8 betydelige ideer for måneden for brystkreft bevissthet

De fleste har gode hensikter når rosa oktober kommer. De vil virkelig gjøre noe for å hjelpe kurere brystkreft, en sykdom som er estimert til å forårsake 40.000 død i USA i 2017 og 522.000 død Over hele verden. Men hva de fleste ikke vet, er at å kjøpe rosa bånd eller publisere Facebook-spill, hjelper egentlig ikke noen.

Sannheten er at takket være innsatsen som er gjort i løpet av de siste 40 årene, er praktisk talt hver amerikansk alder mer enn 6 år, sannsynligvis allerede klar over brystkreft. Og dessverre er tidlig diagnose og bevissthet ikke panacea som vi en gang trodde var da det rosa båndet ble oppfunnet.

Mange kvinner vil bli diagnostisert med en første fase av brystkreft, de vil bli behandlet og vil da fortsette å ha et metastatisk tilbakefall, og dette er det som dreper folk. Det er derfor, nå at vi alle er klar over, må vi begynne å konsentrere vår innsats på å hjelpe folk som har avansert brystkreft. Ikke bare kjøpe rosa t-skjorter og minne kvinnene til å bli sjekket.

Dette betyr imidlertid ikke at det ikke er noen gjennomførbare ting du kan gjøre i løpet av måneden for brystkreft bevissthet. Faktisk er det mange måter du kan hjelpe folk med å samere med brystkreft (samt å hjelpe de som jobber med en kur). Her er bare noen ideer:

1. Støtte, ikke bevissthet

Når du velger en veldedighet, må du sørge for at det fokuserer på pasientens støtte, ikke på bevissthet. Pasientens støtte skjer i mange former: sminke leksjoner, gasskort, parykker, gymnastikk leksjoner, brev og til og med full betaling av behandling. Alle disse tingene kan hjelpe i en vanskelig periode, både følelsesmessig og fysisk.

Veldedighetsinstitusjoner som Chemo Angels og American Cancer Society Fokus på pasientstøtte.

2. Doner til forskningsinitiativer

Forskning er A’grunnleggende behov. Globalt mottar metastatisk brystkreft mange færre midler sammenlignet med brystkreft i begynnelsen, selv om det er den eneste form for brystkreft som faktisk kan dø. De fleste penger til veldedighet går til grunnleggende forskning som har liten klinisk søknad. Så når du er på utkikk etter fordelingsinstitusjoner for å gjøre donasjoner, er det viktig å finne de som prøver å få virkelige omsorg for pasienter og ikke bare uttrykke seg i ord ideen om & # 8220; Awareness & # 8221;.

Standup2cancer Og Brystkreftforskningsfondet De er to gode veldedighetsinstitusjoner som gjør bare dette.

3. Hjelpe noen du vet hvem som har kreft

& # 8220; Gi meg beskjed hvis jeg kan gjøre noe for deg.& # 8221; De fleste av oss med kreft føler ofte at setningen & # 8230; Og så ser det aldri den personen. Lengre vi er i Care, jo mer trenger vi hjelp. Vi trenger våre hunder tur, vi trenger våre barn å bli brakt et sted, vi trenger våre bad å bli rengjort.

Så hvis du kjenner noen som har kreft, ikke spør hvordan du kan hjelpe. Fortell dem hvordan du tror du gjør det. Ikke legg byrden av å be om hjelp fra kreft.

4. Doner klær til et senter for kjemo

Du visste at du kan gjøre en forskjell i livet til en kreftpasient uten å snakke med dem? I hver by er det samfunns onkologer som vil godta donasjoner av tepper, hatter eller skjerf. På grunn av personvernproblemer, kan du ikke snakke med dem, men du kan snakke med betjeningen i resepsjonen og spørre om det er villig til å godta artikler.

5. Kjør folk til kjemo-økter

Det er mange pasienter som gjennomgår kjemo som ikke har noen til å drive dem. Du kan forlate flygeblad som gir deg muligheten til å gjøre det eller publisere på Community Message Boards du er villig til å hjelpe. Du kan også ringe en sosialarbeider for å finne ut hvor behovet er større.

6. La ham få vite at de blir husket

Til og med skrive billetter og la dem i kjemo sentre eller i sykehusavdelinger for kreftpatienter på ferie kan være betydelig for noen som går gjennom det mest skummelt øyeblikket i livet ditt.

7. Skriv ditt medlem av kongressen

I de siste ti årene har NIH kutte midlene for kreftforskning, og dette kan reduseres ytterligere på grunn av Forslag til kutt til NIH-budsjettet. Endringer i helselovgivningen har skapt forvirring og blir stadig vanskeligere for syke mennesker i kreft å få narkotika, enten det er kjemo eller støtte medisiner. De nødvendige smertestillende midler er nå suspendert (til og med til terminale pasienter) fordi leger er redd for & # 8220; foret foreskrive & # 8221;. Noen anti-kvalme stoffer er for dyre og forsikringsselskaper tillater ikke det. For mange mennesker kan dette bety smerte mot slutten av livet. Vi trenger dette til å endre.

8. Lytt til kreftpasienter

Husk at når du snakker med en kreftpasient, føler du ikke nødvendigvis krigere eller overlevende; de vil ikke alltid ha (eller trenger) å ha en positiv holdning. Og ingenting av det de gjorde, fra å spise sukker til bearbeidet matforbruk, forårsaket deres kreft.

Når noen stoler på deg nok til å fortelle deg at han har kreft, svarer du ikke å fortelle dem at han er en kriger eller insinuert at han gjorde noe galt. Fortell dem at du beklager at de skjedde, og at du er her for å høre. Det er viktig at du snakker med dem som venner, kolleger eller kjære som alltid har vært. Kreft kan isolere, men du kan være den beroligende figuren som minner dem om at de ikke alltid må late som å være modige.

Oktober Rose har blitt nesten en nasjonalferie, med rosa kampanjer overalt. Men pengene donert av selskaper går det ofte ikke hvor det er mer nødvendig: til metastatiske kreftpasienter. Vi pasienter med uhelbredelig kreft er dine mødre, søstrene dine og dine bestemødre, og vi trenger din støtte.

Ann Silberman bor med brystkreft i stadion 4 og er forfatteren av Brystkreft? Men legen & # 8230; Jeg hater rosa!, Hvem ble kalt en av våre beste blogger på metastatisk brystkreft. Koble til deg Facebook eller tweet det @ButdocihatePink.