7 Subtile tegn på traumerresponsen er behagelig for folk

Del på Pinterest

Du har hørt om å kjempe eller flykte, men du har hørt om & # 8220; Servilitet & # 8221;?

Jeg nylig Han skrev på den fjerde typen trauma respons & # 8211; Ikke slåss, unnslippe eller fryse, men smigre.

Begrepet har blitt laget for første gang fra terapeuten og overlevde Pete Walker, som skrev til ham i sin revolusjonære bok & # 8220; PTSD Complex: Fra overlevelse til velstand.& # 8221; Og la deg fortelle deg, som et konsept, det har helt forandret spillet for meg.

I et nøtteskall, & # 8220; betjenhet & # 8221; Er bruken av glede for folk å spre konflikten, føle seg tryggere i relasjoner og tjene til godkjenning av andre.

Det er en ulempe å skape sikkerhet i våre forbindelser med andre, i hovedsak gjenspeiler forventningene og imaginære ønskene til andre mennesker.

Ofte stammer fra traumatiske erfaringer i de tidlige stadiene av livet, som jeg beskrev i L’artikkel i forrige måned.

Risusat med så mange av dere, og siden da har jeg mottatt mange spørsmål om hvordan jeg gjenkjenner denne typen svar i oss selv, spesielt i våre daglige interaksjoner.

Jeg kan bare snakke med personlig erfaring, men det finnes en rekke vanlige poeng mellom typer & # 8220; Fulvo & # 8221; som jeg tror er verdt å merke seg.

Jeg vil dele syv kamper som mange av oss synes å eksperimentere med hyggelige mennesker. Hvis du høres kjent, vil du, min venn, vil sikkert vite en fil En eller to ting på’adulation.

1. La det slite å høre deg & # 8220; sett; fra andre.

Hvis du er en fawn fyr, er du sannsynligvis veldig fokusert på å introdusere deg selv på en måte som gjør at du føler deg rolig de rundt deg og i flere giftige relasjoner, for å unngå konflikter.

Men ulempen med dette er at du ikke nødvendigvis er ditt mest autentiske selv. Flere taduli og fornøyd andre, jo mer sannsynlig føler du deg ukjent for andre, selv i dine smale forhold.

Hvis ingen ser det autentiske selvet, kan det føre til følelser av misforståelser og til og med vrede på grunn av det faktum at ingen og # 8220, se & # 8221; egentlig.

Den smertefulle ironien er at du ofte er det som skjuler deres evne til å se deg først.

2. Du vet ikke hvordan du skal si & # 8220; ingen & # 8221; til folket.

De flislagte typene er nesten alltid tynne strekker. Dette er fordi vi er så ivrige etter å gjøre andre glade, vi er åpenbart!& # 8221; Vel ja!& # 8221; Før det kommer til å tenke på å si & # 8220; Jeg kan ikke nå & # 8221; O & # 8220; Nei takk & # 8221;.

Ditt slagord kan også være noe som «8220; det er ikke noe problem i det hele tatt, egentlig!& # 8221;

I mellomtiden er du stille for å frykte fjellet av favoriserer du har registrert, en liste som bare ser ut til å strekke seg med dagens utgifter.

Du har et kjærlighet / hatforhold med # 8217; å være D’hjelp, og uansett hvor mange ganger du prøver å bryte med ordet & # 8220; Ja & # 8221; Say & # 8220; # 8221; Du blir rett og slett ikke naturlig.

3. Du er oppkast følelser fra ingenting eller ved å laste dem ned på fremmede.

Dette kan virke paradoksalt, men det er ikke, hvis du virkelig tenker på det.

Du vil gjøre folk lykkelige nærmest deg, noe som betyr at du er motvillig til å åpne deg når du sliter, så du gjør det bare når du er på poenget med å kollapse helt, fordi du holdt alt for lenge.

D’En annen del, avstanden gjør det også lettere å prøve følelser.

