7 måter å gå ned i vekt på grunn av narkotika

Folk som bor med problemer som autoimmune sykdommer, fra Crohn Alle’Rheumatoid artritt (RA) eller forstyrrelser i Dell’humør som depresjon har kraftige stoffer der ute for å bidra til å minimere eller eliminere symptomene slik at de kan leve hensiktsmessig.

Imidlertid har noen av de vanlige legemidlene for disse problemene, som prednison og andre kortikosteroider og bupropion (brønnbrin) og andre antidepressiva, mindre enn ønskelige bivirkninger. En av de viktigste bivirkningene av disse stoffene er vektøkning.

Og mens du skal gå sakte med deg selv & # 8211; Du kjemper for en sykdom, etter alt & # 8211; Det kan være en frustrerende negativ effekt.

Fortsett å lese for å finne ut de beste måtene å miste uønskede pund forårsaket av stoffene du trenger.

Hvilke stoffer forårsaker vektøkning?

Antipsykotiske legemidler, antidepressivaog Dell & # 8217 stabilisatorer; humør er vanlige stoffer som har størst mulig potensial for å øke vektøkningen. Alle 12 viktigste antidepressiva, inkludert fluoksetin (Prozac), Sertralina (Zoloft) og Escitalopram (Lexapro), gjør vekt mer sannsynlig; vektøkning.

Om 13 prosent av amerikanere som for tiden tar antidepressiva og # 8211; og uten medisineringsalternativer som ikke forårsaker vektfluktuasjoner og nr. 8211; Mange mennesker kan ikke unngå å bli satt i større risiko for usunn vektøkning.

Steroider Hvordan prednison kan også ha lignende effekter. Alanna Cabrero, MS, En dietitian registrert på Nyu Langone Health Ibd Center, sier at steroider ofte er «8220, som brukes til å takle inflammatoriske tilstander som IBD, Crohn, leddgikt, lupus og artrose & # 8221;.

Nesten for noen av disse stoffene 70 prosent Brukere rapportert L’vektøkning som bivirkning.

Du kan anta at du vil legge merke til at pundene glir umiddelbart hvis kroppen din er følsom for denne bivirkningen. Men A nylig studie oppdaget at det ikke er det. Folk som tar antidepressiva er mer i fare for vektøkning etter to eller tre år etter behandlingen.

Narkotika som forårsaker vektøkning inkluderer:

 • Antidepressiva, for eksempel:
  • Selektive seroninina nye inhibitorer (SSRI), inkludert fluoksetin (Prozac), Sertralina (Zoloft), Escitalopram (Lexapro), Citalopram (Celexa) og Paroxetine (Paxil)
  • Serotonin-norepinefrin reuptake inhibitorer, Inkludert Duloxetine (Cymbalta) og Venlafaxina (Effexor)
  • Tricykliske antidepressiva (TCA), inkludert desipramin (Norpramin)
 • Kortikosteroider, for eksempel:
  • Budesonid, inkludert pulmomort og symbicort
  • prednison
  • metylprednisolon
 • Vanligvis foreskrevne legemidler for bipolar lidelse og schizofreni, for eksempel:
  • Olanzapin
  • risperidon
  • Quetiapin

Del på Pinterest

Fordi noen stoffer gjør pounds mer sannsynlig?

Narkotika som kortikosteroider forandrer elektrolytiske og vannbalanser i kroppen, samt metabolisme.

[8220; narkotika som steroider reduserer kropps natriumstrømmen «, forklarer Cabrero.

Mange som ansetter steroider rapporterer en fettøkning i # 8217; magen, ansikt og nakke. Selv om du kan kontrollere vektøkningen på grunn av steroider, er det mulig å virke tyngre på grunn av omfordelingsfettet.

L’Antidepressiva anvendte vekt er knyttet til endringer i appetitten. «Med depresjon medisiner en økning i» 8217-appetitten. Generelt blir alt litt litt og mer appetittvekkende og våre ønsker faller vanligvis ikke i frukt og grønnsaker & # 8220; stresset Cabrero.

Hvordan sjekke vektøkningen forårsaket av narkotika

Hvis du vil miste noen ekstra pounds som du legger siden du fikk et stoff som fremkaller vektøkningen, er du allerede på riktig vei.

Takket være bevisstheten om at vektøkningen er en potensiell bivirkning, kan du gjøre mer bevisste valg når det gjelder måltider og trening.

& # 8220; Hvis du vet at disse stoffene har den potensielle bivirkningen av WeiT-gevinsten, kan du ta de nødvendige tiltakene som skal utarbeides & # 8221; sier Cabrero.

Her er syv måter du anbefaler å fjerne & # 8211; eller slåss & # 8211; Uønskede pund.

1. Gjøre bevisste valg om natrium

Unngå for mye natrium i kostholdet er intelligent for alle som ønsker å spise på en sunnere måte. Men pasienter som ansetter steroider eller antidepressiva, vil kanskje vurdere å betale særlig oppmerksomhet.

