7 kjente personer med revmatoid artritt

Ditt immunsystem er designet for å beskytte kroppen din. Det hjelper deg å holde deg frisk og bekjempe bakterier og virus. Noen ganger krysser imidlertid trådene i immunsystemet ditt og begynner å angripe kroppen din.

Dette er hva som skjer med reumatoid artritt (RA). L’AR-angrep og skader leddene. Dette fører til hevelse, smerte, betennelse og muligens artikulær deformitet.

Nesten 1.5 millioner Folk lever med denne tilstanden. Kvinner har tre ganger mer sannsynlig å ha L’AR sammenlignet med menn og media diagnose kommer mellom 30 og 60 år.

Disse syv kjendiser og berømte ansikter har alle offentlig talt om hvordan de står overfor og bor med daglige realiteter av & # 8217;.

1. Kathleen Turner

Det er viktig for meg at folk vet at de har muligheter, slik at du kan få litt & # 8216; av lettelse fra denne svekkende sykdommen & # 8221;, sa Kathleen Turner, to ganger vinneren av Golden Globe som beste skuespillerinne og Hovedperson i suksesser som & # 8220; Body Heat & # 8221; og & # 8221; Lidenskapsforbrytelser & # 8220; en USA i dag.

Veien til en diagnose av Ra ​​gjorde den lidenskapelige skuespilleren for å hjelpe andre å forstå hva de kunne eksperimentere. Til tross for å være ung og i god form var hans kropp mindre enn noen få år etter hans Fortieth Bursdag. For noen til toppen kan det være en «8217; stimulerende opplevelse.

Han ble diagnostisert i 1992 og led 12 kirurgiske inngrep om 12 år. Hans leger fortalte henne at han til slutt ville ha gitt til sykdommen og ville ha vært på rullestol, men skuespilleren, hvis tegn på skjermen og scenen ofte er bestemt som den er den samme turneren i det virkelige livet, ikke ville han har tatt denne diagnosen. sitter ned.

Han fant en løsning som holder den aktiv og bevegelig: «Pilates, Small! To ganger i uka. Pilates reddet livet mitt, «sa skuespilleren Tidene.

2. Camryn Manheim

Åtte måneder gikk før skuespilleren Kamryn Manheim visste hva som gjorde at du prøvde akutte og lakende smerter. Hans første smerte ankom da han brukte tegnspråk for å synge en sang i sin sønns klasse.

Jeg følte smerte og smerte i hendene, som forstyrret meg fordi jeg er en tolk på språkens språk og # 8211; Bruk hender hele tiden & # 8221; sa Manheim Mennesker magasin. «Jeg kunne holde en penn eller en kopp kaffe, men det var vanskelig. Jeg begynte også å føle meg trøtt. & # 8220;

Flere tester senere, og Manheim, som kanskje er bedre kjent for sine roller i Ghost Whisperer & # 8221; og Practice & # 8221; han hadde sitt svar: reumatoid artritt. «Når [min lege] fortalte meg at det var revmatoid artritt, sa jeg at det var den galeste tingen jeg noensinne har hørt. Jeg er for ung. Vel, jeg lærte at jeg hadde galt & # 8220; sa.

Imidlertid stoppet diagnosen ikke. Når han visste hva han gjorde ham lider, utviklet hun og hans lege en behandlingsplan og lever i dag et relativt normalt liv. Du vet, faktum er at du må få riktig diagnose og så kan du få riktig behandling & # 8221; sa. & # 8220; da kan du forlate deg og leve et fullt og rikt liv med hendelser.& # 8221;

3. Kristy McPherson

Swing av en golfspiller er en’ren kunst. Hver ledd, ligament og bein i kroppen jobber for å støtte Golf Clubs oppgang og fall. Hvis selv en ting går galt, kan swing bli savnet.

Kanskje det er det som gjør Kristy McPhersons historie så stimulerende. Den opprinnelige LPGA-golferen av South Carolina ble diagnostisert med RA ALLE’alder av 11, da det var i sjette klasse.

