8 matvarer for fruktbarhet, smøring og # 039; PH-balanse av skjeden din

Helsebalansering under beltet

Ubalansert Ph. Det ser ut som en leksjon av kjemi, rett? Legg til ordet vaginal, og så er det nok å kontakte oss. Bokstavelig talt, fordi når du føler deg annerledes der borte, som med en ny lukt eller en nedlasting mer enn vanlig, kan det være et tegn på at din vaginale pH er slått av.

En balansert vaginal pH må forbli i området 3.8 til 4.5. Når han mister balansen for lenge, har bakteriene sjansen til å trives og forårsake ubehag eller urinveisinfeksjoner. Dette betyr ikke at alle skal begynne å teste sin pH hjemme hver dag. (Men hvis du har symptomer på en mulig bakteriell vaginose, kan hjemme tester hjelpe deg å bli diagnostisert og behandlet raskere.)

Men ikke bekymre deg, Herre. Din vagina er ganske bra for å beskytte deg selv og rengjør deg selv. Riktig vaginal forsiktighet, som god hygiene, trygt sex og vanlige gynekologiske besøk, spiller alle en rolle i å holde pH-verdien under kontroll.

Men de enkleste måtene å fremme helse under beltet? Mat. Her er åtte matvarer som fungerer til fordel for skjeden, veggene og alt annet.

1. Blåbær hjelper til med å takle urinveisinfeksjoner

Vi har alle hørt eller gitt lytte til det populære råd: drikker tranebærjuice for å behandle urinveisinfeksjoner. Men det er bevis på det?

Friske blåbær eller 100% tranebærjuice (ikke det sukkerholdige stoffet) er fulle av antioksidanter og syreforbindelser, som er Kraftige krigere mot infeksjoner som kan hjelpe bakterier som holder seg til blæren. Studier viser at blåbær kan være spesielt nyttige i forebygging av Ivu hos kvinner med tilbakevendende eller siste UTI-problemer. Pass på at du bare holder deg borte fra varianter av blåbærjuice rik på sukker, som faktisk kan forringe ting der borte.

Røde tranebær for vaginal helse

 • De inneholder kraftige syreforbindelser for å bekjempe bakterier
 • inneholder antioksidanter, vitamin E og vitamin C for å øke immuniteten din
 • Profesjonelt forslag: Velg varianter av naturlige juice og uten sukker eller friske blåbær. Du er ikke en fan av sin harde smak? Bland i friske frukt smoothies eller prøv å ta rene tranebærpiller.

2. Spis mer søte poteter for fruktbarhet

Disse potetene har noen søte fordeler, spesielt for kvinner som prøver å bli gravid. Rik på beta karoten og vitamin A, søte poteter bidrar til å styrke og beskytte uterine vegger. Beta karoten og vitamin A er designet for å ha direkte effekter på Fruktbarhet og reproduksjon både hos menn og kvinner, så vel som Sunn føtal utvikling.

Næringsstoffene som er tilstede i søte poteter, hjelper også med produksjon av kjønnshormoner og anbefales ofte for kvinner med syndrom på Polycystic Ovary (PCOS).

Søte poteter for vaginal helse

 • De inneholder høye mengder vitamin A, som er knyttet til fruktbarhet
 • Det kan bidra til å styrke muskelvev for sunne vaginale vegger og livmor
 • Profesjonelt forslag: dagen begynner med en av disse deilige og sunne søte potetrennoppskrifter for energien og en rikelig dose av vitamin A.

3. Probiotika introduserer også gode bakterier der borte

Maten som er rik på probiotika, som gjærede matvarer som kimchi og yoghurt, gjør det bra til noe mer enn tarmen din. Balansere pH-nivået e Hjelp fra avert infeksjoner.

Kulturene levde og aktive i disse matvarene gir kroppen vår et løft av gode bakterier, som er spesielt nyttig i forebygging av gjærinfeksjoner. Enda bedre, fotball (veldig tilstede i yoghurt) har blitt vist Å hjelpe med symptomene på premenstruelt syndrom.

Probiotika for vaginal helse

 • kan balansere pH nivåer og introdusere flere bakterier & # 8220; god & # 8221;
 • Det kan bidra til å forhindre infeksjoner og forhindre gjærinfeksjoner
 • De inneholder kalsium (i yoghurt), som kan bidra til å lindre symptomer på premenstruelt syndrom
 • Tips: Fermenterte matvarer gjør deg nervøs? Få 411 på deres helsemessige fordeler og lær også hvordan du gjør dem alene.

4. Vegetabilske fett for bedre sirkulasjon og seksuell lyst

Omega-3 fettsyrer bidrar til sirkulasjon og blodstrøm, som er gode nyheter for ditt seksuelle ønske. Disse essensielle fettsyrene, så vel som andre tilstede i # 8217; tornoljeolje, som palmitolisk, linol, olje og palmitisk, har blitt vist i a 2014 Studio Å hjelpe med vaginal tørrhet i postmenopausale kvinner.

Menstruasjonskramper gjør deg til å falle? Studier har også vist at 8217; fiskeolje kan Lindre alvorlig dysmenoré mer effektivt enn # 8217; ibuprofen.

