7 kjente personer med Parkinsons sykdom

Parkinsons sykdom er en vanlig sykdom i nervesystemet. Parkinsons sykdom er en progressiv sykdom. Symptomene, som en tremor og redusert bevegelse, kan være så milde å bli i stor grad ubemerket i lang tid. Så når sykdommen forverres, blir de mer tydelige. Til disse kjente aktørene, har politikere og offentlige tall blitt diagnostisert med Parkinsons sykdom og har åpenbart talt om sine erfaringer.

Michael J. rev

Når Parkinsons sykdom har blitt diagnostisert, fortalte legene Fox, hovedpersonen til den klassiske filmserien «Gå tilbake til fremtiden», som hadde 10 år igjen til jobb. Det hadde skjedd for 26 år siden, i 1991, da skuespilleren var bare 30 år gammel.

Fox har hatt sin diagnose i flere år skjult, og tok mange skuespillerroller for å oppfylle den korte tiden som trodde de hadde. Da, i 1998, omfavnet den kanadiske sin tilstand og kunngjorde at Parkinsons sykdom hadde blitt diagnostisert.

«Jeg trodde det var en feil. Jeg mottok et par andre meninger og tredje & # 8220; sa Fox Al & # 8221;I dag showet& # 8220; i 2014.& # 8221; Det er en degenerativ og progressiv sykdom. Du kan ikke si: Du kan forvente det D’nå på & # 8221;. Også, skam i sykdommen. & # 8220;

Etter å ha snakket med sykdommen, opprettet Fox Michael J. Fox Foundation for Parkinson Research. I dag er grunnlaget og reven aktivt ute etter en kur for sykdommen. Når jeg har gjort min diagnose kjent, var det en ekstraordinær mulighet, et stort privilegium & # 8221; sa Fox. Vi har noen ekstraordinære mennesker som har gjennomført en ekstraordinær jobb, og vi brakte dette grunnlaget til et sted hvor vi er sentrale skuespillere i søket etter en kur & # 8221;.

Muhammad Ali

Den verdensberømte bokseren var kjent for sine skarpe ord og rask knyttneve, men Parkinsons sting av Morbo var en kamp som Louisvilles innfødte, i Kentucky, kunne ikke slå.

Ali Boxed til 1981. Bare tre år senere ble Parkinsons sykdom diagnostisert. Hans leger tilskrives tilstanden til hjerneskader på grunn av boksing år.

Etter å ha forlatt ringen, jobbet han for å hjelpe mange religiøse og veldedige organisasjoner. Over tid hadde Parkinson sin toll. I en 1991 intervju, NBC Bryant Gumbel spurte Ali om han var bekymret for å gjøre offentlige opptredener da sykdomsprogresjonen ble tydeligere.

Jeg skjønner at min stolthet vil si nei, men det skremmer meg til å tenke på å være for stolt av å delta i dette showet på grunn av min tilstand og «8221; sa. «Jeg kunne dø i morgen, jeg kunne dø neste uke. Jeg vet ikke når jeg dør. & # 8221; Fem år senere, sommeren 1996, tok Ali sentrum av scenen på Atlantas spill og slått på den olympiske flammen foran en verden av Adoring-fans. Han døde i 2016, 32 år senere ble han diagnostisert med Parkinsons sykdom.

Janet Reno

Den første amerikanske advokatkvinne møtte mange alvorlige problemer, inkludert å finne Unabomber og sette en stopper for en beleiring på 51 dager av Davidians-grenene i Waco, Texas, under hans mandat. Han holdt posisjonen i nesten åtte år, og etter to år fra # 8217; begynnelsen av hans mandat begynte han å demonstrere uvanlige symptomer.

«Jeg la merke til en skjelving i morgenmorgen rundt Capitol. ALLE & # Begynnelsen var bare en svak sammentrekning, men har forverret gradvis, og så gikk jeg til legen & # 8220; sa Reno Neurologi nå i 2006. «Han spurte meg noen spørsmål, han undersøkte meg og fortalte meg at jeg hadde Parkinson og at jeg ville være bra i 20 år. Så begynte han å snakke med meg om voldspørsmål knyttet til straffesystemet! & # 8220;

Reno døde i 2016, mer enn 20 år etter sin diagnose. Blant disse to punktene levde han et robust liv, full av kajakkpadling, trening og kjører for guvernøren i Florida. Reno sa i det samme intervjuet med nevrologi nå som ikke kunne ha skjedd uten sine leger.

