7 grunner til å unngå fettstoffer

Fat mat finnes ikke bare i fastfood, men også på arbeidsplasser, restauranter, skoler og til og med hjemme.

Mest stekte eller kokte matvarer med overskytende oljer betraktes som fett. Inkluder chips, pommes frites, dype pizzaer, løkringer, cheeseburger og donuts.

Disse artiklene har en tendens til å være rik på kalorier, fett, salt og raffinerte karbohydrater, men lavt i fibre, vitaminer og mineraler.

Selv om de kan være en hyggelig glede ved spesielle anledninger, påvirker fettstoffene negativt kroppen din, og helsen din er kort tid og lang sikt.

Her er 7 effekter av fettstoffer på kroppen din.

Del på Pinterest

1. PUò Forårsake hevelse, magesmerter og diaré

Blant makronæringsstoffene – Karbohydrater, fett og proteiner – fett è det mesteù fordøyd (1).

Tilé Fat mat inneholder høye mengderà av fett, sakker de i magen tømming. I sin tur tilbringer maten merù tid i magen, som kanò Forårsake hevelse, kvalme og magesmerter (2).

Hos personer med fordøyelsessykdommer, som Dells syndrom’Irritabel tarm (IBS), kronisk pankreatitt eller magesmerter, høye nivåer av fettstoffer kan utløse smerte i magen, kramper og diaré (1).

2. PUò Skade tarmmikrobioma

È Jeg merker at fettstoffer skader sunne bakterier som bor i’tarm.

Denne samlingen av mikroorganismer, også kalt intestinal mikrobiom, påvirker:

 • Fiberfordøyelse. Bakterier i’Intestino koble fibrene for å produsere kortkjede fettsyrer (SCFA), som har antiinflammatoriske effekter og kan beskytte mot fordøyelsessykdommer (3).
 • Immun respons. Intestinale mikrobioma kommuniserer med immunceller for å bidra til å kontrollere kroppens svar på infeksjoner (4, 5).
 • Vektjustering. En ubalanse av intestinal bakterier Può bidra til’Vektøkning (6, 7).
 • Intestinal helse. Forstyrrelsene i tarmmikrobiomen er knyttet til utviklingen av IBS, mens probiotika – Levende og sunne mikroorganismer tilstede i visse matvarer – De kan bidra til å forbedre symptomene (8, 9, 10).
 • Hjertehelse. Sunn tarmbakterier kan bidra til å øke beskyttende HDL-kolesterol for hjertet, mens skadelige arter kan produsere forbindelser som ødelegger arteriene som bidrar til hjertesykdom (11, 12).

En diett rik på fett, slik som rik på fettstoffer, può Skade tarmmikrobioma ved å øke antall usunn intestinale bakterier og redusere antall friske sunne (1. 3).

Disse endringene kan knyttes til’Obesità Og til andre kroniske sykdommer, som for eksempel kreft, hjertesykdom, diabetes og Parkinsons sykdom (1. 3).

Imidlertid er det nødvendig med videre forskning på kosthold og helse’tarm.

3. PUò føre til vekt og obesità

Fat mat, som er kokt i store mengderà fett, kan forårsake vektøkning på grunn av høyt kaloriinnhold.

For eksempel, en liten bakt potet (3.5 gram eller 100 gram) inneholder 93 kalorier og 0.1 gram fett, mens samme mengdeà frites 312 kalorier og 15 gram fett (14, 15).

Observasjonsstudier forbinder a’Høyt stekt og hurtigmatinntak til større vekt og obesit øker priseneà (16, 17, 18).

L’Obesità è assosiert med mange negative helsemessige forhold, inkludert hjertesykdom, diabetes, hjerneslag og noen typer kreft (19, 20).

Spesielt a’Høyt inntak av trans PU-fettstofferò forårsake vektøkning.

Trans De dannes når vegetabilske oljer er kjemisk endret for å forbli fast ved romtemperatur. Til tross for forskriften om deres bruk, er de fortsatt i mange fettstoffer på grunn av’Bruk av delvis hydrogenerte vegetabilske oljer i steking og matvarebehandling.

Dyrestudier legg merke til at transfett kan føre til små vektøkninger, selv uten overskytende inntak (21, 22).

Videre bestemte en 8-årig studie på 41.518 kvinner at de med overvekt har oppnådd ytterligere 2.3 pounds (1 kg) for hver økning i’1% av’Overføring av transfett (23).

Selv om andre studier ikke har bekreftet denne oppdagelsen, è Sannsynlig at de regelmessig spiser fettstoffer, kan hindre vektkontroll (24).

4. PUò Øk risikoen for hjertesykdom og slag

Fettmatvarer har forskjellige negative effekter på hjertes helse.

