7 hack lupus liv som hjelper meg å trives

Da jeg ble diagnostisert med lupus 16 år siden, hadde jeg ingen anelse om hvordan sykdommen ville ha hatt innvirkning på hvert område i mitt liv. Selv om ERA jeg kunne ha brukt en overlevelseshåndbok eller et magisk geni for å svare på alle mine spørsmål, ble jeg i stedet gitt en god gammel livserfaring. I dag ser jeg lupus som katalysatoren som skam i en sterkere og mer medfølende kvinne, som nå setter pris på livets lille glede. Han lærte meg også en eller to ting & # 8211; eller ett hundre & # 8211; på hvordan å leve bedre når du arbeider med en kronisk sykdom. Selv om det ikke alltid er lett, tar det noen ganger bare litt & # 8216; av kreativitet og tenk ut av diagrammene for å finne det som fungerer for deg.

Her er syv triks for livet som hjelper meg å vokse opp med lupus.

1. Jeg samler frukter av’innsetting i dagboken

For mange år siden foreslo mannen min gjentatte ganger meg for å holde en dagbok i mitt daglige liv. Alle’Start jeg motstått. Det var allerede ganske vanskelig å leve med lupus, enn si skrive. For å plassere det, startet jeg øvelsen. Tolv år senere, jeg har aldri sett tilbake.

Dataene som samles inn har blitt opplyst. Jeg har mange års informasjon om bruk av narkotika, symptomer, stressfaktorer, alternative terapier jeg prøvde og remisjon årstider.

På grunn av disse notatene vet jeg hva mine raketter utløser og hvilke symptomer jeg vanligvis har før en racuisme oppstår. Et kulminerende punkt i journalen har vært å se fremdriften jeg laget etter diagnosen. Denne fremgangen kan virke unnvikende når du er midt i en glød, men en dagbok bringer den til forgrunnen.

2. Jeg fokuserer på min liste over ting jeg kan gjøre

Mine foreldre merket meg som en «8220 motor og shaker & # 8221; en ung alder. Jeg hadde gode drømmer, og jeg jobbet hardt for å gjøre dem. Da har lupus endret løpet av livet mitt og løpet av mange av mine mål. Hvis dette ikke var helt frustrerende, la jeg bensin til brannen i min indre kritiker som konfronterer meg med sunne jevnaldrende. Ti minutter brukt glidende instagram ville plutselig forlate meg beseiret.

Etter år da jeg plaget meg til å måle meg med folk som ikke hadde en kronisk sykdom, ble jeg mer forsettlig i å konsentrere meg om hva jeg kunne gjøre. I dag holder jeg en liste over ting jeg kan gjøre & # 8211; Hva å oppdatere kontinuerlig & # 8211; som fremhever mine resultater. Jeg fokuserer på mitt unike formål, og jeg prøver ikke å sammenligne min tur med andre. Jeg vant krigen til sammenligningen? Ikke helt. Men å konsentrere seg om mine ferdigheter har sterkt forbedret mitt selvtillit.

3. Jeg bygger min orkester

Bor med lupus i 16 år, studerte jeg på bunnen av viktigheten av å ha en positiv støttesirkel. L’Emnet interesserer meg fordi jeg har opplevd konsekvensene av den knappe støtten til smale familiemedlemmer.

Gjennom årene har min support sirkel vokst. I dag inkluderer venner, utvalgte familiemedlemmer og min kirkelig familie. Jeg kaller ofte nettverksminen min & # 8220; Orchestra & # 8221; fordi hver av oss har forskjellige attributter, og vi støtter helt hverandre. Gjennom vår kjærlighet, oppmuntring og støtte, tror jeg at sammen skaper vi fantastisk musikk som erstatter noe negativt som livet kan kaste på vei.

4. Jeg prøver å eliminere den negative indre dialogen

Jeg husker å være spesielt vanskelig med meg selv etter diagnosen lupus. Gjennom selvkritikken følte jeg seg skyldig i å holde mitt tidligere tempo i forhåndsdiagnose, der jeg brente lysene i begge ender. Fysisk, dette ville forårsake utmattelse og psykologisk, følelser av skam.

Gjennom bønn & # 8211; Og fundamentalt hver Brene Brown bok på markedet & # 8211; Jeg oppdaget et nivå av fysisk og psykologisk helbredelse, elsker meg selv. I dag, selv om det tar engasjement, fokuserer jeg på & # 8220; snakke om livet & # 8221;. Enten du har en god jobb i dag & # 8221; o & # 8220; du er vakker & # 8221; uttale positive bekreftelser har bestemt forandret måten jeg ser meg selv.

