7 tips for å hjelpe deg med å vite hva du skal si til noen som lider av depresjon

Del på Pinterest

Den store depresjonen er en av de vanligste psykiske lidelsene i verden, så det er sannsynlig at noen du kjenner eller elsker, ble rammet. Vet hvordan du snakker med noen som bor med depresjon, kan være en fin måte å opprettholde det på.

Selv om de når noen som lider av depresjon, kan ikke behandle ham, sosial støtte kan minne dem om at de ikke er alene. Dette kan være vanskelig å tro når du er deprimert, men det kan også være utrolig nyttig i en krise.

Vitenskapen støttet også betydningen av sosial støtte. Forskning har vist at sannsynligheten for depresjon i # 8217; i fjor det har blitt redusert Med høy kvalitet sosial tilkobling. Sosial støtte, spesielt familie støtte, har en Beskyttende faktor Enten for depresjon og # 8217; angst.

Så hva du bør fortelle noen som lider av depresjon? Her er syv ting å si for å fortelle oss at du holder oss.

Hva å fortelle noen som lider av depresjon

1. Du vil snakke om det? Jeg er her når du er klar.

Du kan ikke tvinge noen til å snakke, men vet at du er tilgjengelig, kan virkelig hjelpe deg med å føle deg støttet.

Hvis de ikke har vært oppriktige med deg om deres depresjon, kan du nevne at du la merke til at de går gjennom en vanskelig tid, og du er der hvis de vil snakke. Hvis du bare spør & # 8220; du har det bra?& # 8221; De kan brukes til å late som og svare & # 8220; Jeg har det bra & # 8221;.

Hvis de ikke er klare til å snakke nå, husk dem at du er her for dem når de er klare. Når de har problemer og trenger noen til å snakke med, kan de huske tilbudet ditt og komme til deg.

2. Hva kan jeg gjøre for å hjelpe i dag?

Depresjon forårsaker ofte tretthet, søvnforstyrrelser og mangel på motivasjon. Noen ganger bare bare komme seg ut av sengen kan være vanskelig.

Spør hva du kan gjøre kan virkelig hjelpe dem i løpet av dagen.

Kanskje de ikke spiser godt, og du kan ta middag. Kanskje de trenger en morgenanrop eller en melding for å sikre at de kommer til jobb i tide.

Noen ganger må du bare lytte. Hjelp bør ikke være en stor og drastisk innsats. Det kan være så enkelt som å ta en telefon, dele et måltid eller følge dem med en avtale.

3. Hvordan administrerer du? Com’er din depresjon?

Dette kan gi deg en’ide om hvordan deres behandling går eller hvis de trenger hjelp til å få profesjonell hjelp.

Depresjon er en medisinsk tilstand. Det er ikke en feil eller en svakhet. Hvis noen som elsker å lider av depresjon, oppfordrer han til å lete etter profesjonell hjelp hvis de ikke har gjort det allerede. Husk dem som ber om hjelp er et tegn på styrke, ikke svakhet.

Spør hvordan behandlingen går, kan også oppmuntre dem til å respektere deres behandlingsplan. Du kan også fortelle ham når du har lagt merke til forbedringer. Dette kan bidra til å validere driften, selv om de ikke alltid tror det er slik.

4. Du er ikke alene. Jeg kunne ikke forstå nøyaktig hvordan du føler, men du er ikke alene.

Depresjon er utrolig vanlig. Det anslås at fra 2013 til 2016, 8.1 prosent Amerikanske voksne har opplevd depresjon minst en gang.

Dette er fra dataene vi har. Mange mennesker søker ikke hjelp.

Depresjon kan få mange til å føle seg og hvordan de skal isolere seg selv. Fortell dem at de ikke er alene. Være tilstede for dem, selv om du ikke har en & # 8217, lignende personlig erfaring.

Hvis du hadde depresjon, kan du dele at du vet hva de passerer. Dette kan hjelpe dem med å forholde seg til. Men hold & # 8217, oppmerksomhet på dem. Husk å høre først.

5. Du er viktig for meg.

Det er alltid hyggelig å vite at du er elsket eller ønsket. Når noen er deprimert, kan du prøve det motsatte.

Det er derfor å fortelle noen som er viktige for deg, at du trenger det i deres liv, og at de er viktige, kan være så trøstende. Du kan også være mer spesifikk om hva du elsker eller hvordan du setter pris på dem for noe de gjør.

6. Det ser ut til å være veldig vanskelig. Hvordan står du overfor?

Formålet med dette er bare å gjenkjenne at du skjønner hvor vanskelig det er for dem. Gjenkjenne hvor vanskelig depresjon kan være vanskelig og symptomene kan hjelpe dem med å føle seg sett.

Det er en god påminnelse du lytter til, du ser dem, og du er her for å hjelpe dem med å takle.

7. Jeg er veldig lei meg for at du skal gå alt dette. Jeg er her for deg hvis du trenger meg.

Faktum er at det ikke er C’Det er en perfekt ting å fortelle noen som bor med depresjon. Dine ord vil ikke holde dem tilbake til dem. Men de kan hjelpe.

Påminn noen du er der for ham hver gang du trenger deg, at det er i form av hjelp for en liten oppgave eller noen å ringe i tilfelle krise, kan være så viktig for å redde et liv.

Kjenn tegn på fare for selvmord

Sekund American Foundation for selvmordsforebygging, Det er tre kategorier av selvmordsvarsler for å være oppmerksom på:

Snakke

Hva en person sier kan være en viktig indikator på selvmordstilstand. Hvis noen snakker om å drepe, å føle seg håpløs, å være en byrde, ikke å ha grunn til å leve eller føle seg fanget, være bekymret.

Oppførsel

Oppførselen til en person, spesielt hvis det korreleres til en stor begivenhet, tap eller endring, kan være en selvmordsrisikoindikator. Behaviors å holde D’øye inkluderer:

  • Økning i’bruk eller misbruk av stoffer
  • Leter du etter en måte å avslutte livet ditt, som søket etter elektroniske metoder
  • Gå tilbake fra aktiviteter og isolere deg selv fra familie og venner
  • Besøk eller ring folk til å hilse på
  • Gi dyrebare varer eller handle hensynsløst
  • Andre symptomer på depresjon, som aggresjon, tretthet og sover for mye eller for lite

Stat D’Soul

Depresjon er den vanligste tilstanden forbundet med selvmord.

Depresjon, angst, tap av interesse eller irritabilitet er alle D & # 8217, Soul som kan tyde på at noen vurderer selvmord. Kan vise en eller flere av disse statene D’Soul i ulike grader.

Depresjon, hvis ikke behandlet eller ikke diagnostisert, er spesielt farlig.

Hva å gjøre hvis du tror en venn vurderer selvmord

Selvmord er ikke uunngåelig. Vi kan alle bidra til å forhindre selvmord.

Den nasjonale selvmordsforebyggende hotline tilbyr deg Et verktøykasse for å støtte folk på sosiale medier, Opp til bestemte plattformer som Facebook og Twitter. Hjelp deg å avgjøre hvordan du identifiserer noen som trenger støtte og de som kontakter alle sammen med sosiale medier, hvis du er bekymret for deres sikkerhet.

Bunnlinjen

Støtte, både sosial og profesjonell, er viktig. Fortsett med dine kjære, spesielt hvis de viste tegn på depresjon eller selvmordstanker, er det bare en måte vi kan hjelpe hverandre.

Oppfordre dine kjære og vennene dine til å søke hjelp for deres depresjon eller selvmordstanker. Kjenn tegn på fare for å hindre selvmord og bruke disse syv måtene å begynne å snakke med noen som lider av depresjon.