7 uventede grunner til å se din reumatolog når du har PSA

Med antall primære og spesialiserte leger nå tilgjengelig, kan det være vanskelig å bestemme den beste personen å se for Psoriasica artritt (AP). Hvis du hadde psoriasis før Arthritic-komponenten, kan du allerede ha en hudlege.

Imidlertid kan bare en revmatolog diagnostisere og behandle Ptil riktig. Enten du er i de første våpnene med reumatologi eller har reserver på muligheten for å se en annen spesialist, bør du bare vurdere noen av grunnene til at en revmatolog er nødvendig.

1. En revmatolog er ikke det samme som en dermatolog

Ved behandling av psoriasis søker mange spesialisert behandling gjennom en hudlege. Denne typen lege behandler hudforstyrrelser og kan bidra til å gi behandlinger for plakkpsoriasis og tilhørende kutane lesjoner.

Selv om du fortsatt har hudsymptomer under en PSA-forverring, behandler en hudlege ikke årsaker ved foten av denne typen leddgikt. Du trenger omsorg fra en revmatolog i tillegg til hudbehandlingene av en hudlege. I tillegg til behandling av Ptil, omhandler en revmatolog med andre typer relaterte forhold, for eksempel lupus, Reumatoid artritt (RA), Artrose, kronisk ryggsmerter og gikt.

2. Rematologer tilbyr mer nøyaktig diagnose

Autoimmune sykdommer som PSA kan være vanskelig å diagnostisere. Hvis du ser en hudlege for psoriasis, kan det av og til spørre om leddsmerter hvis du mistenker PSA. Imidlertid kan en hudlege ikke diagnostisere denne tilstanden riktig. Det faktum at AP og L’AR deler lignende symptomer kan også gjøre diagnosen vanskelig hvis du ikke ser den rette spesialisten.

Bare en revmatolog kan tilby diagnosen mer nøyaktig PSA. I tillegg til en fysisk undersøkelse vil en revmatolog også utføre en serie blodprøver. Kanskje de viktigste blodprøverne er de som leter etter revmatoidfaktorer (RF) og C-reaktive proteiner. Hvis din RF-test er negativ, har du sannsynligvis PSA. Personer med AR har positive resultater på RF-tester.

Andre diagnostiske tester kan innebære:

  • Tar prøver av felles væske
  • Bestem mengden leddbetennelse
  • Bestem sedimenteringshastigheten (& # 8220; SED & # 8221;) for å oppdage mengden betennelse
  • Ser opp hvor mange ledd som er berørt

3. Å ha psoriasis betyr ikke nødvendigvis å trekke inn PSA

De American College of Rheumatology Anslå at ca 15% av personer med psoriasis på slutten vil utvikle PSA på et tidspunkt i deres liv. Andre studier anslår at opptil 30 prosent kan utvikle leddgikt, men ikke nødvendigvis den psoriasiatiske typen.

For personer med psoriasis, PSA eller begge deler, kan dette bety to viktige grunner til å se en revmatolog. For en krever psoriasis som utviklet seg i PSA, behandling av en revmatolog for å behandle årsaker på bunnen av # 8217; betennelse som nå er interessant leddene. Også, hvis du har en annen type leddgikt, som L’Ar, må du lete etter den samme typen spesialisert behandling.

4. Rematologer utfører ikke kirurgi

I noen former for leddgikt kan artikulær skade bli så omfattende at noen mennesker trenger kirurgi. Kirurgi er dyrt og muligheten for at en lege antyder at disse prosedyrene kan forhindre at noen mennesker ser etter spesialpleie. Det er viktig å vite at revmatologene ikke utfører kirurgi. I stedet er deres mål å finne de rette interne kurene for å styre din langsiktige sykdommer. Til slutt vil dette bidra til å forhindre behovet for kirurgi i fremtiden.

5. Reumatologi er ikke nødvendigvis dyrere

Mens spesialiserte leger kan koste mer når det gjelder samarbeid og live innledende kostnader, er revmatologene ikke nødvendigvis dyrere på lang sikt. For eksempel, hvis du allerede ser en dermatolog, søker du allerede spesialistpleie. Trenger begge typer spesialister kan være dyrere på forhånd, men du vil motta en bedre langsiktig hjelp enn å forsøke å få samme type behandling fra en ikke-spesialist.

Før du ser en revmatolog, sørg for at legen du vil se både i nettverket av leverandører av forsikringsselskapet ditt: Dette vil hjelpe deg med å spare penger. Kontroller også de estimerte kostnadene og se om legen din er villig til å behandle en betalingsplan.

Bunnlinjen er at for å se en revmatolog før PSA utvikler seg, sparer faktisk penger fra kirurgiske inngrep og opptak som kan pådra seg i behandlingen av sykdom på riktig måte.

6. Reumatologi kan bidra til å forhindre funksjonshemming

Med Ptil, kan det være lett å fokusere for mye på kortsiktige symptomer, for eksempel smerte under rehancies. Imidlertid er de langsiktige konsekvensene av sykdommen mye mer imperativ. Hvis ubehandlet, # 8217; felles slitasje på grunn av # 8217; AP korrelert betennelse kan føre til funksjonshemming. Dette kan gjøre det vanskeligere å spille daglige aktiviteter. Og i noen tilfeller kan det være behov for en’permanent assistanse av sikkerhetshensyn.

Det er sant at oppdraget til en reumatolog er å gi medisinsk behandling, men en ytterligere fordel er den reduserte forekomsten av permanent funksjonshemning. I tillegg til å utføre tester og foreskrive medisiner, vil en revmatolog gi råd om livsstil for å forhindre funksjonshemming. Dette kan også forekomme i form av assistanseanordninger, for eksempel oppnåelsen av bistand til å sette leddene mindre for å teste leddene.

Videre kan en revmatolog lede deg til andre tjenester som kan redusere funksjonene for funksjonshemming. Disse kan inkludere fysioterapi, ergoterapi eller ortopedist.

7. Du må kanskje konsultere en revmatolog før symptomene kommer manifest

Når symptomene på’AP & # 8211; Som felles smerte & # 8211; de begynner å manifestere, det betyr at sykdommen allerede har begynt å utvikle seg. Selv om de milde tilfellene av PSA fortsatt kan behandles, kan ledsmerter indikere at skade allerede er gjort.

For å unngå effekten av Ptil, kan du vurdere å se en revmatolog før du faktisk begynner å manifestere symptomene. Du kan ta hensyn til å gjøre det hvis du har psoriasis eller hvis du har en familiehistorie av revmatiske sykdommer eller autoimmune forhold.