7 slags mat som forårsaker diaré

Hvilke matvarer kan utløse diaréen?

Diaré, eller vandige og myke avføring, er et symptom på magesmerter. De fleste voksne har noen form for diaré hvert år. Mesteparten av tiden er disse episodene forårsaket av en dårlig bakterie eller et virus som kroppen din prøver å bli kvitt i en hast. Men det er ikke engang sjelden å ha diaréen forårsaket av spesifikke matvarer du spiser.

Matvarer som forårsaker diaré har en tendens til å inneholde høye mengder kunstige ingredienser, oljer, krydder eller stimulerende. Her er noen av de vanlige skyldige.

1. Krydret krydder

Den krydret krydder er kanskje den vanligste kilden til diaré indusert av mat, spesielt hvis det er et sterkt krydder som du ikke er vant til. Igrough magebelegg mens du fordøyes. Dette forårsaker gass, hevelse, brenning og i mange tilfeller diaré. Chillies og curry blandinger er vanlige årsaker.

Å legge til en PO & # 8216; fotball til maten din, prøv sopp sennep eller bakken paprika, som pleier å være mer delikat på magen.

2. Kunstige søtningsstoffer

Alternativ sukker som aspartam, sakkarin og sukkeralkoholer kjent som FODMAP, avbryter biologien til den nedre tarmkanalen. Faktisk er eliminering av kunstig søtningsmiddel nå en anbefalt behandling for Dell & # 8217 syndrom; irritabel tarm. Så det er ikke overraskende at å spise mat med kunstig søtningsmiddel forårsaker diaré til mange mennesker.

I stedet for å lete etter kosthold eller fettfrie versjoner av dine favoritt søtsaker, vil du sannsynligvis være bedre å spise en liten del av maten som inneholder normalt sukker.

3. melk

Hvis du finner ut at å drikke melk eller spise andre meieriprodukter du kjører på toalettet, kan du være laktoseintolerant. L’Laktoseintoleranse har en tendens til å løpe i familier. Kan vokse senere i livet, og mange vet ikke hvordan de skal ha det. L’Laktoseintoleranse betyr at du ikke har enzymer for å bryte ned melkesukker, slik at den er skadet. Så kroppen din eliminerer den praktisk talt umiddelbart, ofte i form av diaré.

I dag er det mange kuens melk erstatninger. En laktosefri versjon av fullmælk kan behandle deg bedre. Melk erstatninger basert på cashewnøtter, mandler, linfrø eller kokosnøtter er tilgjengelige hvor som helst. Prøv ham til du finner noe du liker.

4. kaffe

Koffein i kaffe er en stimulant. Ikke bare starter vår hjerne på nytt, men det stimulerer også våre fordøyelsessystemer. Legg det til det faktum at mange av oss legger til andre fordøyelsesutløsere, som meieriprodukter og kunstige søtningsmidler, til vår kjøttkopp kaffe, og kaffe kan være en av de vanligste diaréutløserne for noen mennesker.

Ikke c’det er en ekte erstatning for den virkelige tingen når det gjelder kaffe, men prøv å ta den en halv koffein. Hvis du tar det sukker, må du sørge for at du bruker en liten mengde ekte sukker. Og i stedet for melkekrem, bruk en melkestatus, som mandelmelk eller kokoskrem.

5. Hvitløk og løk

Både l’hvitløk som løkene er ekstremt rike på uoppløselige fibre. De inneholder også juice som, en gang brutt ned i magen, kan frigjøre gasser som irriterer tarmene. De er også frukter, i den forstand at de inneholder et kompleks av karbohydrater vanskelig å fordøye. Alt dette betyr at disse favorittoppskrifter kan bli en oppskrift på magesmerter.

Shallots og purre er mer delikate alternativer alle’hvitløk og mer kaustiske løk. Men for å helt unngå medlemmene i Allium-familien under matlaging, må du være kreativ. Eksperimentere med selleri eller fennikel. Disse kan gi maten den litt bittere smaken av løkene eller # 8217; hvitløk.

6. Brokkoli og blomkål

Brokkoli og blomkål inneholder høye mengder næringsstoffer, så vel som løse vegetabilske fibre. Du tror kanskje det ville være en god ting, men fordøyelseskanalen reagerer ikke godt på store mengder fibre når den ikke er vant til å spise dem. Med mindre du spiser brokkoli eller blomkål regelmessig, kan en rikelig del forårsake forstoppelse, gass eller diaré.

Ikke unngå brokkoli og blomkål, men vær oppmerksom på hva du spiser om gangen. Start med små porsjoner hvis du prøver å få flere fibre i kostholdet ditt med disse matvarene.

7. hurtigmat

Matvarer med høyt innhold av mettet fett, som de som finnes i fastfood, er ikke lett å bryte ned og fordøye for kroppen. De har liten ernæringsmessig verdi, så ikke C’Det er mye å trekke ut fra kroppen din. I stedet passerer disse matene bare gjennom kroppen din og kommer ut raskt.

Hvis du vil ha hurtigmat, unngå stekte matvarer i # 8217; olje, som stekt kylling og frites. Det adskiller seg også fra hakket kjøtt eller bacon som kommer fra kjøre gjennom. De er også ofte forberedt med mettet fett og oljer.

Tyrkia Burger, grillet kylling og vegetariske retter kan fortsatt møte ditt hurtigmats ønske med færre uønskede bivirkninger.

Behandle diaré

Når du har diaré, husk å drikke vann. Fra åtte til ti briller om dagen er den typiske anbefalingen. Når du har diaré, må du kanskje drikke enda mer. Dette skyldes at dehydrering setter deg i fare for komplikasjoner på grunn av diaré. L’drikkevann er nøkkelen til å vaske systemet og føle seg bedre før.

Motstår alle’puls til å dø av sult til diaré passerer. Dette vil gjøre deg så sulten at når du føler deg bedre, kan du spise for mye. Et stort og kalorisk måltid kan forårsake en annen myk avføring.

I stedet oppnå deg til et midlertidig dårlig kosthold av fibre. Kaliumrike bananer er delikat på mageforing og hjelper deg med å beholde natrium som du ellers kan miste gjennom avfall. Selv en te uten koffein med ingefær eller peppermynte kan berolige tarmene.

Hvis du trenger å ta på the-counter medisiner, er mange valg tilgjengelige. Loperamidet (i imodium) og subsoblen av vismut (i peptus-bismol) er de vanligste aktive ingrediensene i medisiner som bidrar til å lindre diaré.

Kjøp Anti-DiarRheal Drugs.

For å lære mer: Hva vil du vite om Peptus-Bismol »

Når du skal se legen din

Hvis du lider av diaré som varer i flere dager, kan du ha symptomer som ikke er forårsaket av kostholdet ditt. Du bør konsultere en lege hvis:

  • Diaréen inneholder blod eller pus
  • lider av sterk magesmerter eller kramper
  • Monsters dehydrering symptomer
  • Du har diaré ofte eller kronisk

Hvis du lider av hyppig diaré, kan du ha syndromet til’irritabel tarm og du bør konsultere en lege.

Ta bort

Som utgangspunkt for å unngå diaré, må du alltid sørge for å fullstendig lage mat. Unngå allergenene som aktiverer fordøyelseskanalen.

Det er mange årsaker til diaré, så det kan være umulig å hindre deg i å ha diaré aldri igjen. Men i motsetning til diaré forårsaket av et virus, bakterier eller parasitter, diaré forårsaket av noe du spiste har en tendens til å ende så fort som det startet.