7 trinn for å håndtere en depressiv episode

Jeg lever med depresjon. Noen ganger er det viktig, noen ganger er det mindre, og noen ganger kan jeg ikke forstå om det er # 8217; Jeg har. Men jeg ble klinisk diagnostisert i over 13 år, så jeg lærte å kjenne ham ganske bra.

Depresjon skjer annerledes i hver person. For meg er depresjon som en dyp tristhet. Som en tykk tåke som sakte bryter opp og bryter hver del av meg. Det er så vanskelig å se min måte D’utgang og blokkerer min visjon om en positiv fremtid eller til og med en tolerabel tilstede.

I mange års behandling jobbet jeg hardt for å forstå hvordan jeg føler når depresjonen kommer tilbake og jeg lærte å ta vare på meg selv når jeg føler meg dårlig.

1. Ingen panikk

Når jeg føler at første gradient av tristhet, eller når jeg føler meg mer sliten enn vanlig, i hodet mitt begynner å spille klokkene D’alarm: & # 8220; noooooooooooooooooooooooo, ikke depresjon nnnnnn !!!!!!& # 8221;

For meg var depresjon ikke mindre enn ødeleggende. Det er vanskelig å ikke bli gal når jeg føler at det kommer. Når jeg husker hvor syk jeg var, er tanken på et tilbakefall helt skremmende, spesielt hvis jeg hadde en positiv og optimistisk serie. Jeg føler at tankene mine begynner å løpe mot det verste scenariet og en følelse av panikk vokser i brystet mitt.

Dette er et kritisk øyeblikk for meg. Dette er en tid da jeg har et valg. Jeg må stoppe og ta et veldig dypt pust. Og deretter en annen 10. Jeg snakker til meg selv, noen ganger høyt, og jeg trekker på min styrke og min tidligere erfaring. Samtalen er mer eller mindre dette: Det er godt å være redd for å trykke igjen. Det er naturlig å føle seg engstelig. Du er en overlevende. Husk hvor mye du lærte. Uansett hva som skjer etter, vet du at du kan klare det.

2. Kjenn dine røde flagg

Jeg fant det nødvendig å forstå hvordan mine tanker og atferd er når jeg begynner å presiale spiral. Dette hjelper meg å gjenopprette før du berører bunnen. Mitt første røde flagg er katastrofalt tenkning: Ingen forstår meg. Alle andre er enklere enn meg. Jeg vil aldri overskride den. Hvem bryr seg? Uansett hvor mye du prøver. Jeg vil aldri være god nok.

Når jeg begynner å tenke eller si ting sånn, vet jeg at min depresjon eksploderer. En annen anelse er hvis min energi er lav i flere dager, og jeg finner det vanskelig å fullføre daglige aktiviteter, hvordan å rengjøre, ta en dusj eller lage mat.

Når jeg legger merke til disse advarselsskiltene, prøver jeg å dvele og reflektere over hva du kan utløse tanker eller atferd. Jeg snakker med noen, som min familie eller min terapeut.

Selv om fristelsen til å ignorere de røde flaggene er sterkt, oppdaget jeg at det er ekstremt viktig å gjenkjenne dem og utforske dem. For meg, unngå dem eller nekte dem, gjør ingenting, men ytterligere forverres depresjon langs linjen.

3. Husk at depresjon er en sykdom

I lang tid tenkte jeg ikke på depresjon som en sykdom. Det virket som en personlig defekt som jeg måtte prøve å overvinne. Ser tilbake, jeg kan se at dette perspektivet har gjort symptomene på min depresjon enda mer overveldende. Jeg så ikke mine følelser eller mine erfaringer som symptomer på en sykdom. Tristhet, følelse av skyld og # 8217; isolasjon var enorme og min reaksjon i panikk forsterket effektene.

Gjennom mange avlesninger og samtaler, kom jeg til å akseptere at depresjonen er i virkeligheten en sykdom. Og for meg, en som trenger å bli behandlet med narkotika og terapi. Endre perspektiv hjalp meg med å reagere med mindre frykt når symptomene mine vises. De gir mer mening i sammenheng med depresjon som en legitim medisinsk tilstand.

Jeg føler meg fortsatt trist, redd og alene, men jeg er i stand til å gjenkjenne de følelsene som knyttet til min sykdom, og som symptomer kan jeg svare med omsorg for meg selv.

4. Innse at disse følelsene ikke varer

En av de vanskeligste egenskapene til depresjon er at du tror at det aldri vil ende. Og det er det som gjør’Start så skummelt. En vanskelig del av arbeidet mitt i terapi var å akseptere å ha en psykisk lidelse og utvikle min evne til å tolerere det når det er divampet.

Selv om jeg vil, vil depresjon ikke forsvinne. Og på en eller annen måte, som motstandsmessig kan virke, ha råd til å føle depresjon og akseptere hans tilstedeværelse lindrer litt & # 8216; av min lidelse.

