7 spørsmål om arbeid med metastatisk brystkreft

Beskrivelse

Unge kvinner med metastatisk brystkarsinomdiagnose (MBC) kan møte unike utfordringer når det gjelder arbeid, spesielt hvis de nettopp har startet sin karriere.

For noen kvinner, L’Effekt er minimal som sjefen deres kunne akseptere et fleksibelt program. Noen kvinner kan være i stand til å ta en ikke-betalt permisjon hvis partnerens karriere er nok til å støtte familien for øyeblikket. For andre kan arbeidsledelse og omsorg samtidig representere en større utfordring.

Etter diagnosen vil du sannsynligvis ha spørsmål om din karriere. Her er noen svar på de vanlige spørsmålene du måtte ha på P’bruk av MBC.

Jeg må stoppe?

Beslutningen om å jobbe eller ikke etter at diagnosen avhenger helt av deg.

Hvis du føler deg hjemme, høyde, kan du velge å fortsette å jobbe under behandlingen. Dette kan gi en større følelse av normalitet hvis noen aspekter av livet ditt forblir det samme som før diagnosen. Men du må kanskje endre programmet for å tilpasse seg legenes avtaler og behandlingsordninger.

Du kan be om arbeidsbolig under Amerikanere med nedsatt funksjonsevne (Ada). L’ADA lar deg gjøre rimelige endringer i arbeidsforholdene dine for å håndtere helseproblemer, for eksempel program, arbeidsstilling, fritid eller oppgaver.

Mange bedrifter tilbyr også assistanseprogrammer for ansatte til sine ansatte for å få hjelp med personlige problemer. Human Resources Department of Company kan hjelpe deg med å forstå hvilke fordeler du har tilgjengelig hvis du bestemmer deg for å fortsette å jobbe.

Hva er mine rettigheter?

Hvis du kvalifiserer som funksjonshemmede, må enhver privat arbeidsgiver med 15 eller flere ansatte levere & # 8220; rimelig innkvartering & # 8221; i henhold til’ADA.

De Lov om familiær og medisinsk permisjon (FMLA) tilbyr opptil 12 virkedager med ubetalt permisjon i løpet av en års periode uten trusselen mot å miste arbeid eller ytelse av helseforsikringen. Du kan ta igjen alt på en gang eller dele den i segmenter over et år. L’FMLA dekker bare selskaper med 50 eller flere ansatte og å være egnet, du må være heltid med firmaet ditt i minst ett år.

Husk at du kan bli bedt om å avsløre noen medisinsk informasjon til arbeidsgiveren din for å kunne dra nytte av disse programmene. Hvis du skal søke, sørg for at du spør legen din et brev som beskriver din diagnose og # 8217; manglende evne til å jobbe.

Jeg kan ta en pause og bli betalt uansett?

L’Invaliditetsforsikring på kort og lang sikt som tilbys av arbeidsgivere gir deg mulighet til å ta en pause fra jobb og motta en prosentandel av inntektene dine (mellom 40 og 70 prosent av grunnlønnen din) i tilfelle en sykdom som forhindrer du fra å jobbe. L’Kortsiktig funksjonshemming varer fra 3 til 6 måneder. Langsiktig funksjonshemming krever arbeidstaker eller arbeidsgiver godkjenning.

A’Et annet alternativ er å be om forsikring for forsikring for sosial sikkerhet (SSDI) eller ekstra sikkerhetsinntekter (SSI). SSDI har som mål å bistå deaktiverte arbeidstakere som har betalt trygdeordninger, mens SSI er for funksjonshemmede med svært lav inntekt.

Sosialsikkerhetsadministrasjonen vurderer en funksjonshemmede voksen hvis:

  • Du kan ikke gjøre jobben du gjorde før du ble deaktivert
  • Du har en fysisk eller mental tilstand som hindrer deg i å lære å spille en annen type arbeid
  • Dens tilstand varet eller forventes å vare minst ett år eller provoserende død

Invaliditetsstøtte kan bli forespurt online her. Måneder kan være nødvendig for å motta en beslutning. Men brystkreft som er ubrukelig, ikke tilbakestilling eller inkluderer eksterne metastaser, oppfyller vanligvis kravene til A’medfølende godtgjørelse.