Charles M. Schulz

Kanskje du ikke kjenner navnet ditt og ansiktet hennes, men sikkert kjenner du hans kunst. Schulz er tegneserie skaperen & # 8220;, som har svært populære tegn som Charlie Brown, Lucy van PELT, Snoopy, Schroeder og Linus van PELT.

Schulz begynte å vise tegn på Parkinsons sykdom mer enn et tiår før han hadde blitt formelt diagnostisert i årene og # 8216; 1990.

& # 8220; er bare irriterende & # 8221; sa Schulz alle’intervjuer Michael Barrier i 1988. «Han bremser seg og jeg må skrive veldig nøye. Etter min intervensjon i hjertet var det utålelig, og da skadet jeg kneet mitt ved å spille hockey. Det var verre på Heart Intervention; Jeg har nettopp fjernet hele mitt liv. Jeg husker en dag jeg kom tilbake, og jeg var så svak at jeg til slutt måtte stoppe. Jeg kunne ikke holde den pennen. Jeg burde bli sittende her for resten av livet mitt for å tegne disse tingene mens alle vennene mine dør eller går på pensjon? & # 8220;

Linda Ronstadt

Vinneren av Grammy Award Linda Ronstadt gjorde en karriere som skaper og synger noen av de mest populære sangene D’Du er ikke bra & # 8221; og’t vet mye & # 8221;, som sang med Aaron Neville. Hans sanger karriere startet midtåret og # 8216; 1960 da folks rock gjorde en følelse og vokste i popularitet. Før han trekker seg i 2011, publiserte han 30 studioalbum og 15 samlinger av hans største suksesser.

Bare et år etter uttak, i Ronstadt ble diagnostisert med Parkinsons sykdom og uorden forlot Rock and Roll Hall of Famer ikke i stand til å synge.

Vel, da jeg ble større, tok jeg Parkinsons sykdom, så jeg kunne ikke synge i det hele tatt & # 8221; sa Ronstadt Vanity Fair i 2013. «Dette er hva som skjedde med meg. Jeg sang til maksimal min styrke da jeg utviklet Parkinson. Jeg tror jeg hadde det for en fin liten & # 8216;. & # 8220;

Også i 2013 sa sangeren AARP, bladet mistenkt for å ha tilstanden i flere år før du har en diagnose. «Jeg tror jeg allerede har hatt det i syv eller åtte år, fordi jeg hadde symptomene så lenge. Så led jeg en «8217; skulderoperasjon, så jeg trodde det var av denne grunnen mine hender skjelvet. Parkinson er svært vanskelig å diagnostisere & # 8220; sa. «Så når jeg til slutt dro til en nevrolog og fortalte meg, og du har Parkinsons sykdom’Jeg var helt sjokkert. Jeg ble helt overrasket. Ikke l’Jeg ville ha mistanke om en million, milliarder år. & # 8220;

Johnny Isakson

I Johnny Isakson, USAs senator for tre mandater fra Georgia, ble Parkinsons sykdom diagnostisert i 2013. Den sørlige republikanske var bare et år fra en og en annen gjenvalgs sesong, da han gjorde diagnosen publisert i 2015.

; Mens jeg står overfor denne høyhodede helsetallet, kjempet jeg for å avgjøre om jeg skulle avsløre det offentlig / # 8221; sa Washington Post. «Jeg har nylig delt nyheten med mine tre voksne barn og min eldre ansatte for noen måneder siden. Deres støtte, sammen med den konstante støtten til min kone, Dianne, hjalp meg med å gjøre dette trinnet i dag. Til slutt bestemte jeg meg for at jeg burde ha klart min personlige helseutfordring med samme gjennomsiktighet jeg støttet under min karriere & # 8220;.

Billy Graham

L’evangelist, minister og kristen forfatter Billy Graham kunne være bedre kjent for sine flotte demonstrasjoner, radio prekener og tv-utseende. Den opprinnelige i North Carolina har også tjent som en åndelig rådgiver for forskjellige amerikanske presidenter, inkludert Eisenhower, Johnson og Nixon.

I 1992 ble ministeren diagnostisert med Parkinsons sykdom, men tilbaketrukket ikke fra hans tjeneste frem til 2005. I 2010 sa han AARP, bladet, & # 8220; Jeg har mine vakre dager, og jeg har mine dårlige dager.& # 8221;

I dag bor de 98 år gamle i Montreat, i Nord-Carolina, hans hjemby i Blue Ridge Mountains.