EG, è Tilstand viste at stekte matvarer øker blodtrykket, lavere HDL-kolesterol (bra) og føre til vekt og obesit økningà, Alle faktorer knyttet til hjertesykdommer (17, 25, 26).

For eksempel viser forskning at sjetonger øker l’Betennelse og kan bidra til hjertesykdom (27).

Videre, risikoen for hjertesykdommer PUò være koblet til frekvensen som du spiser stekt mat (28).

En studie fant at kvinner som spiste 1 eller merù Deler av stekt fisk per uke hadde en risiko for 48% hjerteinsuffisiens enn de som bare spiste 1-3 porsjoner per måned (29).

I en annen studie, folkene som spiste 2 eller merù Deler av stekt fisk En uke hadde en risiko på større enn 63% infarkt eller slag i forhold til de som spiste 1 eller mindre deler per måned (30).

Videre, en stor observasjonsstudie på 6000 personer i 22 land tilknyttet forbruket av stekte matvarer, pizza og salt snacks med en økning på 16% av risikoen for hjerneslag (31).

5. PUò Øk risikoen for diabetes

Fettmatvarer kan øke risikoen for type 2 diabetes (32).

Hurtigmatforbruk, som inkluderer ikke bare fettstoffer, men også sukkerholdige drikker, fører til et høyt kaloriinntak, vektøkning, dårlig blodsukkerkontroll og økning i’betennelse (33).

I sin tur øker disse faktorene risikoen for type 2 diabetes og metabolsk syndrom, en gruppe av forhold som inkluderer obesità, Hypertensjon og høyt blodsukker (33).

For eksempel fant et stort observasjonsstudio at å spise stekt mat 1-3 ganger i uken øker risikoen for type 2 diabetes med 15%, men 7 eller merù Saker per uke øker risikoen for 55% (28).

En annen studie fant at folk som spiste fastmat merù to ganger i uken hadde de doblet muligheteneà å utvikle insulinresistens, som kanò Være en forløper av diabetes, sammenlignet med de som spiste dem mindre enn en gang i uken (34).

6. PUò årsaken’kviser

Mange mennesker forbinder fettstoffer til breakouts og akne.

Faktisk, studier assosierer vestlig diett, som è Rik på raffinerte karbohydrater, hurtigmat og fettstoffer, med l’kviser (35, 36).

En studie utført over 5000 kinesiske ungdommer fant at å spise regelmessig stekte matvarer øker risikoen for akne på 17%. Videre avslørte et annet studio på 2300 tyrkiske ungdommer at å spise fettstoffer som pølser og burger øker risikoen for akne på 24% (37, 38).

Imidlertid er den eksakte mekanismen ved foten av denne effekten uklart.

Noen forskere foreslår at et dårlig kosthold kan påvirke l’Genuttrykk og endre hormonelle nivåer på en måte som fremmer l’kviser (39, 40, 41, 42, 43).

Også vestlige dietter med høy forhold mellom omega-6 og omega-3 fettsyrer kan forårsake en økning i’Betennelse som fører til’kviser. Mens omega-3 finnes i blå fisk, alger og valnøtter, finnes omega-6 i vegetabilske oljer, valnøtter og frø.

Oljene som brukes i stek fettstoffer er rike på omega-6 og kan derfor bidra til en ubalanse i denne rapporten (42, 44, 45).

Noen fettstoffer som stekte donuts er også rike på raffinerte karbohydrater. Dette er sukker og raffinerte frokostblandinger som er fratatt deres fiber og mange næringsstoffer.

Tilé Sukker mat øker l’Attendità av noen hormoner i kroppen din, inkludert androgener og insulin-lignende vekstfaktor 1 (IGF-1), kan fremme L’Akne øker produksjonen av hudceller og naturlige hudoljer (40, 46).

Husk at videre forskning er nødvendig på årsakene til’kviser (47).

7. PUò kompromittere hjernens funksjon

En diett rik på fett og fet mat può Forårsake problemer med hjernens funksjoner.

L’vektøkning, l’Hypertensjon og metabolsk syndrom knyttet til fettstoffer er også forbundet med skade på strukturen, vevet og alle’Attendità av hjernen (48, 49, 50).

To rikelig studier på henholdsvis 5.083 og 18.080 personer, bundet diettene rike på fettstoffer og stekte matvarer til en nedgang i kapasitetenà av læring og minne, nonché en økning i’betennelse (51, 52).

Videre har diettene rike på transfett blitt koblet til hjernens funksjonsforstyrrelser.

Et studio på 1.018 voksne tilknyttet alle gram transfett spist per dag med et minne om verre ord, noe som indikerer skade på minnet (53).