For meg varer symptomene ikke for alltid. Jeg passerte depresjonen i fortiden, og så langt som det var hjerteskjærende, kan jeg gjøre det igjen. Jeg forteller meg selv at det er godt å føle seg trist, sint eller frustrert.

5. Øvelse L’selvhjelp

I lang tid ignorert jeg og nektet mine symptomer. Hvis jeg følte meg utmattet, prøvde jeg mer, og hvis jeg følte meg utilstrekkelig, hyret jeg mer ansvar. Jeg hadde mange negative håndteringsfunksjoner, for eksempel drikking, røyking, shopping og arbeid for mye. Og så falt jeg en dag. Det er brent.

Det tok meg to år å gjenopprette. Det er derfor, ingenting er viktigere for meg å ta vare på meg selv. Jeg måtte starte fra bunnen og gjenoppbygge livet mitt på en sunnere og mer autentisk måte.

For meg, ta vare på seg selv å være ærlig på min diagnose. Ikke hake mer på depresjon. Ære hvem jeg er og med det jeg lever.

Å ta vare på seg selv betyr å si nei til andre når jeg føler meg overbelastet. Det betyr å finne tid til å slappe av, trene, skape og koble til med andre. Selvpleie bruker alle mine sanser for å berolige og lade meg selv, kroppen, sinnet og ånden.

Og praktisk de håndtere ferdighetene hver dag, ikke bare når jeg er i verste fall. Dette er det som gjør dem mer effektive når jeg har en depresjon episode; de jobber fordi jeg praktiserte.

6. Vet når du ber om hjelp

Depresjon er alvorlig. Og for noen mennesker, som min far, er depresjon dødelig. Selvmordsanker er et vanlig symptom på depresjon. Og jeg vet at hvis og når jeg har dem, må de ikke bli ignorert. Hvis du noen gang trodde jeg ville være bedre død, vet jeg at dette er det mest alvorlige røde flagget. Jeg forteller umiddelbart noen jeg stoler på og ser etter en mer profesjonell støtte.

Jeg tror jeg fortjener hjelp til å ta vare på min depresjon, og jeg gjenkjenner at jeg ikke kan gjøre det alene. Tidligere brukte jeg en personlig sikkerhetsplan som skisserte de spesifikke trinnene jeg ville ha gjennomført i tilfelle selvmordstanker. Dette var et veldig nyttig verktøy. Andre røde flagg som indikerer at jeg må intensivere min profesjonelle hjelp er:

  • hyppig
  • Langvarig tilbaketrekking av familie eller venner
  • Ingen lyst til å gå på jobb

Jeg holder alltid filen Nasjonal livslinje for selvmordsforebygging Nummer (800-273-8255) programmert i min mobiltelefon, så du har noen til å ringe når som helst på dagen eller natten.

Selv om selvmordsanker ikke betyr at selvmord er uunngåelig, er det svært viktig å handle umiddelbart når de oppstår.

Forebygging av selvmord

  • Hvis du tror at noen er i umiddelbar risiko for uselviskhet eller skade en «8217 annen person:
  • • Ring 911 eller det lokale nødnummeret.
  • • Hold deg hos personen opp til # 8217; redning ankomst.
  • • Fjern eventuelle våpen, kniver, narkotika eller andre ting som kan forårsake skade.
  • • Lytt, men ikke døm, diskutere, true eller skrike.
  • Hvis du eller noen du kjenner, vurderer du selvmord, be om hjelp av en direkte linje for forebygging av kriser eller selvmord. Prøv den nasjonale selvmordsforebyggende livslinjen på 800-273-8255.

7. Du er ikke din depresjon

De er ikke min diagnose eller min psykiske sykdom. Jeg er ikke depresjon, jeg har bare depresjon. Når jeg føler meg spesielt trist, er dette noe jeg forteller meg selv hver dag.

Depresjon påvirker vår tenkning og gjør det vanskelig å sette pris på hele rammen av hvem vi er. Husk at jeg ikke er depresjon, setter meg litt og kraft i hendene. Det kommer til å tenke at jeg har så mye styrke, kapasitet og medfølelse å bruke for å støtte meg selv når depresjonen treffer.

Selv om han ikke kan kontrollere mine symptomer, og selv om ingenting er vanskeligere for meg enn å oppleve depresjon, er det viktig for meg å minne deg på at jeg må føle meg bedre og jeg vil føle meg bedre. Jeg ble ekspert i min erfaring. Utviklingen av bevissthet, Dell’aksept, av selvhjelp og støtte har endret måten de står overfor depresjon.

Parafrasering en av mine favoritt Internett memes: «Jeg overlevde 100% av mine verste dager. Så langt går jeg bra. & # 8220;

Amy Marlow sameksisterer med en stor depresjon og en D & # 8217-forstyrrelser; generalisert angst. En versjon av denne artikkelen dukket opp for første gang på blogen hans, blå lyseblå, som ble kalt en av de beste bloggene på Healthline Depression.