7 ting som "Jeg burde ikke ha det" å si til min terapeut, men jeg er glad for å ha gjort det

Noen ganger er de rotete og spontane observasjonene vi gjør, blant de mest belysningene.

Del på Pinterest

Jeg ville beskrive meg selv som en slags veteran når det gjelder psykoterapi. Jeg så en terapeut for alt mitt voksne liv, i de siste 10 årene, for å være nøyaktig.

Og blant de mange fordelene hjalp han meg med å identifisere områdene hvor jeg fortsatt trenger å vokse. En av dem er å være en ubarmhjertig perfeksjonist.

Terapien er utfordrende uavhengig av, men jeg tror det er spesielt vanskelig for de av oss som insisterer på å gjøre det & # 8220; Perfekt & # 8221; (SPOILER ADVARSEL: Det er ikke noe slikt).

Dette virker som det for meg. Det vil si at min motvilje mot å være ærlig i visse situasjoner, min frykt for å bli kritisert eller dømt av min terapeut og mitt ønske om å skjule når jeg sliter med (ironisk, vurderer det faktum at jeg begynte å gå på terapi fordi jeg sliter med ) .

Ser tilbake, skjønt, jeg kan se at noen av de viktigste vekstene jeg hadde i terapi, faktisk er tatt når jeg sluttet å prøve å streve så mye å behage min terapeut.

Faktisk har de mest kraftfulle øyeblikkene vi har delt sammen, vært da jeg hadde modet til å fortelle ham ting som jeg var helt overbevist om ikke å måtte si.

Da jeg ga tillatelse til å være brutalt ærlig, var vi i stand til å gjøre en mye dypere og autentisk jobb sammen. Så mye at jeg begynte å praktisere for & # 8220; snakker indekserbare & # 8221; Så ofte som mulig i mine økter.

Hvis du fant deg selv å binde tungen din i terapi (kanskje, som meg, for bekymret for å være og en god kunde), håper jeg denne listen over mine egne phrærkonfigurasjoner inspirerer deg til å miste for alltid din Terapeutisk filter.

Fordi det er sannsynlig at du fortsatt vil være pinlig som meg.

1. & # 8220; For å være ærlig, vil jeg sannsynligvis ikke følge dette rådet & # 8221;

Jeg vil være oppriktig med deg & # 8230; Noen ganger, uansett hvor rimelig og godt hensikt på både min terapeutråd, enkelt & # 8230; jeg kan ikke gjøre det.

For å være klar, vil jeg gjerne være klar. Virkelig, jeg ville gjøre det. Jeg tror det er en veldig intelligent gutt med mange gode ideer! OG? Noen ganger, når du er deprimert, må baren være lavere, fordi å komme seg ut av sengen kan virke nesten umulig.

Noen ganger når du er nede og ut? Rimelig betyr ikke alltid mulig.

Verre fremdeles, etter en uke da jeg ikke kunne gjøre en eneste ting han hadde fortalt min terapeut, fant jeg meg ofte å falle inn i en spiral av skam, frykt for å komme tilbake til sitt kontor og fortelle ham at jeg hadde «mislyktes. & # 8220;

Morsomt faktum, skjønt: Terapi er ikke en leksjon som du aksepterer / mislykkes. Det er et trygt rom for eksperimentering & # 8230; Og til og med stoppene D’Arrest er A’mulighet for en ny type eksperiment.

Nå, når min terapeut gjør anbefalinger som ikke virker mulige? Jeg vil gi ham beskjed på forhånd. På denne måten kan vi lage en brainstorming på en plan som jeg faktisk vil følge, som vanligvis inneholder mindre passasjer og mer tilgjengelige mål.

Og selv om jeg ikke kan gjøre alt? Dette gir oss også noe å snakke om.

Nå vet jeg at terapi ikke så mye kommer til å komme til hvor jeg vil være, men heller møte meg (medfølende) overalt hvor du finner meg.

Og så lenge jeg er ærlig på hvor jeg er, er min terapeut mer enn glad for å introdusere meg selv og tilfredsstille meg.

2. & # 8220; Jeg er sint på deg nå & # 8221;

Min terapeut, som Gud velsigne ham, hadde en’utmerket svar da jeg fortalte ham at jeg var sint på ham. & # 8220; fortell meg hvorfor sa & # 8221;. & # 8220; Jeg kan ta det.& # 8221;

Og han kunne virkelig.

Mange av oss har ikke vokst i typen miljø som vi kunne med sikkerheten vår sinne. Absolutt ikke # 8217; det gjorde jeg. Og ideelt sett er terapi et sted hvor vi kan øve for å ha den sinne, artikulere hvor det kommer fra og gjøre reparasjonsarbeid som virker veldig trygt og validering.

Dette betyr ikke at det er lett å gjøre det, men. Spesielt fordi det er rart å være sint på noen hvis hele arbeidet består, vel, i # 8217;.