Det er derfor folkene vi nettopp har møtt, kan plutselig bli intime som de beste vennene i en enkelt samtale (og fordi jeg ble en blogger, er vi ekte).

En snill fremmed i en bar? Selvfølgelig vil jeg fortelle deg alt om traumeren min. Åh, her er en tråd på Twitter på det verste som noen gang har skjedd med meg. Her er en skummel SOS med Facebook & # 8211; Jeg mener, staten.

Vi trenger en utbrudd for våre følelser, men føler følelser kan være så skremmende, rett? Så vi laster ned dem på folk der vi ennå ikke har investert, vil vi ikke se lenger, eller hvor C’er en sikkerhetsavstand (som på sosiale medier).

På denne måten, hvis noen spør oss om å være rotete eller # 8220; for & # 8221; & # 8211; ellers kjent som menneske er & # 8211; Pricks mindre og innsatsene ser ikke så høyt ut.

4. Du føler deg skyldig når du er sint på andre mennesker.

Du kan finne mange unnskyldninger for andres elendig oppførsel, ta feilen for deg selv. Du kan bli sint, bare for å føle et ekte monster for å prøve følelser fem minutter senere. Du kan også føle at du ikke likte & # 8220; tillatelse & # 8221; å være sint på andre mennesker.

L’Jeg har nylig gjort, da jeg nesten var investert av en / 8217; bil, og jeg gikk straks til et sted hvor jeg lurte på om jeg bare misforstod det som hadde skjedd.

Det er ganske vanskelig & # 8220; Miscpension & # 8221; Noen presser pedalen Dell’akselerator når du går gjennom foran bilen, men jeg var overbevist om at det på en eller annen måte måtte være min feil.

Hvis du sliter med å bli sint på folk, velger i stedet for å skylde deg selv eller rettferdiggjøre en persons grove oppførsel, er du faktisk adulating & # 8211; Fordi du presser dine følelser ned og omskriver historien, alt i et forsøk på å appease den andre personen som er involvert .

5. Du føler deg ansvarlig for andres reaksjoner.

Hver gang jeg anbefaler en restaurant eller en bok til noen, C’Det er et øyeblikk eller to av intens panikk. & # 8220; og hvis de hatet det?& # 8221; jeg lurer. & # 8220; og hvis det ikke var så bra som en souvenir?& # 8221;

Noen ganger lar jeg andre folk ta avgjørelser om hvor vi går og hva vi gjør sammen, for hvis noe går galt, vil det ikke være fordi & # 8220; Jeg er ikke vellykket & # 8221; Å gjøre et godt valg.

Når jeg følte meg skyldig fordi en venn av meg tilbrakte 30 minutter på jakt etter parkering i nærheten av baren hvor jeg valgte å møte dem. Som om det på en eller annen måte kontrolleres hvis parkering er tilgjengelig eller ikke.

Det er litt & # 8216; folkemengder hvis du tenker på det? Fordi du ikke kan organisere andres smakløk, kjenner du magisk dine bokpreferanser eller forutse om det er verdt å besøke det som viser D’Art du vil se eller ikke.

Likevel tar jeg en latterlig mengde ansvar hvis folk har det gøy eller ikke, så mye at jeg glemmer at jeg skal ha det gøy.

Dette er bare en «8217; andre subtile respons show & # 8220; Fulvo & # 8221; I aksjon (e en klype kodependens Lagt til der, for god størrelse).

Vi prøver å forutse andres lykke, for til slutt føler vi oss ansvarlige, og vi prøver alt som er i vår makt for å sikre at folkene vi holder, ikke er skuffet.

6. Du finner deg selv, kompromitterer dine verdier.

Dette kan være vanskelig å legge merke til alle & # 8217;. Du kan tenke på deg selv hvordan du skal være fint, godt å kompromittere, lett å gå d & # 8217;. Men hvis du tar hensyn til samtalene du har, kan du merke at du er litt & # 8216; for hyggelig, til poenget med å validere synspunkter som du egentlig ikke er, helt D & # 8217;.