Dette betyr å unngå bearbeidede matvarer, hermetikk og hurtigmat, da de ofte er rike på natrium.

Åtte prosent av våre natriuminntak kommer fra disse matvarene og sier Cabrero. «Den generelle befolkningen i USA har fra 3.300 til 3.500 mg natrium om dagen, når den skal gå ned mer rundt 2300 mg. Reduser disse matvarene som naturlig inneholder massevis av natrium & # 8220;.

Cabero anbefaler deg å lære å lese ernæringsmessige etiketter for å forstå hva C’er i maten din.

Folk som tar antidepressiva bør også være oppmerksomme på’hyponatremi, som er et lavt natrium i blod. Dette er spesielt viktig i de første 28 dagene fra antidepressivaene, da lave natriumnivåer kan føre til mer alvorlige helseproblemer.

Hvis du nylig har blitt foreskrevet et antidepressivt middel, bør legen din overvåke deg for tegn på hyponatremi, inkludert:

 • svimmelhet
 • kvalme
 • sløvhet
 • forvirring
 • spasmer
 • Sequestration

Legen din kan hjelpe deg med å unngå hyponotremien.

2. Øk kalium i kostholdet ditt

Å spise en diett rik på kalium er flott for folk som prøver å gå ned i vekt opptjent takket være narkotika: Kalium eliminerer natrium. Og en diett rik på kalium er knyttet til andre helsemessige fordeler, for eksempel å redusere blodtrykk, beskyttelse mot slag og forebygging av osteoporose.

Kaliumrike matvarer inkluderer:

 • bananer
 • Søte poteter
 • avokado
 • kokosnøttmelk
 • spinat
 • svarte bønner
 • Edamame
 • poteter
 • rødbet

3. Spør legen din alternativene dine

Administrere tilstanden din er en prioritet, så det kan ikke være noen alternativer som forårsaker minimum eller nullvektsøkning.

Spør imidlertid legen din om det er medisiner eller alternative behandlinger som vil holde helsen din uten ekstra pund.

For folk som tar steroider, spør om det er mulig å ta den kortere og effektive dosen.

Hvis du tar antidepressiva, kan bupropion (brønnbrin) ha mindre sjanse til å forårsake vektøkning.

4. Spis små og hyppige måltider

Din appetitt kan øke under det spesifikke stoffinntaket, slik at du kan bli forsøkt å spise mer.

I stedet for å gjøre tre rikelig måltider i løpet av dagen, kan dividing mat til mindre og hyppigere måltider få deg til å føle at du var forbruker flere kalorier fordi du har liten tid mellom snacks å bli sulten.

Det er tilrådelig å fjerne sult ved å lage seks små måltider om dagen mot tre flotte.

Cabero antyder å prøve å integrere ikke-stivelse grønnsaker, eller de du ringer til & # 8220; Rich Volume Foods & # 8221; i kostholdet ditt. & # 8220; de er næringsstoffer og har ikke mange kalorier & # 8221; sier Cabero. Erfaring over gulrøtter kuttet i stykker: prøv vegetariske supper og salater.

5. Hold deg aktiv

Forbli aktiv er viktig for generell helse, samt for vekttap eller vedlikehold. Avhengig av helsetivå eller nåværende symptomer, kan du konsultere legen din før.

& # 8220; Avhengig av hvilke andre symptomer som skjer, er den fysiske aktiviteten noe å være sikker på å gjøre & # 8221; sier Cabero. Du kan ikke være aktiv som før, men lys yoga, gå eller noe av denne typen bidrar til å holde mobilisert og forbedre generell helse.& # 8221;

6. Prøv intermitterende fasting

For folk som har sluttet å ansette stoffer, kan intermitterende fasting være en effektiv måte å miste vekt på, forutsatt at det anbefales av leger.

«Jeg foreslår vanligvis en tarmstøtte. Dette er et 12-timers vindu når du ikke spiser, som skal starte ca. 2 eller 3 timer før du går til sengs & # 8220; sier Cabero. Mange ganger etter middagen kommer vi til å lage snacks med matvarer som ikke er næringsstoffer, og de ikke begynte ikke å sulte.& # 8221;

7. Få en PO & # 8216;

En god natts søvn kan gjøre mirakler når du prøver å gå ned i vekt, spesielt hvis du antar steroider for enhver tilstand.

& # 8220; Med bruk av steroider oppdager pasientene at de ikke sover godt, og dette øker appetitten for sukkerholdige matvarer fordi du trenger det’Energy Explosion & # 8221; sier Cabrero.

Her er 10 ideer å sove bedre naturlig.

Meagan Drillinger er en reise- og velværeforfatter. Hans mål er å få mest mulig ut av opplevelsen, samtidig som du opprettholder en sunn livsstil. Hans skrifter dukket opp på spenning, menns helse, reise ukentlig og tid ut New York, blant andre. Besøke deg blogg eller Instagram.]