8 forslag til å håndtere jobber og kroniske sykdommer

Som en person som kjempet flere kroniske helseproblemer, vet jeg i den første personen som opprettholder en heltidsjobb mens han lever med en kronisk sykdom, er en komplisert affære. Skyv meg dagen etter dagen som en ergoterapeut forlot meg utmattet, frustrert og tømt. En konstant serie av symptomer førte meg til å spørre meg om jeg gjorde mer skade på kroppen min så bra. Til slutt ble jeg tvunget til å ta den vanskelige beslutningen om å forlate arbeidet og konsentrere meg om helsen min. Kroppen min tillot meg ikke lenger meg å gjøre begge deler. For mange av dere, la jobben eller gå på deltid, bare er ikke en «8217;, og du kjemper med spørsmålet: Jeg kan jobbe heltid mens jeg styrer en kronisk sykdom?

For å hjelpe deg med å svare på dette vanskelige spørsmålet, er det åtte tips av to personer som har klart å finne en balanse mellom å jobbe og leve med en sykdom.

1. Bestem om det er nyttig å avsløre tilstanden din til sjefen din eller kollegaene.

I noen situasjoner kan du velge å beholde helseinformasjonen din privat. Men for den tidligere spesialundervisningslæreren og konsulenten for utdanning;, Barb Zarnikow av Buffalo Grove, de, forteller sine kolleger fra hans tjueårige kamp mot interstitial cystitis & # 8211; En inflammatorisk blære & # 8211; Det var det han måtte gjøre for å unngå å føle seg overveldet.

«Jeg har valgt å snakke med min rektor og mine kolleger av sykdommen min fordi jeg trengte deres støtte. Jeg spurte en kollega om å dekke rommet mitt da jeg trengte å bruke på badet. Det faktum at andre inkluderte disse behovene bidro til å redusere stresset mitt, sier.

2. Forstå politikken til firmaet ditt om Family Medical Leave Act (FMLA).

Under din bedrift Fmla Du kan ha rett til intermitterende permisjon, som gjør at du regelmessig kan ringe på kontoret ditt når du er for syk til å jobbe eller ha en avtale av legen din uten å bli straffet i flere timer eller tapt dager.

Sekund Guide for ansatte til loven om kjente og medisinske permisjon, Du må jobbe for en dekket arbeidsgiver for å kvalifisere. Generelt er private arbeidsgivere med minst 50 ansatte dekket av loven. Private arbeidsgivere med mindre enn 50 ansatte er ikke dekket av FMLA, men kan dekkes av statlige lover på kjent og medisinsk permisjon. Dette er noe du kan snakke om med firmaets personalsavdeling.

Videre krever FMLA deg å jobbe med din nåværende arbeidsgiver i minst 12 måneder, har fått minimum 1250 timers arbeid de siste 12 månedene og brukes av A’selskap som har minimum 50 ansatte med 75 Miles Ray of the Construction Site. Denne fordelen kan være en verdifull måte å lindre bekymringen for perioder du trenger tid til å hvile og gjenopprette, samtidig som arbeidet ditt opprettholdes i orden.

3. Utvikle et godt forhold til legen din.

For Zarnikow, som har et medisinsk pasientforhold med åpen kommunikasjon spilte en avgjørende rolle i # 8217; som hjelper henne med å opprettholde en heltidsjobb i et frenetisk miljø. Bruk legen som en alliert kan være veldig nyttig, sier han.

& # 8220; Min lege tilbyr alle behandlingene som er tilgjengelige for å hjelpe meg med å jobbe bedre på daglig basis. Forstår behovene til arbeidet mitt, og at jeg trenger behandlinger som ikke kompromitterte mine tanker på noen måte & # 8220;.

Husk også: Hvis du tror at legen din ikke lytter til dine bekymringer, vær ikke redd for å se etter en ny.

4. Utdanner din familie og venner om din sykdom.

Maureen Maloney, som bor sammen med kronisk Lyme sykdom, er direktør for næringsliv, markedsføring og kontrakter for to atferdshelsetjenester i Chicago, Illinois. I tillegg til sine intense arbeidsdager, Maley Jocks med en aggressiv behandlingsprotokoll. For å håndtere heltidsarbeid og en kronisk sykdom, oppdaget han at det var nødvendig å instruere sin familie og venner om realitetene av samliv med Lyme sykdom. Maloney foreslår å gi dine kjære nyttige opplysninger.

