7imites på & # 039; infertilitet

; Hvis jeg føler en annen & # 8216; min venn forblir gravid etter fem års forsøk og # 8217; eller hvis jeg mottar en annen artikkel via e-post på neste mengde urtbehandling som kan øke fruktbarheten, vil jeg miste hodet og # 8221; sier Linda Rice, en sykepleier og sertifisert obstetrisk som hadde fruktbarhetsproblemer i 3 år før han hadde barn.

Familie? Hvis du har lidd av infertilitet, har du sannsynligvis mottatt mange råd ikke påkrevd om hvordan å bli gravid.

Du er ikke alene. L’infertilitet er faktisk ganske vanlig. Av 1 par på 8 I USA har de problemer med å bli gravid. Likevel er rådene de kan føle seg ofte ikke bare, er ubrukelig, noen ganger er det bare feil.

For å sette ting i klart, spurte vi flere eksperter i sektoren for å debunk disse mytene på # 8217; infertilitet.

Myte 1: Du trenger bare å slappe av

Mens det er sant at avslapning kan hjelpe med infertiliteten forårsaket av kronisk stress, l’infertilitet er ikke rent et psykologisk problem.

Jeg tror at hvis du intervjuer alle pasienter med infertilitet, er nummer én ting vi ville være lei av å føle: & # 8221; Slapp av og du vil være gravid & # 8220;. De fleste ser fortsatt ikke # 8217; infertilitet som en medisinsk tilstand. Jeg har aldri hørt noen som forteller noen: / # 8220, slapp av og din leddgikt vil gå og # 8221; sier ris.

L’Infertilitet er virkelig en medisinsk tilstand. Din fysiske og reproduktive helse kan ikke repareres av en positiv tanke, en forfriskende ferie eller en ny mentalitet.

Myte 2: Du må prøve mer eller mer

Denne myten anser vanligvis bare hva som skjer mellom arkene, men C’er mye mer i fruktbarhet enn den delen av ekte sex. Å si at par trenger å engasjere seg mer kan være demoraliserende og til slutt, ikke produktiv.

Det er ting vi bare ikke kan kontrollere og fruktbarhet faller i den kategorien.

& # 8220; Omtrent 50% av parene som gjennomgår en behandling for infertiliteten, vil oppleve en vellykket graviditet, men noen problemer med infertilitet svarer med en lavere suksessrate & # 8221; si Dr. Suheil Muasher, en spesialist Dell & # 8217 ; infertilitet i Durham, i North Carolina.

Legg til: & # 8220; Denne myten kan være spesielt skremmende for par som føler seg som om de skal overgi seg hvis de ikke klarer å håndtere den fysiske, økonomiske eller psykologiske kostnaden for kontinuerlig fruktbarhetsbehandlinger & # 8221;.

Innsatsen oversetter ikke alltid direkte til suksess. Par bør ikke føle at de ikke allerede gjorde sitt beste.

Myte 3: Fertilitet er et feminint problem

Kvinner er ofte målet om argumenter relatert til graviditet, men det er to å lage et barn. L’infertilitet treffer på samme måte menn og kvinner.

Faktisk har hvert kjønn sin egen serie av symptomer som kan foreslå infertilitet, for eksempel smerte for testikler eller endring i menstruasjonsflyten.

Myte 4: L’Alder påvirker bare kvinners fruktbarhet, ikke menn

Selv om det er sant at kvinners fruktbarhet reduseres med alder med alder, er kvinner ikke de eneste som skal eksperimentere med fruktbarhetsendringer når de blir eldre.

Kvinner opplever en betydelig fertilitetsfall, noen ganger opptil 50%, mellom 32 og 37, ifølge Dr. Mark Surrey, reproduktiv kirurg og medisinsk direktør for Sør-California Reproductive Center.

& # 8220; som den kvinnelige infertiliteten, øker mannlige infertilitetsprisene med alderen & # 8221; sier Dott. Thomas pris, infertilitetsspesialist på hertugen fruktbarhetssenter. & # 8220; Etter 40 år er det sannsynlig at en mann begynner å oppleve reduksjoner i volumet og motiliteten til Sperm & # 8221;.

Myte 5: Hvis du allerede har et barn, trenger du ikke å bekymre deg for’infertilitet

Selv om et par allerede har en eller flere barn, kan de ha problemer med å bli gravid senere. Dette kalles sekundær infertilitet.

«Folk tror at bare fordi du har et barn, kan du enkelt ha en annen. Påfør fruktbarheten til alle dine graviditeter, og jeg lærte veldig raskt at det er helt variabelt / # 8220; sier Danish Medeiros, som opplevde den sekundære infertiliteten.

& # 8220; Min mann og jeg hadde lett vår første sønn, uten noe problem & # 8221; sier Medeiros, som hadde sin første datter ALLE & # 8217;. & # 8220; Vi hørte at hver gang vi ønsket å begynne å prøve et andre barn, ville det vært veldig enkelt.& # 8221;

Da Mediiros ønsket å utvide sin familie 2 år senere, oppdaget han at de hadde problemer med å bli gravid. Etter 5 års forsøk, til slutt, vendte det seg til befruktning in vitro (IVF) og fødte sin andre datter. Et år senere fulgte en uplanlagt graviditet, noe som førte til et tredje barn i familien.

Myte 6: Helsen din påvirker ikke fruktbarheten

I virkeligheten, en av de største fruktbarhetsfaktorene for menn og kvinner, avhenger av helsen.

& # 8220; Hvis vi prøver å leve en sunn livsstil, vil det virkelig hjelpe oss med å takle problemene med infertiliteten «8221; sier til Healthline Dr. Diana Ramos, en gynekolog i California. Du må kjenne kroppen din, høre på kroppen din og prøve å leve sunt før du selv begynner å tenke på å ha et barn.& # 8221;

Helse tips

  • Hold en sunn vekt.
  • Ta multivitamin.
  • Avstå fra stoffet og fra # 8217; overdreven bruk av alkohol.
  • Redusere røyk.

Myte 7: Hver tur til fruktbarhet har samme utseende

Familieplanlegging rundt’infertilitet er redusert til personlige valg som spenner fra par. Hver sti virker annerledes, og hvert eneste valg er gyldig.

Siden jeg tenkte at jeg aldri ville ha hatt et barn, prøvde jeg å finne et nytt formål i livet & # 8221; sier JF Garrard, som til slutt hadde et barn overraskelse etter 5 år med omfattende behandlinger for fruktbarheten. & # 8220; Jeg ville ikke bli definert av det faktum at jeg ikke kunne få barn.& # 8221;

Jeg er åpen for det faktum at familien min kan opprettes på en måte som jeg ikke hadde forventet & # 8221; legger til Andrea Syrtash, Som omhandler infertilitet siden 2012. & # 8220; La oss innrømme det, de er allerede på et annet sted enn det jeg noensinne har forestilt meg å være.& # 8221;