7 Kjendiser som har endometriose: Lena Dunham og andre

Sekund Kvinners helsekontor, ca 11217; 11% av amerikanske kvinner i alderen 15 og 44 år har endometriose. Det er ikke et lite nummer. Så fordi så mange av disse kvinnene ender med å føle seg isolert og sol?

L’endometriose er en av hovedårsakene til infertilitet. Det kan også bidra til kronisk smerte. Men den personlige naturen til disse helseproblemene, sammen med en følelse av stigma som omgir dem, betyr at folk ikke alltid åpner på hva de opplever. Som et resultat, føler mange kvinner sol i sin kamp mot endometriose.

Derfor betyr det så mye at kvinner i offentlighetens øyne åpnes på sine egne erfaringer med endometriosen. Disse kjendiser er her for å minne oss om oss med endometriosisen som vi ikke er alene.

1. Jaime King

A’engasjert skuespillerinne, Jaime King åpnet opp til People Magazine I 2015 for å ha syndromet til’polycystisk eggstokk og # 8217; endometriose. Siden da har det blitt åpnet på sine kamper mot de spontane abortene og bruken av in vitro befruktning. I dag er en mor til to barn etter å ha kjemper mange år for den tittelen.

2. Padma Lakshmi

I 2018 skrev denne forfatteren, skuespillerinne og matekspert et essay for NBC News på hans erfaring med endometriose. Han delte det, siden hans mor også hadde sykdommen, hadde han blitt utdannet til å tro at smerten var normal.

I 2009 startet han Endometrose Foundation of America med Dr. Tamer Seckin. Siden da har han jobbet utrettelig for å øke bevisstheten om sykdommen.

3. Lena Dunham

Denne skuespilleren, forfatteren, regissøren og produsenten er også en langvarig fighter i endometriosen. Han snakket om sine mange kirurgiske inngrep og skrev til slutt av hans erfaringer.

Alle’begynnelsen av 2018, åpnet opp Vogue på sin beslutning om å gjennomgå en’hysterektomi. Dette forårsaket en PO & # 8216; Rør & # 8211; med mange som har hevdet at Istixektomi ikke var det beste valget i hans alder. I Lena ikke gjorde noe. Han fortsatte å snakke om hva som er riktig for henne og hennes kropp.

4. Halsey

Vinnersangeren av Grammy har delt postoperativ Bilde på henne Instagram, Belysning på sine erfaringer med endometriose.

& # 8220; For mange er det lært å tro at smerten er normal & # 8221;, fortalte Endometriosis Foundation of America’S Blossom Ball. Hans mål var å minne kvinner om at endometriose smerte ikke er normal, og de burde ha noen å ta deg seriøs & # 8221;. Halsey eggene frøs seg På 23 år i et forsøk på å gi fruktbarhetsalternativer for sin fremtid.

5. Julianne hough

L’Skuespillerinne og to ganger mester for å danse med stjerner «ikke nøl med å snakke om endometriose. I 2017 sa han Glamour som gir bevissthet til sykdommen er noe veldig lidenskapelig. Delt på hvordan filen ble først handlet normal smerte. Snakket også om hvordan endometriosen har Han påvirket hans sexliv.

6. Tia Mowry

Skuespilleren var fortsatt en’tenåring da han handlet for første gang i & # 8220; søster, søster & # 8221;. År senere begynte han å føle smerte som til slutt ble diagnostisert som endometriose.

Siden da snakket han om henne Kjempe med infertiliteten På grunn av’endometriose. I # 8217; oktober 2018 hun skrev et essay av hans erfaring. Der inviterte han det svarte samfunnet til å snakke mer om sykdommen, slik at andre kunne bli diagnostisert før.

7. Susan Sarandon

Moren, aktivist og skuespillerinne Susan Sarandon var aktiv i Endometriosis Foundation of America. Talerene dine Diskuter din erfaring med endometriose er stimulerende og full av håp. Det vil at alle kvinner skal vite at smerte, hevelse og kvalme er ikke bra og det vil ikke defineres en kvinne!& # 8221;

Du er ikke alene

Disse syv kvinnene er bare en liten mester av kjendiser som snakket om deres erfaringer med samlivet med endometriosen. Hvis du har endometriosis, er du sikkert ikke alene. De Endometrose Foundation of America Det kan være en stor ressurs for støtte og informasjon.

Leah Campbell er en forfatter og utgiver som bor i Anchorage, i Alaska. En enslig mor for valg etter en rekke tilfeldige hendelser brakt til datterens adopsjon, er Leah også forfatteren av boken «Enkelt kvinnelig infertile& # 8220; og skrev mye om temaene til’infertilitet, Dell’adopsjon og foreldre. Du kan koble sammen med Leah via Facebook, Hans Dedikert portal Og Twitter.