7 podcaster for søvn og 4 episoder av søvnvitenskap

Del på Pinterest

På et tidspunkt viste vi oss alle ut, og prøvde å slappe av og sovne.

Og det ser ut til å være mange lovede multimedia-løsninger for rastløshet før du går i seng, da det er folkene som opplever det: musikk, TV-programmer, filmer og podcaster.

Så her er våre tips for de første syv podcasterene for å hjelpe deg med å sovne, så vel som noen podcaster på søvnvitenskap.

& # 8216; Sov med meg & # 8217;

Denne podcasten fra offentlig radioutveksling (PRX) annonserer som et eventyr om godnatt som blir mer og mer kjedelig som det går videre.

Fortelleren Drew Ackerman, kalt & # 8220; Dearest Scooter & # 8221; forteller en rekke kjedelige emner i en monotont og detaljert fortellende stil som er spesielt designet for å vandre i tankene fra # 8217;.

Mange episoder varer fra 60 til 90 minutter hver. Dette er hele tiden for å stille sakte, men uforgjengelig.

& # 8220; podcast på meditasjon av søvn & # 8221;

  • Apple Podcast Evaluering: 4.4-stjerners hotell (over 700 karakterer)
  • Også tilgjengelig på: Stitcher Og Spotify
  • Første kringkasting: 2018

Hvit støy er en av de vanligste høreapparatene som brukes av folk som ikke kan sove.

Denne podcasten samler klipp fra 30 til 60 minutter med mange avslappende og trøstende lyder, fra sterke tordenvær og sprukne feltbranner til innenlandsstøy, for eksempel tikkingen av tastaturene og klinken av rettene.

Også inviterer sine lyttere til å dele sin favoritt søvnlyd og få dem til å presentere i en episode. Så selv om denne podcasten er relativt ny og ikke har for mange episoder på tidspunktet for publisering av denne artikkelen, er det tonnevis av fantasifullt potensial for fremtidige episoder.

C’Det er også en episode som kalles & # 8220.

& # 8220; radiolab & # 8221;

Radiolab er et kjent offentlig radioprogram som stammer fra WNNC Studios. Det dekker et utrolig bredt spekter av historier om menneskelig interesse.

For å veilede deg i hver episode er det Jad Abumrad-presentatører og Robert Krulwich. Deres kjemi tvinger sine dype dykk i forskjellige argumenter, alle med barndoms nysgjerrighet ledet av en investering som erklærte i søket etter sannhet i sentrum av forvirring eller kontroversielle historier.

Jad og Robert snakker med mange eksperter under hver episode. Episodene følger alt et lignende og forutsigbart format som kan være beroligende og beroligende.

& # 8220; vent vent og # 8230; Ikke fortell meg!& # 8221;

Long Date Quiz of the National Public Radio (NPR) & # 8220; vent, vent og # 8230; Ikke fortell meg!& # 8221; Det er et skuespill av samtaler som berømt for sin hengivenhet til sin ukentlige showformat og den roterende døren til panelets komikere som presentatøren Peter Sagal joked om hans lyttere hjemme som sovner før slutten av showet.

Nesten alle showene har samme serie av spill, inkludert & # 8220; bløffe lytteren & # 8221; og & # 8220; Listener Limerick Challenge & # 8221;. Mange vanlige høyttalere er trente høyttalere med store personligheter. Deres leveringsstiler er på grensen mellom moro og avslappende.

Du vil nok ha en god latter som en dyp lur blant de absurde vitser av gjester på verdensarrangementer og Show WatchMaking-programmet.

& # 8216; vitenskapsregler! med Bill Nye & # 8216;

Du kan huske navnet på # 8217; Guest Owner of this Podcast Call-In fra hans dager & # 8220; Bill Nye, Vitenskapen Guy & # 8221;.

Bills nostalgi av stemmen alene kan være nok til å slappe av mange tusenårige og gen Xers som vokste opp med sitt show i årene og også mange av foreldrene sine).

Men denne podcasten er også nyttig for vitenskap og informasjon narkomaner. Bill og Co-dirigent og vitenskapelig forfatter Corey Powell Interviews eksperter i emner som antibiotika, nevrovitenskap og astrofysikk i et forsøk på å gjøre de amoteriske og tilgjengelige esoteriske vitenskapelige feltene ser ut som.

Etter en PO & # 8216;, kan samtalen og kompliserte emner få deg til å sovne.

& # 8216; Falena & # 8217;

Dette er annonsert som en podcast på og # 8217; fortellingskunst & # 8221;. & # 8220;Møll& # 8220; presenterer en enkelt forteller i hver episode. De har oppgaven med å fortelle noen historie de vil ha en mengde lyttere involvert, med et enkelt krav: fortell det live og ikke bruke notater.

Resultatene er morsomme og følelsesmessig intense, ofte alle i samme episode. Argumentene spenner fra humoristiske anekdoter på graviditet til obskure krigsminner.

Episodene varer 15 minutter til mer enn en og # 8217; nå. Noen episoder har flere gjester som forteller enkelte historier.

& # 8216; i vår tid & # 8217;

Lyden av en britisk aksent kan være avslappende og stimulere. Og diskusjoner om komplekse akademiske argumenter kan være så kjedelig at telle får virker spennende å sammenligne.

& # 8220; i vår tid & # 8221; Det er den perfekte linken. Det er vert for den berømte radio og akademisk personlighet Melvyn Bragg. Går fortsatt rundt podcasten opp til sine 80 år.

Bragg bringer sammen en jury av tre eksperter, som vanligvis kommer fra britiske institusjoner, på et bestemt emne. Så fører en kraftig og berusskrivende diskusjon som har en tendens til ikke å forlate noe teoretisk hensikt.

Emnene kan være ganske der ute. Det er show på alt, fra hvordan & # 8217 fungerer, økologokalisering til den store irske hungersnød.

Og basen av aksenter kan kile nok til å rydde tankene dine og la den edrue kjemien intellektuell av showet gjestene tar deg i en dyp søvn.

4 episoder av podcast på søvnvitenskap

Og nå er det noen episoder av podcaster som gir en bedre forståelse av søvnvitenskap og om den sirkadiske rytmen, samt forslag til livsstil som du kan bruke til å sove mer dypt og konsekvent.