7 Symptomer på diabetisk perifer nevropati

Hva så «8217; er diabetisk perifer neuropati?

Diabetisk perifer nevropati er en tilstand forårsaket av høye nivåer av langsiktig blodsukker, noe som forårsaker skade på nerver. Noen mennesker vil ikke ha noe symptom. Men for andre kan symptomene være ødeleggende.

Mellom 60 og 70% av personer med diabetes har noen form for nevropati, ifølge Nasjonalt institutt for diabetes og fordøyelsesdykdommer og renali.

Perifer nevropati, den vanligste formen for diabetisk nevropati, slår ben, føtter, tær, hender og armer.

Mange mennesker vet ikke hvordan de skal ha diabetes. Ukjente mennesker i deres diabetes kan ikke vite hva som forårsaker noen av de uvanlige følelsene de opplever.

Hva forårsaker skade på nerver?

Skaden på nerver er resultatet av høye nivåer av blodsukker i lange perioder. Det er ikke helt klart hvorfor høye nivåer av glukose skade nerver.

En serie faktorer kan spille en rolle i skade på nervefibre. En mulig komponent er den intrikate samspillet mellom blodkar og nerver, i henhold til Mayo Clinic.

Andre faktorer inkluderer hypertensjon, kolesterolnivå og nervebetennelse.

Diabetisk perifer neuropati vises vanligvis for første gang i føttene og i bena og kan senere manifestere seg i hender og armer.

Følelse av nummenhet

Et vanlig diabetisk perifert nevropati symptom er nummenhet. Noen ganger kan du kanskje ikke høre føttene mens du går.

Andre ganger vil hendene eller føttene lære eller brenne. Eller du kan ha følelsen av å ha på seg en sokk eller en hanske når du ikke er det.

Unngår smerte

Noen ganger kan du prøve plutselige og akutte smerter som ser ut som en elektrisk strøm. Andre ganger kan du ha kramper, som når du tar noe som et stykke sølvtøy.

Noen ganger kan du også utilsiktet slippe objektene du holder på grunn av diabetisk perifer nevropati.

Tap av balanse

Å gå med en rystende bevegelse eller til og med miste balansen i balansen, kan skyldes diabetisk perifer nevropati. Bruk av ortopediske sko hjelper ofte i dette.

Tapet av koordinering er et vanlig tegn på diabetisk perifer nevropati. Ofte påvirker muskel svakhet ankelen, som kan påvirke gangen din. Selv L’Feet Numbness kan bidra til tap av balanse.

Foten min ser rart ut

Foten din kan begynne å virke deformert. Dette er resultatet av uvanlige vektendringer forårsaket av uregelmessige gang og tap av nervøs funksjon, som kan påvirke musklene.

En type deformitet kalles hammer. Oppstår når en av de tre fingrene mellom L’Alluce og den lillefingeren blir deformert med leddene.

Fordi jeg er sår?

Du kan begynne å merke seg sår eller blærer til føttene du ikke kan forklare. Det kan være at du sårer deg og ikke # 8217; du hørte i det øyeblikket.

Noen ganger føler du ikke smerte eller skade på grunn av skaden på nerver. Dette kan være veldig farlig. For eksempel kan du brenne med varmtvannet fordi du ikke klarer å høre et smertefullt varmeht.

Varmt og kaldt

Diabetisk perifer nevropati kan også forårsake overdrevne opplevelser. Hold en kopp varm kaffe kan være smertefullt varmt. Det kan også skade når en person med kalde hender berører deg. Og hendene dine eller dine føtter kan være varme eller kalde uten en åpenbar grunn.

Når smerte påvirker søvn

Diabetisk perifer nevropati forverres ofte om natten. Du kan lide så mye at selv et ark ser veldig tungt ut og smertefullt ut. Dette kan gjøre det vanskelig å sovne eller sove hele natten.

ta vare på deg

Du bør kunne klare din tilstand ved å samarbeide med legen din og anta det aktuelle stoffet.

Begrenser alkoholen og unngår tobakk hvis du lider av diabetisk perifer nevropati. Disse stoffene kan forverre symptomene.

God mat er viktig, siden vitaminmangel kan forverre tilstanden. De som tar på metformin, bør snakke med legen sin av et vitamin B-12-supplement.

Ukontrollerte sår kan potensielt føre til infeksjoner som noen ganger kan spre seg til beinene. Og # 8217; infeksjon i bein kan bringe til føttene amputasjon og tær.

Pass på at du regelmessig konsulterer legen din og ta vare på noen sår du trenger.