7 viktige symptomer på leukemi hos barn

Hva er leukemi?

Leukemi er blodcellekreft. Blodceller og blodplater er produsert i beinmargen. I leukemi unnlater noen nye hvite blodlegemer (GB) å modnes riktig. Disse umodne cellene fortsetter å reprodusere i en rask rytme, ved å spre sunne celler og produsere en serie symptomer.

Leukemi er den vanligste typen barndoms kreft, som rammer rundt 4.000 Barn Alle’år i USA.

Symptomer på spedbarnsleukemi

Årsaken til barndoms leukemi kan ikke bestemmes i de fleste tilfeller. Symptomene på leukemi kan variere fra et barn til … Mer. Symptomene på kronisk leukemi utvikler seg generelt sakte, men de av akutt leukemi kan vises alle «8217;. Noen symptomer kan lett forvirres med de vanlige spedbarnssykdommer. Å ha noen av disse oppførte symptomene betyr ikke nødvendigvis at barnet ditt har leukemi.

De vanlige symptomene på spedbarnsleukemi inkluderer følgende:

Blåmerker og blødninger

Et barn med leukemi kan bløde mer enn forventet etter en mindre lesjon eller blødning fra nesen. Barnet kan også sette seg lett. De kan ha små røde flekker på huden eller petecy, som oppstår på grunn av små blodkar som har bløt.

Kapasiteten til koagulært blod avhenger av sunne blodplater. I et barn med leukemi, vil en blodeksamen avsløre en unormalt lavt blodplateantall.

Magesmerter og dårlig appetitt

Et barn som er rammet av leukemi, kan klage på magesmerter. Dette skyldes at leukemi-celler kan akkumulere i milt, lever og nyrer, noe som får dem til å bli forstørret. I noen tilfeller kan en lege være i stand til å høre abdominalorganene svelges opp. Barnet kan også ha liten appetitt eller ikke å kunne spise en normal mengde mat. Vekttap er vanlig.

Åndedrettsproblemer

Leuucemiske celler kan aggregere rundt timianen, som er en kjertel på bunnen av nakken. Dette kan forårsake dyspné eller pusteproblemer. Åndedrettsproblemer kan også stamme fra utvidelse av brystlymfeknuter som presser mot L’høy mot luftrøret. Et barn som er rammet av leukemi kan tossire eller bukse. Smertefull pusting er en medisinsk nødsituasjon & # 8217.

Hyppige infeksjoner

Hvite blodlegemer er nødvendig for å bekjempe infeksjonen, men de umodne hvite blodlegemer i leukemi er ikke i stand til å utføre den funksjonen riktig. Et barn med leukemi kan oppleve hyppige eller langvarige angrep av virale eller bakterielle infeksjoner. Symptomene inkluderer hoste, feber og løpende nese. Disse infeksjonene viser ofte ingen forbedring, selv med bruk av antibiotika eller andre behandlinger.

Opphovning

Lymfeknuter filtrerer blod, men noen ganger leukemiske celler samles i lymfeknuter. Dette kan forårsake hevelse:

  • Under sønns armer
  • i nakken
  • over kragebenet
  • Alle’inguine

MR og TC-skanninger kan avsløre utvidelse av lymfeknuter av Dell’under brystet.

Et forstørret timian kan trykke på en vene som bærer blod fra armene og hodet til hjertet. Dette trykket kan forårsake blodstagnasjon og forårsake hevelse i ansikt og armer. Hodet, armene og den øvre delen av brystet kan ta en rød-blåaktig farge. Andre symptomer inkluderer hodepine og svimmelhet.

Bonesmerter og ledd

Kroppen produserer blod i benmarget. Leukemi betyr at blodceller reproduserer i et akselerert tempo, noe som fører til en alvorlig overbefolkning av blodceller. Denne opphopningen av celler kan føre til smerte og smerter til bein og ledd. Noen barn med leukemi kan klage på lumbale smerter. Andre kan utvikle en limp på grunn av bein smerte.

Anemi

Røde blodlegemer (RBC) bidrar til å distribuere oksygen gjennom hele kroppen. Overbefolkning gjør det vanskelig å produsere ganske røde blodlegemer. Dette fører til en tilstand som heter anemi. Symptomer inkluderer tretthet, blek hud og akselerert pust. Noen barn rapporterer også å føle seg svak eller bedøvet.

Hvis barnet ditt har en blodstrømningsreduksjon til hjernen, kunne han fornærme sin tale. En blodeksamen vil vise om barnet ditt har en rekke unormalt lave røde blodlegemer.

Utsikter for barn med leukemi

Å ha noen av disse symptomene indikerer ikke nødvendigvis tilstedeværelsen av leukemi. Det er flere former for spedbarnsleukemi, og mange faktorer påvirker prospekter. Tidlig diagnose og rettidig behandling kan forbedre resultatene. Snakk med sønns lege hvis du er bekymret for en av symptomene, sønnen din har utviklet seg.

Overlevelsesrater for noen former for spedbarnsleukemi har økt over tid og behandlingsforbedringer indikerer et bedre perspektiv for barn diagnostisert i dag.