& # 8220; så på slutten av verden & # 8221; sa Golf Digest. & # 8220; Jeg tilbrakte måneder i sengen, ikke i stand til å gå, med en’utslett og hevelse i halsen som gjorde meg vanskelig å puste.& # 8221;

En gjenoppdaget kjærlighet ble født av smerten av diagnose: Golf. & # 8220; Syk var det beste jeg noensinne har skjedd med meg & # 8221; sa. «Jeg fant en sport jeg elsket. Jeg tror ikke det er # 8217; Jeg ville ha gjort i Wnba. L’LPGA var fantastisk. & # 8220;

4. Megan Park

Hans karakter i «den hemmelige livet til den amerikanske tenåringen» av ABC hadde lite å skjule: det var en cheerleader som ikke dro tilbake foran de korte skjørtene og standard ermeløs toppen av uniformet. Men i det virkelige livet gjemte Megan Park en hemmelighet på kroppen hans: Han bodde hos RA i 10 år.

; Jeg hadde alle klassiske symptomer: ekstrem artikulær hevelse, forskjellig smerte, manglende evne til å gjøre visse ting som alle andre kunne gjøre & # 8221; sa park Mennesker Magasin i 2015. & # 8220; det var da jeg skjønte at noe var galt.& # 8221;

Når skuespilleren har gjort sin diagnose offentlig, gjorde det det å la andre få vite hvordan å leve med ra som ikke var sol.

«Faktisk tror jeg på mange måter, han hjalp meg med å forstå at alle har problemer, og gjorde meg mer empatisk, som jeg tror har hjulpet meg som kunstner, da han regnecito & # 8221; sa han. «Jeg tror han åpnet øynene mine, alle har en historie, i hovedsak. Du kan ikke vite, men alle har noe. & # 8220;

5. James Coburn

James Coburn, som spilte i berømte vestlige filmer som «den fantastiske syv» og «helvete er for helter», ble satt til side som karrieren hans var overoppheting fordi hans ledd var for smertefulle å jobbe.

& # 8220; det var så mye smerte at & # 8230; Hver gang jeg reiste meg, begynte jeg å svette & # 8221; sa ABC News.

På tidspunktet for diagnosen var behandlinger ikke så avanserte som de er i dag. Han fant en alternativ behandling som lettet hans symptomer og stoppet hans smerte. Han var i stand til å gå tilbake til den store skjermen og holdt en fin karriere som skuespiller til han døde.

6. Aida Turturro

De fleste tenker på leddgikt som en eldre sykdom. Sannheten er at RA kan slå i alle aldre. For Aida Turturro, som spilte i HBO-serien «The Sopranos», kom hans diagnose da han bare var 12 år gammel.

Vi var på stranden og min far måtte bokstavelig talt ta meg til vannet fordi føttene mine gjorde meg veldig dårlig & # 8221; sa USA i dag.

I dag er skuespilleren engasjert med apparitions i fjernsynsprogrammer og lar ikke ra sakte. Det er så viktig å se en revmatolog, slik at du kan få riktig behandling & # 8221; sier turturro. & # 8220; det kan være frustrerende å ikke vite hvorfor du føler deg så ille.& # 8221;

7. Tatum O’Neal

I 1974, Tatum eller # 8217; Neal har blitt den yngre skuespilleren for å vinne en Oscar. Vunnet for film & # 8220; Paper Moon & # 8221;, hvor han spilte halvparten av et svindlere lag sammen med sin sanne far, Ryan eller’Neal. O’Neal Starred i mange andre flotte filmer, inkludert & # 8220; de dårlige nyhetene bjørner & # 8221;. Hans voksenår har vært mer skandalistisk mat enn tv-suksess, siden Little Star kjempet avhengighet og kjempet offentlig med sin far og ex-mann, John Mcenroe.

Senere i livet ble jeg diagnostisert med AR og begynte å snakke om hans symptomer og behandlinger. I 2015 registrerte han e delte en video av henne som gjennomgikk en lungefunksjonstest etter at legene skjønte at hans behandling med RA kanskje skadet lungene sine.

& # 8220; Jeg må gå på «8221; sa til Leddgikt fundament. & # 8220; Jeg må! Jeg har en ung ånd, og jeg vil være i stand til å gjøre noe i verden jeg vil gjøre. Jeg vil ha et langt og sunt liv. & # 8220;

O’Neal understreker viktigheten av å ha rundt deg folk du kan stole på og stole på når ting er vanskelige. & # 8220; Jeg måtte omstrukturere vennene mine og støtte systemet & # 8221; sa. & # 8220; du må finne en liten gruppe familie og venner du elsker deg og støtter deg.& # 8221;