7 komplikasjoner av den ubehandlede ITP

Immun trombocytopeni (ITP) er en sykdom i blodplater. For de fleste voksne med ITP, er tilstanden kronisk (hele mitt liv). Mangfoldet av symptomer i # 8217; ITP er påvirket av blodplateantall. Jo lavere blodplate teller, jo mer sannsynlig har du en spontan og uventet blødning, både internt og eksternt. Uten en behandling for å rette blodplate teller, kan blødning bli alvorlig og farlig for livet.

Mange voksne med liten ITPS trenger ikke omsorg. De kan observeres av legen din og overvåkes med blodprøver. Andre kunne gå til remisjon. Nøkkelen til å hindre at komplikasjoner fra ubehandlet ITP er å fullføre alle oppfølging og tester som anbefales av legen din.

Les videre for å lære om de syv vanligste komplikasjonene av den ubehandlede ITP.

1. Kutt og sår som ikke stopper blødningen

Plattene er ansvarlige for # 8217; hjelp blodkoagulasjon. Når du kutter og trener et trykk på # 8217; interessert område, er blodplaten på jobb for å stoppe en «8217; overdreven blodtap.

Med l’ITP, når du har en skade, er det ikke nok blodplater tilgjengelig for effektivt å stoppe blodtap. Du kan fortsette å bløde eller ha en langvarig blødning til tross for bruk av bandasjer. Du må lete etter akuttmedisinsk hjelp hvis du ikke stopper blødning.

2. Anemi

Overdreven blødning kan øke risikoen for anemi. Mens l’anemi har en rekke medisinske årsaker, i ITP grunnen skyldes ukontrollert blodtap. Blod kan trenge inn i huden og i de dypeste vevene som forårsaker pupura, overfladiske blåmerker eller hematomer, blåmerker av dype vev. Blodtap kan også forekomme med intern og ekstern blødning. Hos kvinner, l’anemi kan også tilskrives blodtap på grunn av rikelig menstruasjon.

3. Blåmerker som holder deg borte fra dine favorittaktiviteter

I # 8217; ITP, er blåsene et resultat av ukontrollert blødning. Disse blåmerker er ikke nødvendigvis forårsaket av en skade. Du kan imidlertid ta ytterligere forholdsregler for å unngå skade ved å delta i dine favorittaktiviteter. Du vil sannsynligvis unngå å kontakte sport og andre aktiviteter med høy risiko for skade, men du trenger ikke nødvendigvis å unngå alle aktiviteter. Men du må konsultere legen din dersom du fortsetter å motta blåmerker, til tross for å unngå høyrisikoaktiviteter. Dette kan være et tegn på ITP.

4. Tretthet som forstyrrer dine daglige aktiviteter

Når antall røde blodlegemer blir for lavt, kan du bli overveldet av tretthet. L’Anemi fører ofte til tretthet og irritabilitet. Men å ha en kronisk autoimmun sykdom som L’ITP kan også øke tretthet. Overdreven tretthet kan gjøre det vanskelig å opprettholde den normale daglige rutinen og øker også risikoen for skade.

5. Intern blødning

Ukontrollert blødning av ITP kan noen ganger påvirke hjernen. Blødning i hjernen kalles også cerebral blødning. Dette er mer sannsynlig å oppstå når blodplater Det blir ekstremt lavt, Mindre enn 20.000 blodplater for blodmikroliter. Når blodplatene kommer til 5000 for blod eller mindre mikroliter, blir dette en’medisinsk nødsituasjon og umiddelbar intervensjon er nødvendig. Selv om potensielt dødelig, blødning i hjernen fra ITP, er sjelden, ifølge National Heart, Lung and Blood Institute.

Gastrointestinal blødning er en annen sjeldne blødning som kan føre til komplikasjoner.

6. En alvorlig infeksjon

L’ITP kan øke risikoen for alvorlige infeksjoner, spesielt hvis milten er fjernet. Vær forsiktig ved de første symptomene på en infeksjon på 8217. Disse inkluderer:

  • Høy feber og skjelvende kulderystelser
  • plutselig tretthet
  • Andre influensalignende symptomer
  • hodepine
  • Kropps smerte
  • pust
  • stiv nakke

Kontakt legen din umiddelbart for behandling hvis disse symptomene oppstår.

7. Redusert levetid fra relaterte komplikasjoner

Det er ingen kur for L’ITP. Dette betyr imidlertid ikke at ITP er dødelig. Dødelighet direkte relatert til PTI er sjelden, ifølge en studie publisert på American Journal of Hematology.

Din forventede levetid avhenger av behandlingsplanen din og reduserte risikoen for potensielt dødelige komplikasjoner, for eksempel A’cerebral blødning. Selv din alder, historien om intern blødning og generell helse er risikofaktorer å vurdere.

Den ildfaste PTI er definert som PTI som ikke reagerer godt på behandling. Dette er vanligvis definert av blodplate teller som ikke forblir over 20.000 blodplater for blodmikroliter til tross for å fjerne milten og flere medisinske terapier. Mindre enn 1 person ut av 10 med ITP returnerer til denne gruppen. Dette er imidlertid gruppen med størst risiko for redusert forventet levetid på grunn av blødning og infeksjon.

L & # 8217;

L’ITP er uforutsigbar. Prøv å fokusere på måter å redusere risikoen for komplikasjoner som tilskrives ubehandlet ITP. Snakk med legen din om behandlingsalternativer og endringer i livsstil som kan hjelpe deg med å håndtere din tilstand.