7 matvarer som kan øke serotoninet ditt

COS’er serotonin?

Serotonin er en kjemisk budbringer som antas å fungere som humør. Det sies at hjelp til å produsere en sunn søvn og forbedre humøret ditt. Studier viser at serotoninnivåer kan få effekt på’humør og oppførsel og kjemisk substans er vanligvis knyttet til å føle seg godt og leve lenger.

Kosttilskudd kan øke serotoninnivået gjennom tryptofan aminosyre. Serotoninet er syntetisert av tryptofan.

Men for en mer naturlig tilnærming til nivået på serotoninnivået, kan du prøve å spise mat som inneholder tryptofan. Det er kjent at triptophan utmattelse er sett i de med forstyrrelser i Dell’humør som depresjon og angst.

Forskning & # 8211; Undersøkelser har også vist at når du følger et lavt tryptofan diett, reduseres serotoninnivåene i hjernens reduksjon. Imidlertid er forskningen pågått for å bestemme mengden matholdige matvarer kan påvirke serotoninnivåene i hjernen.

Oppdag syv matvarer som kan bidra til å øke serotoninnivåene.

1. Egg

Proteinet i egg kan øke tryptofan plasmanivået betydelig, ifølge en nylig forskning. Tips å lage mat: Ikke glem eggeplommer!

Egggukkene er ekstremt rike på tryptofan og tyrosin, kolin, biotin, omega-3 fettsyrer og andre næringsstoffer som er De viktigste samarbeidspartnere til fordelene for helse og antioksidant egenskaper av egg.

2. Ost

Osten er en’en annen stor kilde til tryptofan. En deilig tallerken du kan gjøre er Mac og osten som kombinerer cheddarost med egg og melk, som også er gode kilder til tryptofan.

3. Ananas

Ananas er en av de viktigste kildene til bromelina, et protein som kan redusere bivirkningene av kjemoterapi og bidra til å undertrykke hoste, ifølge noen undersøkelser. Kombiner ananas og kokosnøtt med kylling for denne herlige kyllingoppskriften på Piña Colada.

4. Tofu

Soyabønneprodukter er rike kilder til tryptofan. Du kan erstatte Tofu praktisk talt med et protein, praktisk talt i enhver oppskrift, noe som gjør den til en’utmerket kilde til tryptofan for vegetarianere og veganer. Noen tofu inneholder kalsium, som gir et stort kalsiumbidrag.

5. Laks

Det er vanskelig å gjøre feil med laks, som & # 8211; Hvordan vil du ha intuisjon og # 8211; Det er også rik på tryptofan. Bruk den med egg og melk for å lage en røkt lakse omelett!

Laks har også andre ernæringsmessige fordeler som å bidra til å balansere kolesterol, lavere blodtrykk og være en kilde til omega-3 fettsyrer.

6. Valnøtter og frø

Velg og velg dine favoritter, fordi alle valnøtter og frø inneholder tryptofan. utdanning Demonstrere at å spise en håndfull valnøtter om dagen kan redusere risikoen for kreft, hjertesykdom og respiratoriske problemer.

Selv valnøtter og frø er Gode ​​kilder av fiber, vitaminer og antioksidanter. Til dessert, test av D & # 8217 melkekaker; havre uten peanøttsmør.

7. Tyrkia

C’er en grunn til at Thanksgiving måltid vanligvis følges av en siesta på sofaen: Tyrkia er i hovedsak tryptofan fylt.

Serotonin og kosthold: fungerer?

Så den vanlige troen er at å spise tryptofan rik mat, kan du øke serotoninnivåene dine. Men det er sant?

Serotonin er ikke funnet i mat, men tryptofan ja. Matvarer rik på protein, jern, riboflavin og vitamin B-6 har en tendens til å inneholde store mengder av denne aminosyren. Mens tryptofan høyinnholdsmat ikke øker serotonin alene, er det et mulig triks for dette systemet: karbohydrater.

Karbohydrater induserer kroppen for å frigjøre mer insulin, som fremmer absorpsjonen av aminosyrer og forlater tryptofan i blodet. Hvis du blander med tryptophy høyt innhold med karbohydrater, kan du få en økning i serotonin.

Tryptofan du finner i maten må konkurrere med andre aminosyrer som skal absorberes i hjernen, så det er usannsynlig at det har en stor effekt på serotoninnivåene dine. Dette er forskjellig fra tryptofan kosttilskudd, som inneholder renset tryptofan og har en effekt på serotoninnivåer.

Selv om de ikke kan konkurrere med kosttilskudd, som du ikke bør ta uten godkjenning av legen din, inneholder maten som er nevnt ovenfor høye mengder tryptofan.

Din beste sjanse til å få en økning i serotonin uten bruk av kosttilskudd er å spise dem ofte, med en del av sunne karbohydrater, som ris, mel D’havre eller hele brød.

Andre måter å øke serotonin på

Mat og kosttilskudd er ikke de eneste måtene å øke serotoninnivået.

  • Trening. Forskning & # 8211; Undersøkelser fra Storbritannia viser at den vanlige øvelsen kan ha antidepressiva effekter.
  • Sollys. Lysterapi er et vanlig middel for sesongmessig depresjon. Forskning & # 8211; Undersøkelser Vis et klart forhold mellom den intense lyseksponeringen og serotoninnivåene. Å sove bedre eller for å forbedre humøret ditt, prøv å jobbe under en tur til lunsjtid.
  • Positivitet. Forskning viser at håndtering av hverdagen og samspillet med andre med et positivt perspektiv kan øke serotoninnivåene betydelig. Hvordan Spice Girls: & # 8220; alt du trenger er positivitet!& # 8221;
  • Intestinale bakterier. Spis en diett rik på fiber for å mate sunne intestinale bakterier, som et nytt søk viser en rolle i serotoninnivåer gjennom tarmens akse. Ytterligere probiotika kan også være nyttig.