7 ting å gjøre når sønnen din har en diagnose av autisme

Å få en diagnose av autisme for barnet ditt kan være en hendelse som endrer livet ditt for deg og hele familien din, men du er ikke den eneste i dette. Her er noen forslag, fra Adam Soffin Educational Consultant, hva de skal gjøre neste.Del på Pinterest

Det er anslått at i USA 1 barn ut av 68 Ha l’autisme, med over 3 millioner mennesker Diagnostisert totalt. Multi det for familier og venner av disse menneskene, og du kan finne ut at nesten alle har en forbindelse med noen som lider av autisme.

Som utdanningskonsulent som arbeider med skoler og familier med funksjonshemmede, har jeg opplevd denne forbindelsen førstehånds. Her er noen forslag du kan bruke for å sikre at barnet ditt lever ditt beste liv.

Først av alt, ta et dypt pust

En diagnose av autisme endres ikke hvem som er din sønn eller hva som kan oppnå. Forskning har økt eksponentielt de siste tiårene, og det er alltid nye ideer og behandlingsstrategier som studeres i høgskoler og forskningsinstitutter over hele landet. Forskere har utviklet effektive programmer for å hjelpe barn med autisme til å utvikle sin kommunikasjon, sosiale ferdigheter, akademikere, motoriske ferdigheter og yrkesopplæring, slik at de kan leve et langt, sunt og produktivt liv. Alt dette starter med deg, og begynner først, jo bedre.

Forbered deg på tidlig intervensjon

Selv om det er en kritisk periode i utviklingen av barnet fra 0 til 3 år, bør du undersøke ulike terapier for barnet ditt på tidspunktet for diagnosen. Det er ingen kur mot autisme, men det er terapier som kan bidra til å skape grunnleggende ferdigheter som barnet ditt kan bygge som det vokser og utvikler seg.

Selv om en tidlig inngrep anbefales, er det aldri for sent å avgjøre om barnet ditt passer for visse terapier, inkludert:

  • Logg ut
  • Arbeidsterapi (OT)
  • Fysioterapi (PT)
  • Sosial eller atferdsterapi (ABA, Floportime, etc.)

Mer informasjon om autistiske leger »

Lær å høre uten ørene dine

Lær å høre med øynene dine. Å ha en forsinkelse i språkutvikling eller ikke-verbal betyr ikke at barnet ditt ikke kommuniserer. Alt vi gjør, selv stillhet, er kommunikasjon. Først vil du forstå hvordan sønnen din kommuniserer, det blir lettere å samhandle og svare på ditt språk.

Talterapi kan konsentrere seg om en rekke aspekter, inkludert:

  • Artikulasjon (som vi produserer lyder med munnen vår)
  • Ikke-verbal kommunikasjon (symboler, tegnspråk eller talekommunikasjonsenheter)
  • Sosial pragmatisk (som vi bruker språk med andre mennesker)

Husk: Alt som din sønn gjør prøver å fortelle deg noe, så sørg for at du lytter til!

Skaffe seg kjent med & # 8220; grov & # 8221; og & # 8220; Lukk & # 8221;

Barn med autisme har noen ganger motorskoordinasjonsproblemer som må adresseres. Det er to hovedtyper av motorfunksjoner: grov og slutt.

Brutto motoriske ferdigheter innebærer store kroppsbevegelser og muskler. Fysioterapi (PT) har en tendens til å jobbe med disse ferdighetene, for eksempel katter, turgåing, hopping og surfing trapper.

De fine motoriske ferdighetene, D & # 8217, er små og delikate bevegelser, hvordan man skriver, lukker hengselet til en jakke eller en skjorte. For disse vil barnet ditt jobbe med en ergoterapeut. Disse ferdighetene har en tendens til å be om en god dose av motoriske evner og øyehånds koordinering og krever ofte videre praksis.