Men da jeg endelig begynte å fortelle min terapeut når jeg følte meg sint eller skuffet over ham, dypet han vårt forhold og gjensidig tillit. Han hjalp meg bedre å forstå hva jeg trengte fra ham og hjalp ham bedre å forstå hvilke typer støtte de jobbet bedre for meg.

Det hjalp oss også med å identifisere noen utløsende faktorer som fortsatt påvirker livet mitt og mine relasjoner på måter vi ikke hadde lagt merke til før.

Hvis du er sint på din terapeut? Gå videre og fortell det. Fordi selv i verste fall, hvis de ikke har et godt svar? Jeg er informasjon som kan hjelpe deg med å bestemme om du skal fortsette å jobbe sammen eller ikke.

Du fortjener en terapeut som kan tåle dine vanskeligste følelser.

3. & # 8220; Jeg vil gjerne være i stand til å klone & # 8221;

Vel, det jeg sa faktisk var: & # 8220; Jeg skulle ønske jeg kunne klone. Og så kunne jeg drepe en av dine kloner, slik at min døde venn har en virkelig eksepsjonell terapeut i # 8217;. & # 8221;

& # 8230; Smerte gjør at folk noen ganger sier og gjør veldig merkelige ting, ok?

Han tok det rolig, skjønt. Han fortalte meg at som en fan av tv-serien foreldreløse svart, var han definitivt #Teamclone og, mer seriøst, han var glad for at vårt arbeid sammen hadde hatt så stor innvirkning på meg.

Når du har en fantastisk terapeut, kan det være vanskelig å forstå hvordan du kommuniserer hvor mye du setter pris på det. Det er ikke den typen situasjon hvor du bare kan sende et spiselig arrangement og kalle det en dag.

Det jeg lærte, er det at det ikke er C’det er absolutt ingenting galt med la din terapeut vite hvor takknemlig du er for deres innvirkning på livet ditt.

De liker også å høre at de gjør en god jobb, vet du.

Jeg vil nødvendigvis anbefale veien & # 8220; Jeg ville drepe klonen din for min døde venn & # 8221; selvfølgelig (jeg er veldig rart og ærlig, det er også min terapeut, så det fungerer). Men hvis du føler deg bedt om å la din terapeut vite at du setter pris på dem? Gå videre og fortell.

4. [8220; Når du sa dette, ønsket jeg bokstavelig talt å forstyrre terapien og slutte å snakke med deg for alltid & # 8221;

Ja, dette er et direkte tilbud. Og tingen mer som et innfall som jeg noensinne har hatt i terapi.

Han var på en tid da hans mest hyggelige forslag var under press. Og etter mange uttalelser som starter med & # 8220; du prøvde & # 8230;?& # 8221; Vel, jeg mistet nesten.

Jeg er fortsatt glad jeg sa det, skjønt. Fordi til da hadde han ingen anelse om hvor mye jeg følte meg overveldet. Han visste ikke at hans forslag fikk meg til å føle meg mer engstelig, ikke mindre.

Og selv om det kom ut imperfectly, er det faktisk positivt at det gjorde det, fordi det også hjalp ham med å identifisere at jeg var mer enn sint.

Mens vi forsterket, var jeg i stand til å endelig fortelle ham: Jeg føler at de drukner & # 8221;. Og du vet hvordan det høres ut? Depresjon.

Noen ganger er de rotete og spontane observasjonene vi gjør, blant de mest belysningene.

At & # 8220; capriccio & # 8221; jeg hadde? Førte til en økning i dosen av antidepressiva og for å få den mest delikate støtten jeg trengte for å komme seg ut av min depresjon.

Så selv om jeg ikke er begeistret for å fortelle min terapeut som ønsket å gå i # 8217; havet i stedet for å ha en annen økt med ham (igjen, beklager jeg om han leser dette) & # 8230; Jeg er glad han kunne holde min desperasjon og si: & # 8221; Hva trenger du fra meg? Det virker som om du virkelig sliter akkurat nå. & # 8220;

5. & # 8220; Dette virker ikke riktig. Du ser frustrert med meg & # 8216;

Kunder er ikke de eneste som har dårlige dager. Våre terapeuter er mennesker, og dette betyr at de ikke alltid vil klare ting til perfeksjon.

I en økt la jeg merke til at min terapeut var litt & # 8216; mer grubber. Han sliter med å forstå hvordan han skal støtte meg; Jeg sliter med å nevne hvilken type støtte jeg trengte først.

Trådene krysset og, selv om det var tynt, kunne jeg føle at ting ble en PO & # 8216;.

Til slutt samlet jeg motet til å gi ham et navn. & # 8220; du er sint på meg?& # 8221; Jeg spurte plutselig. Det var veldig vanskelig å fortelle ham, men han åpnet en mye mer sårbar samtale (og nødvendig).