«Ta litt tid til å samle godt materiale som er lett å forstå for vennene dine og din familie og sitte med dem for å snakke om det. Du må finne tid til å informere dem om dine vanskeligheter. Mange mennesker vil hjelpe deg, så la dem være! & # 8220;

5. Annotate.

For folk med visse kroniske sykdommer, husk en lang agenda kan være nesten umulig på grunn av tretthet, hjernebygging, narkotika eller andre grunner. For å bli organisert, begynte Maloney å bringe en dagbok hvor han går. Hver morgen gjør han sin liste over ting å gjøre han trenger for å møte den aktuelle dagen. Men ikke alle artiklene gjør listen din.

Jeg lærte at ikke alt er viktig, og du må vite hva en prioritet er og hva som ikke er det, sier det?. Når du er ferdig med A’-aktivitet, slett den fra # 8217; listen, for å ha en visuell representasjon av resultatene dine på slutten av hver dag.

6. Respekter dine grenser.

Hedre kroppen din og ikke presse den til det maksimale de er grunnleggende for å skape en sunn balanse mellom arbeid og privatliv.

«Noen ganger må jeg ta tid for meg selv. Når jeg kommer hjem, er det direkte på sofaen. Selv de enkleste oppgavene kan utmatte meg. Jeg må sove og hvile i helgene; Det er den eneste måten jeg kan fortsette å jobbe på, sier Maloney.

Lær å hvile og si nei til andre aktiviteter Det hjelper deg med å få styrke til å gjøre jobben din.

7. Finn aktiviteter som gjenoppretter sinn, kropp og ånd.

For Zarnikow, aktiviteter som å ligge for å hvile, ta en tur eller delta på en yoga leksjon hjelp for å reinvigorere det for neste dag. Nøkkelen til ikke overdrive?

& # 8220; Jeg måler det jeg føler at kroppen min trenger på den tiden / # 8221; sier.

Enten det er meditasjon, leser en bok eller en annen aktivitet, finn noe som fungerer for å lade opp ditt interne batteri og gi glede i livet ditt.

8. Gi prioritet til å sove.

I sin 2015 Webinar, Forfatter av bestselger, internist sertifisert av Rådet og den berømte ekspert av kroniske sykdommer, Jacob Teithelbaum, MD, Anbefal å sove fra åtte til ni timer om natten for å rekonstituere energireservene i kroppen. Selv om det er lett å holde opp sent på TV eller scrolling på sosiale medier, kan disse aktivitetene stimulere til mange mennesker. I stedet, prøv å gå til sengs før din andre vind kommer (helst før 11:00). Bedre søvnkvalitet reduserer smerte, forbedrer kognisjonen og øker energinivået: alt du trenger for å fortsette å gjøre jobben din godt.

Ta bort

Uten tvil kan det være en monumental oppgave å finne energi til å støtte en heltidsjobb mens du arbeider med en kronisk sykdom. En av de største leksjonene vi kan lære gjennom våre kamper er å være oppmerksom på signalene som kroppen vår gir oss å bremse og hvile. Dette er en leksjon jeg må lære igjen. Med noen forsøk og feil, håper du at disse forslagene kan gi noen nye verktøy for å støtte deg i helsen din og i ditt arbeidsliv. Hvis du har råd om hvordan du håndterer arbeid med en kronisk sykdom, del den med meg i kommentarene!

Jenny Lelwica Butaccio, Otr / L, er en frilansskribent som bor i Chicago og en autorisert sysselsettingsterapeut. Hans erfaring er sunn, velvære, fitness, kroniske sykdommer og små bedrifter. I mer enn et tiår kjempet han Lyme’s sykdom, kronisk tretthetssyndrom og interstitial cystitis. Er DVD Creator, Nye Dawn Pilates: Øvelser Inspirert av Pilates Tilpasset for folk med bekkenpine. Jenny deler sin personlige helbredende tur Lymeroad.comMed støtte fra din mann, Tom og Three Rescue Dogs (Caylie, Emmi og Opal). Du kan finne den på Twitter @Lymeroad.