7 tips for å forhindre spredning av psoriasis

Beskrivelse

Hvis du har psoriasis, kan du være bekymret for at den sprer seg til andre mennesker eller andre deler av kroppen din. Psoriasis er ikke smittsom, og du kan ikke trekke det fra noen andre eller overføre det til en annen person.

Psoriasis kan spre seg til andre deler av kroppen din hvis du allerede har måter, men det finnes måter å unngå det verre.

Hvordan utvikle psoriasis?

Psoriasis er en veldig vanlig kronisk hudtilstand. Det er forårsaket av immunsystemet ditt som fungerer på overdrive, noe som øker produksjonen av hudceller.

Som produksjon øker, dør hudceller og vokser igjen raskere. Dette medfører en dødscelle-opphopning av huden som oversetter til pruriginøse flekker på huden. Flekkene kan være røde, veldig tørre og veldig tykke og ha en argento utseende.

Ditt immunsystem og din genetikk spiller en viktig rolle i utviklingen av psoriasis. Disse påvirker hele kroppen din, slik at du kan utvikle psoriasis på mange steder. Psoriasis er mer vanlig på hodebunnen, knær og albuer, men kan vises hvor som helst.

Tilstanden til huden kan også variere fra mild til grav. I små tilfeller dekker psoriasisplaster mindre enn 3 prosent av kroppen og i alvorlige tilfeller dekker flekkene mer enn 10 prosent, ifølge Nasjonalt psoriasis fundament.

Det er mulig at din psoriasis blir mer eller mindre alvorlig over tid. Psoriasis kan også se og føle seg annerledes avhengig av sin posisjon.

Det kan virke som at psoriasis sprer seg til andre deler av kroppen din hvis det blir mer alvorlig. Men i virkeligheten har du det som kalles en brann.

Hva kan utløse en brann?

Forskere Jeg tror at flere mennesker har gener for psoriasis sammenlignet med de som faktisk utvikler den. Det antas å starte psoriasis En kombinasjon av genetiske og miljømessige utløsende faktorer bør være til stede.

Dette er trolig også en forklaring på hvorfor psoriasis går og kommer, eller forbedrer og blir verre over tid.

Rehabilitering av psoriasis kan utløses av ulike faktorer, inkludert:

 • A’infeksjon i noen del av kroppen
 • røyk
 • hudskader, som et kutt eller en brenning
 • understreke
 • tørr luft, både fra tiden og fra # 8217; være i et oppvarmet rom
 • for alkohol
 • Noen stoffer
 • Vitamin D-mangel
 • fedme

7 tips for å forhindre spredning av psoriasis

Behandling fokuserer på og forhindrer det i å produsere hudceller for fort, men det er også tiltak du kan forplikte seg til å forhindre psoriasis rehancies.

1. Følg et sunt kosthold

Å spise et sunt kosthold er viktig for alle, men det kan også bidra til å redusere psoriasis rehancies.

I en fersk undersøkelse gjennomført i USA, rapporterte omtrent halvparten av fagene med psoriasis en forbedring i symptomene etter å ha redusert alkoholen, gluten og belladonnainntaket. Natt nyanser inkluderer poteter, tomater og auberginer, blant annet.

Forbedringen ble også sett i de som har lagt til Omega-3 kosttilskudd og fiskeolje, grønnsaker og vitamin D til kostholdet.

Det har imidlertid vært få vitenskapelige studier på effekten av diett på psoriasis. Snakk med legen din om en diett som er ideell for deg.

2. Unngå å røyke og # 8217; alkohol

Dette kan være lettere å si enn å gjøre, men røyking og # 8217; Alkohol kan forverre psoriasis. Prøv å begrense så mye som mulig sigarettrøyk og alkoholforbruket for å hindre det verste psoriasis fra.

Snakk med legen din dersom du trenger hjelp til å slutte. De kan anbefale programmer og ressurser for å slutte å røyke for å hjelpe til med å håndtere alkoholinntaket.

3. Beskytt huden din

Solar solbrenthet, kutt og til og med vaksinasjoner kan utløse psoriasis.

Denne typen hudtrauma kan forårsake et svar kalt Koebner fenomen. Det kan føre til utvikling av psoriasis flekker i områder der det normalt ikke er noen rehaustisasjoner, som også kan få det til å virke som psoriasis har spredt seg.

For å unngå dette, prøv disse forslagene:

 • Bruk solbeskyttelse hvis du vil bli utsatt for solen i lange perioder. Mens en bit & # 8216; ultrafiolett lys kan bidra til å kurere psoriasis, A’Overdreven eksponering kan skade huden og kan til og med bringe til hudkreft.
 • Vær særlig oppmerksom på å unngå kutt eller riper.
 • Hold D’øye din hud etter vaksinasjoner. Vaksinasjoner kan føre til en rehabilitering av psoriasis.

4. Redusere stress

Det er ikke alltid lett å håndtere stress og noen ganger kan det være uunngåelig. Alt, fra en plutselig forandring i livet, som en arbeidsovergang eller tap av en elsket, til det kontinuerlige stresset i det daglige livet er sammenkoblet til en økning i psoriasis.

Her er noen ting du kan gjøre for å prøve å redusere stress:

 • Hold programmet håndterbart.
 • Finn tid til å utføre aktivitetene du liker.
 • Tilbringe tid med folk som løfter deg.
 • Hold kroppen din sunn.
 • Ta noen minutter hver dag bare for å puste og frigjøre ditt sinn.

5. Søvn

Sover nok kan støtte immunforsvaret ditt og kan hjelpe deg med å holde en sunn kroppsvekt og administrere stress. Alle disse tingene er viktige for å holde psoriasis i sjakk.

Vi anbefaler å sove voksne fra syv til åtte timer om dagen. Kontakt legen din hvis du har problemer med å sove nok.

6. Revurdere noen rusmidler

Følgende stoffer er forbinder Med rehabilitering av psoriasis:

 • litium
 • Antimalariale narkotika
 • propranolol
 • Chinidine (Quinora)
 • Indometrin

Snakk med legen din dersom du tror at en av disse stoffene kan påvirke din psoriasis. Og snakker alltid med legen din før du stopper eller endrer noen medisiner.

7. Bruk en lotion

Overdreven tørr hud kan utløse psoriasisen. Unngå for varme dusjer, som kan tørke huden. Etter badet, hudbuffere med et håndkle og bruker en luktfri lotion for å beholde fuktighet.

Du kan også bruke en luftfukter hjemme hvis luften er tørr. Dette kan også bidra til å forhindre tørrhet på huden.

Ta ut mat

Psoriasis er ikke smittsom, noe som betyr at du ikke kan spre det til andre mennesker. Re-courchitions kan forverre psoriasisene dine og dekke store mengder kropp. Lær utløsningen og unngå faktorer, når det er mulig, for å redusere risikoen for rehabilitering.