8 farer ved røyking under graviditet

Røyking og graviditet

Røyking og graviditet Ikke bland. Røyking under graviditet setter deg i fare og barnet ditt er ikke født ennå. Sigarettene inneholder farlige kjemikalier, inkludert nikotin, karbonmonoksyd og tjære. Røyking øker risikoen for komplikasjoner av graviditet, hvorav noen kan være dødelige for moren eller barnet. Informert om røykfrie risiko under graviditet.

Bli gravid

Hvis du røyker og ønsker å bli gravid, forlater vanen å være en prioritet. Røyking kan hindre deg i å bli gravid i første omgang. Selv i første kvartal påvirker røyk barnets helse ennå ikke født. Både mannlige og kvinnelige røykere har omtrent to ganger sjansene for å ha fruktbarhetsproblemer i forhold til ikke-røykere, ifølge Amerikansk samfunn for reproduktiv medisin.

Passiv røyking er like farlig for fosteret. De Miljøvernbyrå Han rangerte passiv røyking som en gruppekarsinogen a. Dette betyr at det er kjent å forårsake kreft hos mennesker.

Spontan abort og natimortalitet

Det uventede tapet av en graviditet er en tragisk hendelse når som helst. Abortene oppstår vanligvis i de tre første månedene av graviditeten. I sjeldne tilfeller kan de oppstå etter 20 uker med svangerskapet. Dette kalles et dødt foster.

Sekund US Centers for sykdommer (CDC) kontroll og forebygging, Røyking øker sannsynligheten for både spontan tidlig abort og natimortalitet. Feilen er ofte farlige kjemikalier i sigaretter.

Andre komplikasjoner på grunn av røyking kan føre til problemer med placenta eller sakte føtalutvikling. Disse problemene kan også forårsake en spontan abort eller en død foster.

Ekstrauterin graviditet

Ifølge en studere Publisert i magasinet PLOS One, kan nikotin forårsake sammentrekninger i egglederen. Disse sammentringene kan forhindre passasje av et embryo. Et mulig resultat av dette er en ekstrauterin graviditet. Dette skjer når et befruktet egg implantater ALLE’uterus utvendig, i Fallopium Tuba eller i # 8217; Abdomen. I denne situasjonen må embryoen fjernes for å unngå potensielt dødelige komplikasjoner for moren.

Placental løsrivelse

The Placenta er strukturen & # 8220; fortsatt frelse & # 8221; som dannes under graviditet for å levere føtale næringsstoffer og oksygen. Røyking er en viktig risikofaktor for ulike komplikasjoner knyttet til placenta. Et av disse problemene er brudd på moderkaken. Dette er en tilstand hvor placenta skiller seg fra # 8217; utero før fødsel. Placenta pause kan forårsake alvorlig blødning og truer livet til både mor og barn. Ikke c’det er kirurgi eller behandling for å henge den opp. L’Umiddelbar medisinsk hjelp kan bidra til å øke mulighetene for en sunn fødsel til tross for brudd på moderkaken.

Tidligere placenta

Røyking er også en risikofaktor for placenta tidligere. Under graviditeten vokser moderkaken normalt i # 8217; uterus mot den øvre delen av livmoren. Dette etterlater livmorhalsen åpen for fødsel. Placenta previa er når moderkaken forblir på bunnen av livmoren, delvis eller fullstendig dekker livmorhalsen. Moderkaken ofte tårer, forårsaker en «8217; overdreven blødning og frata fosteret av vitale næringsstoffer og oksygen.

For tidlig fødsel

Sekund CDC, Røyking under graviditeten kan forårsake for tidlig fødsel. Det er da at et barn er født for tidlig. Det er mange helserisiko forbundet med for tidlig fødsel. Disse kan inkludere:

  • Visuelle og auditive funksjonsnedsettelser
  • psykisk funksjonshemning
  • Læring og atferdsproblemer
  • Komplikasjoner som kan forårsake død

Lav vekt ved fødselen

Røyking kan også føde barn med lav fødselsvekt. Dette betyr ikke bare å lyse et lite barn. Lav fødselsrate kan også føre til andre helse- og funksjonshemmedeproblemer. Fremgang i medisinsk behandling reduserte antall dødsfall på grunn av lav fødselsvekt. Men det er fortsatt en alvorlig tilstand som kan forårsake:


I ekstreme tilfeller kan lav fødselsvekt forårsake den nyfødte døden.

Sekund American Cancer Society, Kvinner som slutter å røyke før du blir gravid redusere risikoen for å ha et barn med lav fødselsvekt. Selv kvinner som slutter å røyke under graviditet, er mindre sannsynlig å ha barn med lav fødselsvekt enn kvinner som fortsetter å røyke.

Fødselsskader

Røyking under graviditet øker risikoen for at barnet ditt er født med fødselsskader. De vanligste typer problemer er medfødte hjertefeil og problemer med Heartfront. Andre helseproblemer som har vært knyttet til røyk under graviditeten, inkluderer Leparino og Palapy Lip.

Den uheldige sannheten

Mange gravide kvinner røyker fortsatt til tross for de kjente risikoen for at vanen vil skape for seg selv og for barna sine. I henhold til senteret for forebygging og sykdomskontroll, 10 prosent Kvinner rapporterer at han røykt i løpet av de siste tre månedene av svangerskapet. L’Den eneste virkelige måten å unngå komplikasjonene av graviditeten forbundet med røyking er å stoppe.

Ressurser for å hjelpe deg med å stoppe

Hvis du røyker og planlegger en graviditet eller du er gravid akkurat nå, er det noen ressurser for å hjelpe deg med å stoppe:

Ring CDC Assistance Line, 1-800-Quit-Now.