7 Morsomme aktiviteter for å avlede tankene dine fra smerten av ankyloserende spondylitt

Når ryggen, hofter og andre ledd gjør vondt, blir du fristet til å glide inn i sengen med en elektrisk tallerken og unngå å gjøre noe. Men forbli aktiv er viktig hvis du vil holde leddene og musklene fleksible.

Å gå ut av huset vil også bidra til å forhindre følelser av ensomhet og isolasjon du kan prøve.

Her er en liste over syv morsomme ting å prøve hvis du bor med ankyloserende spondylitt (som). Disse aktivitetene forvandler ikke bare sinnet fra smerte, men de kan også hjelpe deg med å sjekke det.

1. Gå en tur i skogen

Gang bør allerede være en del av din daglige rutine. Hjelper med å løsne smale ledd og er ganske lav påvirkning for å unngå å utsette over overdreven innsats.

Begynn å gå i 5 eller 10 minutter og gradvis øker tiden mens du føler deg hjemme. Været tillater det, ta en tur til det åpne. L’frisk luft, sol og # 8217; eksponering for planter og trær vil også øke humøret ditt.

Ta med en venn eller hund med deg, for å holde deg.

2. Snorkel

Svømming er en av de beste øvelsene du kan gjøre når du har leddgikt. L’Vann gir motstand som bidrar til å styrke muskler, men er livlig og delikat på leddene. Forskning & # 8211; Undersøkelser Finn at vannøvelsen bidrar til å forbedre smerte og livskvalitet hos mennesker med ankyloserende spondylitt.

Snorkling er en’spesielt god akvatisk aktivitet for folk med denne tilstanden. Løft og vri hodet for å puste, kan være vanskelig for nakkeforbindelser. Munnstykket og masken lar deg holde hodet lavt i # 8217; vann og slappe av i nakken.

Også masken vil gi deg et vindu på fargerikt akvatisk liv i sjøen eller lokalt hav.

3. Følg en Yoga eller Tai Chi kurs

Yoga kombinerer trening og meditasjon i et enkelt program som er bra for både kropp og i tankene. Bevegelser forbedrer fleksibilitet, styrke og # 8217; balanse, mens dyp pusting bidrar til å redusere stress og # 8217;.

Hvis du aldri har praktisert først, finn et yogakurs for nybegynnere eller delikat, eller en designet for personer med leddgikt. Det fungerer alltid innenfor ditt komfortnivå. Hvis en pose gjør vondt, stopp.

Tai Chi er et annet ideelt treningsprogram for folk med leddgikt. Denne gamle kinesiske praksisen kombinerer også elementer av trening med avslapningsteknikker. Det kan bidra til å forbedre den aerobale balansen, fleksibilitet og motstand, samtidig som det er lav effekt og trygt for ledd.

Forskning & # 8211; Undersøkelser Siden 2007, bemerker det at den vanlige praksisen med Tai Chi forbedrer fleksibiliteten og reduserer sykdomsaktiviteten hos personer med ankyloserende spondylitt.

4. Organiser en sunn middag

Du føler deg for smertefullt å gå til restauranten eller en fest? Det huser et måltid for venner hjemme hos deg. Å ha venner til middag lar deg sjekke menyen.

Den inkorporerer mange grønne bladgrønnsaker, frukt, fisk (for omega-3 fettsyrer), ost (for kalsium) og hele korn som hvetebrød og full ris i ditt måltid. For å gjøre ting morsomt og lettere for deg, la dine gjester hjelpe deg med å lage mat.

5. Besøk et spa

En tur til spaet er en fin måte å slappe av på. Gi deg selv en massasje, som kan hjelpe deg med å oppløse stive ledd. Selv om massasje søk etter som er begrenset, Noen studier antyder at det kan hjelpe med ryggsmerter, nakke og skulder, samt stivhet og tretthet.

Pass på at massasjen din har jobbet med folk som lider av leddgikt og vær forsiktig så du ikke trener for mye press på bein og ledd.

Mens du er på spaet, ta en dukkert i badestampen. Varmen vil føle seg beroligende på de vondtede leddene.

6. Gå å danse

Dans er en av de beste øvelsene for L’gitt for å holde det med lav effekt. Kan forbedre fleksibiliteten og # 8217; balanse brennende kalorier. Prøv et Zumba-kurs i treningsstudioet ditt eller følg et romansdans med partneren din i skolen eller i Fellesskapssenteret.

7. Ta en tur til vest

Folk flest med som de sier at leddene deres er som et barometer. De vet når tiden blir kald eller våt for smerten de prøver. Hvis du er og bor i et kaldt og vått klima, kan du dra nytte av litt og på et varmere sted.

Bestill en tur til Vesten. Stater som Arizona, Nevada og California kan være mer imøtekommende for vondt ledd.