Hvis du kvalifiserer for A’medfølende godtgjørelse, vil godkjenningsprosessen motta denne hjelpen bli akselerert.

Hvordan skal jeg komme nær sjefen min?

Alle’Start, faktisk trenger du ikke å fortelle noen på arbeidet med diagnosen din med mindre du vil ha det, og dette inkluderer sjefen din.

Men hvis det blir tydelig at kreft eller behandling vil begynne å forstyrre dine ansvar på jobben eller med dine forpliktelser, vil du kanskje informere hodet på situasjonen. Hvis du planlegger å dra nytte av funksjonshemming, vil du bli bedt om å avsløre litt informasjon til arbeidsgiveren din.

Vurdere l’ideen å planlegge et møte med sjefen din med en ansatt hos menneskelige ressurser. Hvis du vil fortsette å jobbe under behandlingen, bør du forklare sjefen din, du vil gjøre alt for å utføre oppgavene som kreves av arbeidet ditt.

Det er ulovlig for en arbeidsgiver å behandle sine ansatte annerledes på grunn av helsetilstanden. Du er beskyttet mot diskriminering basert på helsen din i henhold til ADA, men bare hvis arbeidsgiveren din er klar over helsemessige forhold.

Hvordan jeg forblir konsentrert på jobb?

Under behandling av brystkreft kan du finne problemer med minne eller andre kognitive effekter. Den ekstra stresset for å leve med kreft og gjennomgår behandlinger kan gjøre konsentrasjon vanskelig.

Prøv disse forslagene for å holde seg konsentrert på jobben:

  • Hold en jobbdagbok for å merke noen viktige samtaler eller ideer du må huske.
  • Bruk stemmeopptakeren på telefonen til å registrere møter, slik at du kan lytte til dem senere.
  • Hold oversikt over avtalene dine på papir og en digital kalender på telefonen eller datamaskinen.
  • Skattemyndighet.
  • Noter de frister og kontroller alltid om du har en avtale av legen på dagen når noe skyldes.
  • Opprett en liste over ting å gjøre eller en sjekkliste for prosjekter.

Hvordan kan jeg bli Afloated økonomisk hvis jeg ikke kan jobbe?

L’forsikring for funksjonshemming eller # 8217; sosial og ekstra funksjonshemning bør erstatte en del av inntektene dine hvis du ikke klarer å jobbe på grunn av MBC. Etter to år med SSDI, vil du sannsynligvis kvalifisere for Medicare. Du kan finne ut de anslåtte fordelene SSA.gov.

Hvis dette ikke er nok til å hjelpe deg med Cavartela, vurder muligheten for å kontakte anticancerorganisasjoner som tilbyr økonomisk bistand. Noen eksempler er:

Og hvis funksjonshemming blir nektet?

Hvis forespørselen din blir avvist, har du 60 dager til å klage på avgjørelsen. Du vil også ha L’mulighet til å rette opp eventuelle feil som kan ha vært forpliktet i ditt spørsmål.

Hvis du fortsatt blir nektet forsikringen for forsikringen for invaliditeten etter å ha presentert en klage, bør du vurdere ideen om å kontakte en advokat som spesialiserer seg på forvaltningen av disse typer situasjoner. De Nasjonal Cancer Juridisk Services Network Tilbyr gratis juridisk eller lav prishjelp til personer med kreft.

Ta bort

Til slutt er det din beslutning hvis du arbeider eller ikke etter diagnosen. Du er beskyttet mot diskriminering i henhold til ADA, og du kan kanskje be om rimelige tilpasninger til arbeidsprogrammet ditt og dine oppgaver i henhold til denne loven. C’Det er også muligheten for å ta en kort eller langsiktig funksjonshemming, mens du ser etter en behandling uten å måtte bekymre deg for å miste karrieren din.

Hvis du må forlate arbeidet ditt permanent, vil statsstøtte i form av sosial sikkerhetsytelse og Medicare noen alternativer for å hjelpe deg med å holde tritt med din økonomi.