7 vanlige lus symptomer: du har lus?

Hva er lus?

Lus er små insekter kalt parasitter som sprer seg gjennom personlig kontakt, samt dele personlige effekter. Det er spesielt sannsynlig at barn tar og sprer lus.

Finn ut hvordan du identifiserer symptomene som indikerer at du eller barnet ditt kan ha lus.

Typer lus

Det er tre hovedtyper av lus. De kommer alle fra samme familie av parasitter, men hver av dem er en annen type:

 • Du kan finne lus på hodebunnen, nakke og ører.
 • Kroppens lus begynner på klær eller i sengene, men beveger seg fra de stedene til huden til mennesker.
 • Pubic lus kalles også & # 8220; krabber & # 8221;. Du kan finne dem på pubic og skinnhår.

Kløe

Det vanligste symptomet på noen form for lus er kløen. Lus biter forårsaker en allergisk reaksjon som forårsaker denne følelsen av kløe. Men du kan ikke føle deg kløe umiddelbart, spesielt hvis det er en lett angrep. Du kan ikke merke noen symptomer i maksimalt seks uker første gang du tar lus.

Andre symptomer

I tillegg til intens kløe kan lus forårsake andre symptomer, for eksempel:

 • En kittling følelse av noe som beveger seg på hodet, håret eller kroppen
 • sår som utvikler seg fra graftet kløe
 • irritabilitet
 • søvnforstyrrelser
 • Redhead protuberanser på hodet, nakken, skuldrene eller kjønnsområdet
 • Utseendet på lusegg eller små hvite gjenstander i håret

Lice egg kalles også & # 8220; Lendini & # 8221;. De vises på hår trommer og er vanskelig å pusse bort fra håret.

Hvordan sjekke lusene

Lus kan forårsake kløe til hodebunnen, men de kan også andre hudforhold, for eksempel flass, eksem eller til og med sjampo allergi og andre hårprodukter. Derfor er det viktig å vite hvordan å sjekke tilstedeværelsen av lus, spesielt på barn.

Først har barnets hår deg. Dette bremser lusene og gjør dem lettere å finne. Bruk en fin tannkamme for å skille babyens hår, så gjør et sterkt lys på hodebunnen som skinner. Få en kam for å finne lus her.

Hvis sønnen din har lus, vil du legge merke til små brune insekter av sesamfrøfrø som beveger seg eller notater som virker sementert på individuelle hår.

Du kan ikke være sikker på å se smuss eller lus og långivere. Lus og lur er ofte vanskelig å kamme, mens du enkelt kan fjerne smuss.

Forebygging av lus hjemme

Lusene er smittsom. Du bør ta forholdsregler for å unngå å ta dem eller dele dem. Ikke del personlige gjenstander som hårbørster, hårklipp, kammer og hatter. Vask regelmessig klær og laken.

Hvis du tror du har en lusinfeksjon i hjemmet, passerer gulv og møbler, og dekk deretter møblene i to uker med et plasthåndkle.

Forebygging av lus på skolen

Det er vanskelig å forhindre spredning av lus i skolene eller i strukturer for barndommen. Du kan spørre barnet ditt om å unngå kontakthodet med andre barn under rekreasjon. Unngå delte rom for klær og hatter, som garderober og skap, kan også bidra til å forhindre spredning av lus.

Men selv med god hygienisk praksis, kan barnet ditt fortsatt utvikle lus. I dette tilfellet er den beste måten å behandle symptomer på er gjennom narkotika som legen din kan foreskrive eller anbefale.

Behandle lusene

Du kan behandle lus med noen benkprodukter (OTC), samt reseptbelagte legemidler. Du kan kjøpe benksjampo som inneholder ingredienser som omhandler lus, som pyretrin eller permetrin.

Legemidlene som legen kan foreskrive inkluderer:

 • Malation, som gni på håret og hodebunnen før skylling
 • Lotion med benzylalkohol, som er en lotion som gjelder hår og hodebunn i 10 minutter før skylling
 • Sjampo på Lindan

Pass på at du leser etikettene til alle reseptbelagte legemidler og å følge indikasjonene.

Se legen din

Hvis du ikke er sikker på om du eller et familiemedlem har lus, kontakt legen din. Legen kan bruke et spesielt lys kalt tre lys for å gjøre lånene mer synlige. De kan identifisere om du har lus.

Hvis du har lus, kan du bruke hjemmebehandlinger for å kvitte seg med lus og unngå ytterligere symptomer. Vask klær, forurenset sengetøy og håndklær og bruk mot benkbehandlinger.