Videre, i en studie ut av 38 kvinner, et større inntak av mettet fett og trans è var korrelert til en lavere kapasitetà å huske og gjenkjenne ord, så vel som mer ytelseù Dårlig i romlige oppgaver (54).

Endelig forbinder en revisjon av 12 studier trans- og mettet fett i risikoen for demens, selv om noen resultater var kontrasterende (55).

Samlet sett er det nødvendig med videre forskning.

Hvordan unngå fettstoffer

Det er flere måter å redusere eller unngå l’Fett matinntaket. Disse inkluderer ikke bare flere matlagingsmetoderù Sunn, men også livsvalg.

Bruk flere matlagingsmetoderù sunn

Fet mat er ofte stekt, noe som betyr at de er kokt i mye olje. Metodene som ikke bruker så mye olje inkluderer:

 • Bakt yngel. Derò Det innebærer matlaging ved en svært høy temperatur (450 ° F eller 230 ° C), som gjør at mat kan bli knasende med liten eller ingen olje. Denne teknikken fungerer spesielt godt med poteter som et alternativ til frites.
 • Air Fry. Stekemaskiner sirkulerer varm luft rundt mat, noe som gjør det knust alt’Utvendig, men myk alt’innvendig. Bruk 70-80% mindre enn olje enn tradisjonelle stekingsmetoder, noe som betyr at maten ikke forenerà.
 • Dampende. Denne metoden bruker dampen til’Varmt vann og krever ikke olje. È en’Utmerket alternativ når du lager mat som dumplings, fisk og grønnsaker.
 • Å grille. Du trenger ikke for mye olje for grilling. Denne teknikken è Spesielt nyttig for kjøtt og grønnsaker.

Hvis du ikke vil helt gi opp steking, sørg for at du bruker en skje for å gjøre fettet dryppet bort og bratt maten på et papirhåndkle for å absorbere overflødig fett.

Bytt fett matvarer med flere alternativerù sunn

Med minimal innsats kan du erstatte stekte matvarer med integrerte og næringsrike alternativer. Her er noen alternativer til vanlige fete matvarer:

 • Hamburger. I stedet for å gå til hurtigmat, prøv å forberede hjemmet ditt burgere med hakket kjøtt, salat og wholeale smørbrød.
 • pommes frites. Bakt poteter er en’Utmerket alternativ til frites. For å variere, bruk andre rotgrønnsaker som søte poteter, parsnips og gulrøtter.
 • Pizza. I stedet for å kjøpe variasjonà dyp, prøv å forberede italiensk tynn skorpe pizza hjemme. Du kan bruke en deig kjøpt i butikken eller hjemmelaget med sunne tomater, grønnsaker og magert kjøtt. Bruk litt ost for å minimere fett.
 • Chips. Når du føler deg som salte retter, prøv den bakte skarpe sorte kålen, litt saltede bønner eller tortillas kiler i ovnen eller pita med hummus eller edamame.
 • Fisk og chips. Fisken è utrolig sunt, men mye mindre når det er stekt og battered. Gode ​​alternativer er bakt eller bakt fisk med purè av poteter, bakt grønnsaker eller salat.
 • Kinesisk takeaway mat. Mange kinesiske takeaway-retter er fettete og stekte. I stedet for normale alternativer, prøv frites, dampet gnocchi og supper.
 • Fritert kylling. Kyllingkanalenò Bli lett tilberedt eller grillet Anziché stekt.
 • donuts. Hvis du vil ha noe søtt, prøv en smoothie, en full muffin med frukt eller valnøtter, bakte epler eller et stykke frukt.

Bunnlinjen

Fettmatvarer som pommes frites, pommes frites, pizza og donuts er rike på kalorier og usunne fettstoffer.

EN’Høyt inntak av disse matvarene PUò føre til vektøkning, obesità, Hjertesykdommer, diabetes, hevelse, diaré, akne og nedsatt hjernefunksjon.

Selv om det er helt akseptabelt å smake stekt mat på spesielle anledninger, bør du prøve å begrense’Rekruttering og velg flere alternativerù Sunt som en del av et balansert kosthold.

7 grunner til å unngå fettstoffer

Fat mat finnes ikke bare i fastfood, men også på arbeidsplasser, restauranter, skoler og til og med hjemme.

Mest stekte eller kokte matvarer med overskytende oljer betraktes som fett. Inkluder chips, pommes frites, dype pizzaer, løkringer, cheeseburger og donuts.

Disse artiklene har en tendens til å være rik på kalorier, fett, salt og raffinerte karbohydrater, men lavt i fibre, vitaminer og mineraler.

Selv om de kan være en hyggelig glede ved spesielle anledninger, påvirker fettstoffene negativt kroppen din, og helsen din er kort tid og lang sikt.

Her er 7 effekter av fettstoffer på kroppen din.

