast, feber og diaré, ofte blodig.

Dessverre er det ingen rusmidler tilgjengelig for å behandle en’og. coli og ingen vaksine som kan forhindre det. Men du kan redusere risikoen matlaging alt kjøtt grundig, opp til en indre temperatur på 160 ° F. Når du lager biff, hold arbeidsflaten ren, vask hendene dine ofte og ikke forurense kjøkkenutstyr.

2. Gardia

Giardia vurderes en av de vanligste Årsaker til sykdommer i vannets opprinnelse og mat i USA. Det er vanligvis plassert i # 8217; vann eller mat som har blitt forurenset med avføring av mennesker eller allerede infiserte dyr. Når det gjelder mat, forstår du det mer vanlig Spise svinekjøtt, lam eller lite kokt spill.

Symptomer på [8217; infeksjon eller giardiasis, inkluderer kramper, gass, diaré og kvalme. De kan være nødvendige fra en til to uker før symptomene vises og to til seks før de forsvinner. I sjeldne tilfeller kan symptomene vare måneder eller til og med år.

kan hindre giardiasis fra. Vask hendene ofte, drikk vann fra kommunale kilder behandlet, ikke inntak av vann under svømming og kok forsiktig kjøttet.

3. Båndorm

Det finnes forskjellige typer båndorm som kan trenge inn i kroppen din gjennom mat. Mesteparten av Tapers slående mennesker De kommer fra forbruket av små kokte animalske produkter, spesielt svinekjøtt og biff, samt rå eller liten forurenset fisk. Et nylig tilfelle utenfor Kina har funnet en mann hvis kropp var & # 8220;gåte«Med båndorm etter å ha brukt store mengder sushi.

Symptomer kan ikke eksisterer: Folk kan leve med en båndorm som vokser inne i dem og ikke vet i måneder eller til og med år. I tilfelle av infeksjon kan vekttap forekomme, magesmerter og Irritasjon av’ano.

Du kan forhindre L’TapeWorm infeksjon grundig matlaging alt kjøttet du spiser og vasker alle frukter og grønnsaker før du spiser det eller lager det. EN Eksisterende infeksjon av grisbanen kan forverres av dårlig hygiene og kløe, hvor egg overføres fra # 8217; anus til munnen etter kløe eller rengjøring.

For å lære mer: # 8217; Mannen har «tatt & # 8221; Kreft fra en båndmaskin »

4. Toxoplasma Gondii

C’er en grunn til at du har blitt lært å vaske hendene dine alltid etter å ha håndtert dyrene. Toxoplasma Gondii, en mikroskopisk parasitt som forårsaker toxoplasmose av sykdommen, kan bare reprodusere alle 3217; interne katter og nå resten av verden gjennom kattfesen. Hvis du berører en infisert katt eller praktisk søppel uten å vaske hendene senere, kan du enkelt sende parasitten til maten når du håndterer den eller forbereder den. Symptomene ligner på innflytelsen og innflytelsen US Department of Agriculture Rapporterer at toxoplasmose er den tredje årsaken til døden for sykdommer i matens opprinnelse i verden.

Du kan også kontrakt parasitten ved å spise lite bakte kjøtt eller ubehandlet vann. De beste måtene å forhindre at infeksjonen vaskes og lagrer maten forsiktig, vask hendene dine ofte og bruk hansker når du håndterer kattet avfører.

5. Ascaris

Intestinal nematodes, eller Ascaris overføres generelt når folk engasjerer ormeggene. Disse eggene kan ende opp i maten når du berører den forurensede jorda eller spiser frukt og grønnsaker som har blitt dyrket i en slik grunn uten å vaske dem før.

Symptomene er ofte milde eller ikke-eksisterende, men de kan inkludere kvalme, oppkast, magesmerter, hoste og kortpustethet. Du kan hindre en «8217; infeksjon vasker ofte hendene, vasker alle produktene før du spiser dem og unngår et mistenkelig produkt kan ha blitt dyrket med menneskelige avføring som gjødsel.

6. Cryptosporidium

Beskyttet av et hardt skall, kryptosporidium eller krypto, Det er inne Friske produkter, melk og fruktjuicer. Å være smittet med bakterier kan forårsake mageforstyrrelser, lav feber, kramper og vandig diaré. Disse symptomene de vises vanligvis fra to til 10 dager etter L’inntak.

Du kan forhindre kryptering ved å lansere alle produktene nøye, drikker pasteurisert Melk og juice og vask hendene dine ofte i løpet av dagen. Hvis du kommer i kontakt med avføring av noen som bærer parasitten (for eksempel når du bytter en bleie), kan du også bli smittet.

7. Flatworms fisk

Det finnes forskjellige varianter av trematøse eller flate ormer som kan finnes i fisk, for eksempel Opischiidae og Paragonimus. Disse flate ormene blir drept under matlagingsprosessen, så din større sjanse til å ta en er i nærheten Spis rå fisk. Symptomene varierer avhengig av arten og kan være nødvendige måneder for å manifestere, men mesteparten av tiden inkluderer de fordøyelsessykdommer.

Selv om du kanskje er fristet til å gi opp sashimi, er infeksjonsmulighetene heldigvis ganske lav. Dette gjelder spesielt for den dyreste sjømat og # 8220; sushi-grade & # 8221;. Når du reiser ut av landet, blir reisende advart om ikke å spise fisk D’rå ferskvann og retter der forberedelsesmetodene er ukjente.

8. Threadworms

Nematodes, også kjent som Ossiuri, inkluderer arter som v. Vulnificus, shigella og trichinosis. De er den mer vanlig infeksjoner til ormer i USA, og selv om de vanligvis bare påvirker barn, er noen i fare for infeksjon. Vanligvis inntatt med mat på grunn av dårlig hygiene & # 8211; Et barn som ikke vasker hender, for eksempel & # 8211; Oxires er Veldig lett å spre seg, som betyr at alle familiemedlemmer må behandles dersom et medlem er smittet.

Ormene bor i omtrent fem eller seks uker i # 8217; tarmene før du dør, og etterlater seg egg og tar hjem. Det vanligste symptomet på A’Nematodes-infeksjon er kløen rundt # 8217; et symptom som kan føre til større angrep siden barna riper på det interesserte området og transportormene og eggene til munnen og ansiktet. Selv om de fleste uskyldige, er nematoder vanligvis behandlet med narkotika og unngått å bruke en bedre hygiene praktisk.