7 populære typer tomater (og hvordan du bruker dem)

Det er tusenvis av varianter av tomater, hvorav mange er hybrider, men kan bli vesentlig delt inn i syv typer (1).

Alle tomater er frukter av Solanum Lycopersicum-anlegget, selv om de generelt er angitt og brukt som grønnsaker på kjøkkenet.

Tomatene har en frisk og delikat smak og er vanligvis rød, selv om de også er tilgjengelige i andre farger, fra gul til den lilla oransje.

De er rike på næringsstoffer som vitamin C og antioksidanter, inkludert beta-karoten og lycopen, som har mange helsemessige fordeler.

Denne artikkelen undersøker 7 populære typer tomater, deres ernæringsmessige innhold og hvordan du bruker dem.

Del på Pinterest

1. cherrytomater

Kirsebærtomatene er runde, små og så saftige som kan briste når de biter dem.

En kirsebær tomat (17 gram) inneholder bare 3 kalorier og spor av forskjellige vitaminer og mineraler (2).

De er den perfekte størrelsen for salater eller å spise alene som en matbit. De er også egnet for spyd og kebab.

2. Tomater d’druer

Kirsebærtomatene har omtrent halvparten av kirsebærtomatene. De inneholder ikke mye vann og har en avlang form. En tomat d’druer (8 gram) har bare 1 kalori (2).

Som kirsebærtomater, er kirsebærtomatene gode i salater eller konsumert alene som en matbit. Imidlertid er det sannsynlig å være for lite til å bli brukt på spyd.

Hvis du ikke bryr deg om juice av kirsebærtomater, kan vintreet være et bedre valg for deg.

3. Rom-tomater

Rom-tomater er større enn tomater og # 8217; druer, men ikke store nok til å bli brukt til å skive. Roma er også kjent som plomme tomater.

En roma tomat (62 gram) inneholder 11 kalorier og 1 gram fibre (2).

De er naturlig søte og saftige, noe som gjør dem til et solid valg til boks eller forbereder sauser. De er også populære i salater.

4. Biff tomater

Biff tomater er store, robuste og nok natrium for å opprettholde sin form når de er skåret subtilt.

En stor biff tomat (182 gram) med en diameter på 3 cm (8 tommer) inneholder 33 kalorier, 2 gram fibre og 28% av den daglige verdien (DV) for vitamin C, et antioksidant vitamin som stimulerer immunsystemet (2, 3).

De er perfekte å skive for smørbrød og burgere. De har også en delikat og saftig smak, noe som gjør dem til et godt valg for boksing eller forberedelse av sauser.

5. Cimelium tomater

Heirloom-tomater varierer vesentlig til størrelse og farge, fra lysegul til lys grønn til intens fiolett rødt. De er ikke hybrider, og deres frø er lagret og overført uten tverrbollering med andre typer.

Noen ser heirloom tomater som en’mer naturlig alternativ til hybrid de. Utvalget av Rimelio har også en tendens til å ha en dypere og søtere smak enn alternativene som er kjøpt i butikken.

Heirloom-tomater har ernæringsinnhold som ligner på andre tomater. En middels chiments tomat (123 gram) inneholder 22 kalorier og 552 mc g beta karoten, en kraftig antioksidant som er en forløper for vitamin A, som er viktig for en god visning (2, 4).

De er verdsatt for deres smak, så de er perfekte for boksing, forbereder sauser og spiser alene og # 8211; Litt saltet hvis det er din preferanse.

6. Tomater på skruen

Tomater på vintreet selges fortsatt festet til skruen som de vokste opp. Dette utvider deres varighet.

Noen undersøkelser indikerer at tomater påløpt i skruen inneholder høyere nivåer av antioksidanter og andre næringsstoffer enn de som samles inn før temperaturens topp (5, 6).

En middels tomat (123 gram) på skruen har et næringsinnhold som ligner på andre varianter, som inneholder 22 kalorier og 3.160 mcg lycopen, en kraftig antioksidant med beskyttende effekter for hjertet (2, 7).

Generelt er de ganske store og natriumene for å bli skåret for smørbrød, men de kan også brukes i konserter og sauser.

7. Grønne tomater

Grønne tomater kan deles inn i to typer: grønt memorabilia når de er helt modne og unpaired som ennå ikke er blitt røde.

Kanskje overraskende, er uberørte grønne tomater brukt på kjøkkenet i noen regioner. For eksempel, stekte grønne tomater, som er skåret, battered med maismel og stekt, er populære i USA sørøst.

Grønne tomater er sodi, lett å skille og, som andre varianter, lavt i kalorier, med en middels grønn tomat (123 gram) som inneholder 28 kalorier (8).

De er også gode for boksing og forbereder sauser. De er krydret og litt harde, så de gir en unik smak og farge. En vanlig bruk av grønne tomater er å være kledd, en krydder for smørbrød og kjøtt.

Imidlertid inneholder Acerbi Green Tomater høyere nivåer av alkaloider enn modne, noe som gjør dem vanskeligere å fordøye. De kan forårsake gastrointestinale problemer hos noen mennesker, så de bør ikke bli spist rå (9, 10).

Den beste bruken for hver type

Med så mange forskjellige typer, kan det være vanskelig å velge det beste for dine matlagingsbehov.

For referanse, her er de beste typer tomater for mange formål:

  • Sauser: Roma, familieinnpakning, tomater på vingården
  • Boksing: Roma, familieinnpakning, klynge tomater, grønne tomater
  • Salater: Druer, kirsebær
  • Skewers: Cherry
  • Panini: Biff, tomater på vingården
  • Stekt: Grønne tomater
  • Snacks: Druer, kirsebær, vrak

Selv om noen varianter er mer egnet for spesifikke formål, er de alle allsidige. For eksempel, selv om biff tomater ikke er ideelle for salater, kan de fortsatt lett brukes i ett med velsmakende resultater.

Bunnlinjen

Selv om tusenvis av varianter av tomater eksisterer, kan de deles inn i syv store kategorier.

Enhver type har sin beste bruk, men de er alle lave i kalorier og rik på næringsstoffer og antioksidanter som vitamin C, beta-karoten og lycopen.

Tomater er en utmerket mat å inkludere i kosthold og # 8217; ved hjelp av denne veiledningen kan hjelpe deg med å velge riktig type for dine matlagingsbehov.