5. Jeg aksepterer behovet for å gjøre endringer

Kronisk sykdom har omdømmet til å sette en nøkkel i mange etasjer. Etter dusinvis av tapte muligheter og omprogrammering av livshendelser, begynte jeg sakte å miste L’vane med å prøve å sjekke alt. Når kroppen min ikke kunne bære behovene til en 50-timers arbeidsuke som journalist, byttet jeg til frilansjournalistikk. Da jeg mistet det meste av håret mitt på grunn av kjemo, spilte jeg med parykker og forlengelse (og # 8217, jeg elsket!). Og mens jeg kjørte hjørnet på 40 uten barn, begynte jeg å reise langs veien til # 8217; adopsjon.

Justeringer hjelper oss med å få mest mulig ut av livet vårt, i stedet for å føle seg frustrert og fanget av ting som ikke går i henhold til planene.

6. Jeg adopterte en mer holistisk tilnærming

Matlaging var en viktig del av livet mitt siden jeg var barn (det jeg kan si, jeg er italiensk), men alle’Start gjorde jeg ikke mat / kroppsforbindelse. Etter å ha slitt med intense symptomer, begynte jeg reisen i søket etter alternative terapier som kunne fungere sammen med stoffene mine. Jeg føler at jeg har prøvd alt: fruktjuicer, yoga, akupunktur, funksjonell medisin, EV-hydrering, etc. Noen terapier hadde liten effekt, mens andre & # 8211; Som endringer i kosthold og funksjonell medisin & # 8211; De hadde gunstige effekter på spesifikke symptomer.

Fordi jeg har jobbet med hyperaktive og allergiske svar på mat, kjemikalier, etc. For det meste av livet ble jeg utsatt for allergitester og matfølsomhet av en allergiker. Med denne informasjonen jobbet jeg med en ernæringsfysiolog, og jeg fornyet kostholdet mitt. Åtte år senere tror jeg fortsatt at maten ren og rik på næringsstoffer gir kroppen min den daglige presset som han trenger når det gjelder lupus. Endringene i kostholdet har helbredet meg? Nei, men de har sterkt forbedret livskvaliteten min. Mitt nye forhold til mat har forandret kroppen min til det bedre.

7. Jeg finner helbredelse i # 8217; hjelpe andre

Det var årstider de siste 16 årene der lupus var i mitt sinn hele dagen. Var forbruker meg, og jo mer fokuserte jeg på det & # 8211; Spesielt på G & # 8221; & # 8211; verre jeg følte meg. Etter litt & # 8216, hadde jeg nok. Jeg har alltid likt å tjene andre, men sminke lærte hvordan. I det øyeblikket ble jeg tvunget til å sove på sykehuset.

Min kjærlighet til å hjelpe andre har blomstret takket være en blogg som jeg startet for åtte år siden LupusChick. I dag støtter det og oppfordrer over 600 000 mennesker per måned med lupus og overlappende sykdommer. Noen ganger deler jeg personlige historier; Andre ganger, støtter støtten til å lytte til noen som bare føler eller sier noen som er elsket.Jeg vet ikke hvilken spesiell gave du kan hjelpe andre, men jeg tror at andelen vil i stor grad påvirke både mottakeren og deg selv. Ikke C’Det er større glede enn å vite at du har hatt en positiv innvirkning på noens liv gjennom en tjeneste.

Ta bort

Jeg oppdaget disse triksene i livet langs en lang og svingete vei full av mange uforglemmelige høye poeng og noen mørke og ensomme daler. Jeg fortsetter å lære mer hver dag på meg selv, på hva som er viktig for meg og på hvilken arv jeg vil forlate. Selv om jeg alltid finner måter å overvinne de daglige kampene med lupus, implementering av ovennevnte praksis forandret mitt synspunkt og på en eller annen måte, gjorde livet enklere.

I dag føler jeg ikke lenger at lupus var i førersetet og jeg er en hjelpeløs passasjer. I stedet har jeg begge hender på rattet og C’Det er en flott, flott verden der ute jeg skal utforske! Hvilke livshacks jobber for å hjelpe deg med å trives med lupus? Vennligst del dem med meg i kommentarene nedenfor!

Marisa Zeppieri er en matjournalist, kokk, forfatter og grunnlegger av Lupuschick.com og lupuschick 501c3. Bosider i New York med mannen sin og en reddet Rat Terrier. Finn det på Facebook og følg den på Instagram (@LupusChickofficial).