Vegetabilske fettsyrer for vaginal helse

 • Behandle de smertefulle menstruasjonskramperene mer effektivt enn # 8217; ibuprofen
 • Fremme sirkulasjon og kan lindre vaginal tørrhet
 • Tips: Finn disse essensielle fettsyrene i blå fisk (som laks), i linfrø, egg, i valnøtter og mer.

6. Et eple for orgasmer

Et eple om dagen holder doktoren borte … og det ser ut til at i sengen er det mer interessant! EN Studio 2014 foreslo at kvinner som spiste et eple en gang om dagen hadde et bedre sexliv. Det antas at en fytoøstrogen floridzin tilstede i epler fremmer en bedre seksuell funksjon, spenning, smøring og orgasm kapasitet.

Bonus: Kvinner som bruker to eller flere deler av sitrusfrukter om dagen, er mindre sannsynlig å utvikle livmorfibroider.

Epler for vaginal helse

 • De inneholder fytoøstrogen floridzin og antioksidanter, som bidrar til å stimulere vaginal blodstrøm
 • Fremme en bedre seksuell funksjon, smøring og evne til orgasme

6. Soya for å redusere østrogen nivåer

Soya kan være et emne litt & # 8216; kontroversiell. Men fytoøstrogenene & # 8211; Forbindelser som etterligner østrogen i kroppen & # 8211; som finnes i soya er gode nyheter for vaginal helse, spesielt hos mennesker med reduserte nivåer av østrogen. Det er mange forskjellige grunner for reduksjonen i østrogen nivåer i kroppen, fra menopausale stoffer, men en av symptomene er vaginal tørrhet.

Så her er hvordan soya hjelper: Soyaprodukter jobbet med et minimum De er hydrofile (som tillater muskler å holde mer vann) og inneholder isoflavoner (et fytoøstrogen av vegetabilsk opprinnelse) som er designet for å være Gunstig for huden I postmenopausale kvinner.

Soy for vaginal helse

 • Inneholder fytoøstrogener av gunstig vegetabilsk opprinnelse for kvinner med reduserte østrogennivåer
 • Det kan hjelpe med vaginal tørrhet og oppmuntre hudhelse og blodkar i postmenopausale kvinner
 • Tips: Velg soyabønneprodukter minimalt jobbet som Edamame, Tofu, Tempeh og Miso.

7. Avokado for dine kvinnelige vegger

Din favoritt toast topper er også flott for sexlivet ditt & # 8211; hvem visste det? Avokado er rike på sunne fett, vitamin B-6 og kalium, som har alle positive effekter på din libido. Dette resultatet som stimulerer libido (ja, er en frukt!) Kan forbedre smøring e østrogen nivåer, forsterker vaginale vegger og kan til og med øke Suksess av in vitro befruktning På grunn av sine umettede fettstoffer. Ganske morsomt, # 8217; Avocado Tree var faktisk vagt kalt & # 8220; testicular tree & # 8221; Aztecs.

Avokado for vaginal helse

 • De inneholder sunne fettstoffer som stimulerer libido, vitamin B-6 og kalium
 • Det kan forbedre smøring og styrke vaginale vegger
 • Tips: tenker utover guacamolen! Det er 23 måter å spise en avokado, eller du kan begynne å lage mat med avokadoolje.

8. Bladgrønnsaker bidrar til å redusere vaginal tørrhet

Hva bladgrønnsakene ikke er gode ?! Legg vaginal helse til deres lange liste over helsemessige fordeler. Grønne bladgrønnsaker er Rensing av blod og forbedre sirkulasjonen takket være deres mange næringsstoffer, inkludert mat nitrater. Dette kan bidra til å forhindre vaginal tørrhet og øke stimulering, som aldri er en negativ ting.

Disse grønnsakene er også rike på vitamin E, magnesium og kalsium, som alle er gunstige for helsen til muskler, inkludert vaginale muskler.

Grønne bladgrønnsaker for vaginal helse

 • de renser naturlig blod og forbedrer sirkulasjonen
 • Hindre vaginal tørrhet og øke stimulansen
 • Tips fra eksperter: mener miljøvennlig og inkluderer mer kål, pinnsvinkål, spinat og chard i kostholdet ditt.

Før sex, hold deg borte fra matvarer som gjør tisse

Når det gjelder hva du skal spise? Den generelle regelen er å hoppe over maten med tilsatt sukker og transfett, samt behandlede matvarer.

Hvis du planlegger å ha sex (spesielt muntlig), må du kanskje unngå å spise asparges, en felles skyldige for endre parfyme av din tisse.

Med disse åtte bitene for brikkene dine, er det enkelt å sette skjeden din (og deg selv) som en prioritet. Bedre ennå, prøv å lage oppskrifter som inneholder mange av disse matene! Dette sunt Vegetarisk Lentil Stew, For eksempel inneholder den halvparten: søte poteter, grønne bladgrønnsaker, gresk yoghurt rik på probiotika og avokado.

Tiffany The Forge er en profesjonell kokk, oppskrift utvikler og matforfatter som kjører bloggen Pastina og bakverk. Hans blogg fokuserer på ekte mat for et balansert liv, sesongmessige oppskrifter og tilgjengelige helsetips. Når han ikke er på kjøkkenet, elsker Tiffany Yoga, utflukter, reise, organisk hagearbeid og går ut med sin Corgi, Cocoa. Besøk det på bloggen din eller opp Instagram.