Prøv å tenke på fine motoriske ferdigheter på samme måte som du tror du vil lære noen l’algebra. Det finnes en rekke komplekse bevegelser og motorplanleggingsstrategier som serverer alle aktiviteter som er å lære alle aktiviteter og, akkurat som L’algebra, må læres og mestre i rekkefølge.

Fordi barn med autisme la seg bli tatt fra detaljer »

Inkludere som opplever en annen form for følelse

Du har kanskje sett barn med autisme som sitter på adaptive stoler eller # 8220; stimulanter & # 8221; eller gjør repeterende bevegelser som å rocke kroppen eller slammende armer. Disse bevegelsene skyldes vanligvis større sensoriske behov. De er ikke forskjellige fra vaner som kan ha noen uten autisme, hvordan å tygge enden av en blyant eller slå foten. Disse oppføringene har alt internt formål, men for barn med autisme kan repeterende bevegelser forstyrres i visse situasjoner.

Arbeidsterapi forsøker å utvikle en sensorisk «diett» som gir inngangene som et barn trenger på en kontrollert og sosialt passende måte. Hvis et barn trenger å hoppe opp og ned for å roe seg, vil OTS bygge aktiviteter som tilbyr samme inngang som følger med hoppet. Dette kan inkludere trampoline pauser, føtter knusing eller sitte på yoga baller.

Engasjert i # 8217; anvendt atferdsanalyse

L’anvendt atferdsanalyse, eller ABA, er en av de mest sofistikerte og mest aksepterte former for atferdsterapi for barn med autisme. Det er mange sterke tilhengere av ABA, citerer sin empiriske base. ABA-fagfolk mener at atferd er en funksjon av et miljø. Manipulere miljøet rundt et barn, vi kan gi strukturen for å hjelpe ham med å lære og utvikle nye ferdigheter.

En annen populær terapi for sosiale og atferdsmessige ferdigheter er Floportime, som inkluderer en spillbasert terapi og regissert av barn.

Ikke vær redd for å prøve noe nytt

Hippoterapi, grupper av sosiale ferdigheter, svømming leksjoner, musikk, kunst & # 8230; Det kan ikke være en solid søkbase for alle disse programmene, men hvis barnet ditt er lykkelig og vellykket, fortsetter han! Ikke alle terapier må dekke data og fremgang: fritid og fritid kan være like viktig for utviklingen av et allsidig barn.

Men ikke gå for langt & # 8230;

Vær forsiktig med & # 8220; Mirakuløs omsorg & # 8221;. Noen mennesker kan prøve å plyndre ditt foreldreinstinkt for å ha det beste for sønnen din. Se hver ny behandling med et skeptisk øye, inkludert behandlinger og medisinske inngrep. Pass på at du snakker med legen din før du prøver noe nytt, spesielt hvis det kommer til stive dietter, hjemme rettsmidler, urter og uregulerte rusmidler. Noen ganger ting som virker for godt til å være sanne, er de sannsynligvis.

Alternative behandlinger for autisme Spektrumforstyrrelser »

Husk: Du kan ikke endre barnet ditt, men du kan endre

Finn tid til å øve når du og barnet ditt ikke er sulten eller sliten, vil hjelpe deg med å få mer tålmodighet med disse oppgavene. Også, noe som gjør at du skjønner at det som kan være viktig for deg at ditt mesterbarn kanskje ikke virker viktig for dem.

Din sønn er fortsatt barnet ditt, uansett om hun har en diagnose av autisme eller ikke. Vis dem medfølelse, forståelse og vennlighet. Beskytte dem mot verdens verdener, men skjul dem ikke. Lærer dem å elske og bli elsket. Husk at en diagnose ikke gjør dem hva de er.

Del på Pinterest

Adam Soffin er en pedagogisk konsulent basert i Bay Area, som arbeider med skoler og familier for å sikre at barn med funksjonshemninger mottar inkluderende, hensiktsmessige og støttende utdanningstjenester. Adam forteller også sitt arbeid som en spesiell utdanningslærer og atferdsanalytiker på hansDedikert portal.