8 Frokost mat som kan bidra til å redusere kolesterolet

Ingenting forbereder deg for dagen din som en næringsrik frokost. Det er velkjent at frokost kan få deg til å føle deg mer sulten i løpet av dagen, men kan også påvirke kolesterolnivået ditt negativt.

En studie i Journal of Nutritional Science Han oppdaget at overvektige folk som hoppet over frokost hadde høyere totalt kolesterolnivå enn de som startet dagen med en bolle med frokostblandinger eller mel d & # 8217;.

Maten du velger for frokost kan gjøre mye for å senke LDL-kolesterolet & # 8220; usunn og # 8221; og øke kolesterol HDL & # 8220; sunn & # 8221;. Her er noen av de beste morgenmatene for å forbedre tallene dine.

1. Mel d’havre

En bolle med D & # 8217 mel; havre inneholder 5 gram matfiber. D & # 8217-melet inneholder oppløselige fibre, som binder til LDL-kolesterolet i fordøyelseskanalen og bidrar til å fjerne den fra kroppen. Fullfør din D & # 8217 mel; havre med et eple, en skiver eller noen bringebær eller jordbær for en ekstra kostnad for fibre.

Du har ikke tid til å lage en bolle med havre? Også kaldt havre korn fungerer. Unngå bare produkter lastet med sukker. L’å legge til en banan eller skiver bærer vil også øke fibrene innholdet i kornene dine.

2. Mandel-melk

Mandler er fulle av sunne fett, fibre, magnesium og vitaminer. De deler også av valnøttfamilien. Ifølge Harvard Health Publishing, å spise 2 gram av disse nøtter hver dag kan senke LDL-kolesterolet på ca 5. hundre.

Hell et glass mandelmelk, lanserer noen skiver mandler på D & # 8217-melet; havre eller på en håndfull spis. Bare ikke gal for mye, fordi de inneholder fett. En kopp skivede mandler veier 45 gram fett.

3. Avokado Toast

Denne mash-up av toast og avokado mashed kan være det mest fasjonable valget for frokost akkurat nå, men har også en høy poengsum i form av helse.

Et 2015-studio i Journal of the American Heart Association Han fant ut at en avokado en dag senket LDL-kolesterolnivået i overvektige eller overvektige mennesker. Imidlertid bør det bemerkes at studien ble finansiert med et tilskudd av styret i Hass Avocado. En annen studie knyttet til avokadoforbruk med høyere HDL-kolesterolnivåer.

Avokado er sunne på forskjellige nivåer. De er rike på monoumettede fettsyrer, som senker kolesterol og reduserer risikoen for hjertesykdom og hjerneslag. Du kan bruke dem til å erstatte mat for det høye innholdet av usunn mettede fettsyrer, for eksempel pølser eller bacon.

Avokado er også en rik kilde til steroler, vegetabilske stoffer som bidrar til å redusere kolesterolet. De er også rike på løselige og uoppløselige fibre.

4. Albume d’kryptert egg med spinat

Eggene er notorisk rike på kolesterol, men alt er inneholdt i eggeplommen. Hvittene er fri for kolesterol og rik på protein.

Husk et par egghvite og legg til en håndfull spinat for fiberen. Kok eggene i olje d’oliven eller canola. Disse sunne oljene kan bidra til å forbedre antall kolesterol enda mer.

5. Juice D’Orange

Juice D’oransje er kjent for å være en’utmerket kilde til vitamin C. Noen merker legger til en næringsstasjon ved å styrke sin juice med vegetabilske og tinnesteroler. Tilsett 2 gram steroler til ditt daglige kosthold kan senke LDL-kolesterolet av 5 prosent 15.

Hvis du ikke er en juice fan d’oransje, prøv en av de andre forsterkede matene som er tilgjengelige. Muesli og sjokoladebarer er tilgjengelige i versjoner som er beriket med steroler og tinn.

6. Whey protein smoothie

Whey proteiner er laget av myse, væske i melk som er fjernet når produsenter produserer ost. Noen studier har antydet at myseproteintilskudd kan bidra til å redusere kolesterol, selv om resultatene har vært inkonsekvent. En Meta-analyse Av 13 studier oppdaget han at kosttilskudd senket triglyserider, en annen type fett i blodet.

Forbered en sunn morgen smoothie ved å kombinere tynne yoghurt, isbiter, bær og en skje med vanilje whey protein. Denne søte blandingen er lav i fett og rik på næringsstoffer.

7. Røkt laks på integrert bagel

Laks er en «8217, utmerket kilde til omega-3 fettsyrer. Disse gode fettene øker sunt HDL-kolesterol og reduserer antall triglyserider som sirkulerer i blodet.

8. Apple Bran Muffin

Denne raske og deilige frokosten kombinerer to kilder til fiber: epler og kli. Hvis du bruker et preparat for muffin, øker det saluberbarheten ved hjelp av eplesaus i stedet for olje.