Han kunne utnevne sin frykt som støttet sin frustrasjon under vår sesjon & # 8211; Mer spesifikt, hvor bekymret for mitt tilbakefall i matforstyrrelse og # 8217; selvsolasjon. Og jeg kunne utnevne hvordan følelsene i vår økt ville gjøre det vanskelig å føle seg nok til å uttrykke meg selv, og bringe meg til å gå på pensjon i stedet for å åpne.

Det var en ubehagelig samtale? Absolutt.

Men å overvinne det ubehag betydde at vi var i stand til å trene oss for å løse konflikter trygt og åpent. Og med tiden hjalp dette oss til å etablere mer selvtillit og gjennomsiktighet l & # 8217;.

6. & # 8220; Jeg vet ikke hvor lenge jeg kan fortsette å gjøre det & # 8221;

Som noen som skriver en kolonne av råd om mental helse, er et spørsmål som ofte mottar fra leserne noe som: «Hvis jeg sier til min terapeut som er et selvmord, vil de oppmuntre meg?& # 8221;

Det korte svaret er at med mindre du aktivt har en plan for å skade deg og midler til å gjøre det, i teorien, bør din terapeut ikke avsløre det for enhver form for intervenerer.

Og det mest komplekse svaret? Uansett hva resultatet er, bør du alltid fortelle din terapeut hvis du opplever selvmordstanker eller impulser. Hele tiden.

Ikke bare fordi det er et sikkerhetsproblem, selv om dette er en gyldig grunn som en annen. Men også fordi støtte fortjener, spesielt når du er i krise.

Mest sannsynlig har din terapeut mye erfaring i å hjelpe kundene å navigere i disse mørke og utfordrende øyeblikkene. Men å gjøre det, trenger de å vite at du sliter først.

Jeg vil være den første til å innrømme at dette ikke alltid har vært mitt sterke poeng. Jeg har ikke alltid følt modig nok til å si til min terapeut som jeg nådde enden av tauet mitt. Men når endelig # 8217, gjorde jeg det? Jeg var i stand til å få medfølelse og omsorg jeg trengte for å finne veien tilbake.

Jeg vet at det er redd for å utnevne når du mister håpet. Noen ganger sier det at det kan virke som å gjøre det virkelig på en eller annen måte, men sannheten er at hvis du våget i hodet ditt? Det er allerede ekte. Og dette betyr at det er på tide å be om hjelp.

7. & # 8216; Jeg vil gjerne vite mer om deg. Som hva slags frokostblandinger du liker & # 8216;

I virkeligheten er det slik at jeg lærte at min terapeut er celiac og er derfor ikke mye som en frokostblanding.

Forresten, visste du at det er helt normalt, og det er godt å stille spørsmål om din terapeut?

Mens hver lege vil være annerledes om hva som er villig til å avsløre deg selv, er det ingen regel som sier at du ikke kan spørre dem. Noen leger oppfordrer det faktisk.

Det er kunder som ikke vil vite noe om deres terapeuter. Det er helt fint! Andre, som meg, føler meg mer i stand til å åpne følelsesmessig hvis de hører & # 8220; vet & # 8221; på en eller annen måte deres terapeut. Dette er bra også!

Og hvis du har en veldig intelligent terapeut? De vil vite nøyaktig hvor du skal spore linjen for å opprettholde enhver selvvurdering ved tjeneste for din helbredelse og vekst (for eksempel noen former for terapi & # 8211; som psykoanalyse & # 8211; fungerer bedre hvis du vet veldig lite om din doktor!).

Hvis du vil lære mer om din terapeut, er det greit, spør & # 8211; Hvis det gjelder frokostblandinger, deres arbeidsfilosofi eller deres relevante livserfaring. Du kan stole på at som fagfolk, vil de vite hvordan de skal surfe, uten å overse eller flytte terapeutisk dynamikk.

Og hvis de ikke klarer det godt? Dette er en tilbakemelding som også vil være nyttig for dem.

Det er verdt å bli franced i terapi? Jeg tenker bestemt

Selv om det er sant at det kan føre til ubehagelige eller vanskelige øyeblikk, tror jeg det er at noen av de mest kraftfulle jobbene kan oppstå.

Og hvis ingenting annet, gjør det sikkert jobben til din terapeut mye mer spennende. Spør min! Jeg er ganske sikker på at siden vi begynte å jobbe sammen, har min terapeuts arbeid blitt mye mer & # 8230; Vel, interessant, ikke å si noe annet.

På slutten av dagen, gå ut fra terapien hva du legger på & # 8230; Og hvis du tillater deg å være sårbar og investere mer i prosessen? Du kan bli overrasket over hvor mye du fortsatt trener.

Sam Dylan Finch er en utgiver, forfatter og digital media strateg i Bay-området i San Francisco. Er leder av redaktøren av psykisk helse og kroniske sykdommer på Healthline. Finn det opp Twitter Og Instagramog finn ut mer om SamdylanFinch.com.