Noen ganger er de gunstige ting, hvordan å si at du ikke har en preferanse for hvor du skal spise når du faktisk gjør det. Andre ganger er det et dypere problem, som å validere et perspektiv eller oppførsel som du ikke er D & # 8217;.

& # 8220; sikkert, sexisme i den filmen plaget meg bare en liten & # 8216; men du har rett, kinematografi var fra prim’rekkefølge.& # 8221; Ja, ja, sannsynligvis er ikke en god venn for deg, jeg kan forstå hvorfor du har sendt den sint meldingen.& # 8221;

Hvis du finner deg selv å sitte på gjerdet for å unngå å forstyrre noen, er du sannsynligvis smigret i en viss grad & # 8211; Og det kan være på tide å reflektere over deg selv hvis du føler det eller ikke å fortsette å gjøre det.

7. Noen ganger dissocierer deg i sosiale situasjoner.

Oppfylle det ofte krever at vi lukker følelsesmessig. Mindre vi har forskjellige følelser, desto mer lett å tilpasse seg og velkommen følelsene til andre mennesker.

Noen ganger kan dette føre til dissosiasjon, hvor vi følelsesmessig koble fra. Dette kan manifestere seg som en åpendrakt, avstand, retrett eller til og med & # 8220; bli vakuum & # 8221; Når vi er overveldet av sosiale situasjoner.

Dette er også grunnen til at fawn-typene kan forholde seg så mye til andre traumer svar, for eksempel fly eller frysing.

Hvis vi tror at’L & # 8221; Han er skuffende i en diskusjon, som ikke vil fungere med en person, eller at vi bare ikke vet hvordan de skal tilfredsstille noen, vi kunne følelsesmessig sjekke, eller stole på andre & # 8220; Evasion & # 8220; mekanismer så at vi ikke lenger skylder forplikte oss.

Vi er mer utsatt for alle som involverer dissosiasjonen fordi vi allerede distanser fra våre følelser for andres gode.

Familie?

Jeg tror jeg måtte sette & # 8220; Fawning er ikke morsomt & # 8221; På en skjorte eller noe, fordi det er sant: det suger.

Det kan være smertefullt å stadig stille deg selv og avvise dine følelser mens du gjør det ekstraordinære for å forutse følelsene til andre mennesker.

En rekke personer ba om å adulere: & # 8220; det er ikke manipulerende?& # 8221; Men jeg tror han ikke kan slå poenget.

Det er deprimerende, kommer fra smerte og skyldfølelsen er ganske enkelt ikke en effektiv måte å motivere folk til å pakke ut traumer og presentere seg annerledes for de menneskene de holder.

Men forhåpentligvis, hvis du begynner å merke disse ordningene i livet ditt, og du har muligheten Arbeid med en fantastisk terapeut, Du kan begynne å omforere deg selv til en mer autentisk og tilfredsstillende måte å koble til med andre.

For hva som er sant, vet du at jeg er der med deg på denne uorden og komplisert reise. Bli enklere, skjønt & # 8211; Jeg kan love deg.

Det er en vanskelig jobb, men du fortjener å føle deg komplett og sett i hvert forhold du har.

Arbeid så hardt å tilby den medfølelsen til andre & # 8211; Hvorfor ikke tilby det til deg selv?

Sam Dylan Finch er L’utgiver av psykisk helse og kroniske sykdommer på Healthline. Det er også bloggeren bak Vi gjør merkelige ting!, Hvor skriver om mental helse, kroppspositivitet og LGBTQ-identitet +. Som en supporter er han lidenskapelig om å bygge et fellesskap for folk i utvinning. Du kan finne den opp Twitter, Instagram Og Facebookeller lære mer om SamdylanFinch.com.

Denne artikkelen har oppstått opprinnelig her.