Del på Pinterest

1. PUò Forårsake hevelse, magesmerter og diaré

Blant makronæringsstoffene – Karbohydrater, fett og proteiner – fett è det mesteù fordøyd (1).

Tilé Fat mat inneholder høye mengderà av fett, sakker de i magen tømming. I sin tur tilbringer maten merù tid i magen, som kanò Forårsake hevelse, kvalme og magesmerter (2).

Hos personer med fordøyelsessykdommer, som Dells syndrom’Irritabel tarm (IBS), kronisk pankreatitt eller magesmerter, høye nivåer av fettstoffer kan utløse smerte i magen, kramper og diaré (1).

2. PUò Skade tarmmikrobioma

È Jeg merker at fettstoffer skader sunne bakterier som bor i’tarm.

Denne samlingen av mikroorganismer, også kalt intestinal mikrobiom, påvirker:

 • Fiberfordøyelse. Bakterier i’Intestino koble fibrene for å produsere kortkjede fettsyrer (SCFA), som har antiinflammatoriske effekter og kan beskytte mot fordøyelsessykdommer (3).
 • Immun respons. Intestinale mikrobioma kommuniserer med immunceller for å bidra til å kontrollere kroppens svar på infeksjoner (4, 5).
 • Vektjustering. En ubalanse av intestinal bakterier Può bidra til’Vektøkning (6, 7).
 • Intestinal helse. Forstyrrelsene i tarmmikrobiomen er knyttet til utviklingen av IBS, mens probiotika – Levende og sunne mikroorganismer tilstede i visse matvarer – De kan bidra til å forbedre symptomene (8, 9, 10).
 • Hjertehelse. Sunn tarmbakterier kan bidra til å øke beskyttende HDL-kolesterol for hjertet, mens skadelige arter kan produsere forbindelser som ødelegger arteriene som bidrar til hjertesykdom (11, 12).

En diett rik på fett, slik som rik på fettstoffer, può Skade tarmmikrobioma ved å øke antall usunn intestinale bakterier og redusere antall friske sunne (1. 3).

Disse endringene kan knyttes til’Obesità Og til andre kroniske sykdommer, som for eksempel kreft, hjertesykdom, diabetes og Parkinsons sykdom (1. 3).

Imidlertid er det nødvendig med videre forskning på kosthold og helse’tarm.

3. PUò føre til vekt og obesità

Fat mat, som er kokt i store mengderà fett, kan forårsake vektøkning på grunn av høyt kaloriinnhold.

For eksempel, en liten bakt potet (3.5 gram eller 100 gram) inneholder 93 kalorier og 0.1 gram fett, mens samme mengdeà frites 312 kalorier og 15 gram fett (14, 15).

Observasjonsstudier forbinder a’Høyt stekt og hurtigmatinntak til større vekt og obesit øker priseneà (16, 17, 18).

L’Obesità è assosiert med mange negative helsemessige forhold, inkludert hjertesykdom, diabetes, hjerneslag og noen typer kreft (19, 20).

Spesielt a’Høyt inntak av trans PU-fettstofferò forårsake vektøkning.

Trans De dannes når vegetabilske oljer er kjemisk endret for å forbli fast ved romtemperatur. Til tross for forskriften om deres bruk, er de fortsatt i mange fettstoffer på grunn av’Bruk av delvis hydrogenerte vegetabilske oljer i steking og matvarebehandling.

Dyrestudier legg merke til at transfett kan føre til små vektøkninger, selv uten overskytende inntak (21, 22).

Videre bestemte en 8-årig studie på 41.518 kvinner at de med overvekt har oppnådd ytterligere 2.3 pounds (1 kg) for hver økning i’1% av’Overføring av transfett (23).

Selv om andre studier ikke har bekreftet denne oppdagelsen, è Sannsynlig at de regelmessig spiser fettstoffer, kan hindre vektkontroll (24).

4. PUò Øk risikoen for hjertesykdom og slag

Fettmatvarer har forskjellige negative effekter på hjertes helse.

EG, è Tilstand viste at stekte matvarer øker blodtrykket, lavere HDL-kolesterol (bra) og føre til vekt og obesit økningà, Alle faktorer knyttet til hjertesykdommer (17, 25, 26).

For eksempel viser forskning at sjetonger øker l’Betennelse og kan bidra til hjertesykdom (27).

Videre, risikoen for hjertesykdommer PUò være koblet til frekvensen som du spiser stekt mat (28).

En studie fant at kvinner som spiste 1 eller merù Deler av stekt fisk per uke hadde en risiko for 48% hjerteinsuffisiens enn de som bare spiste 1-3 porsjoner per måned (29).

I en annen studie, folkene som spiste 2 eller merù Deler av stekt fisk En uke hadde en risiko på større enn 63% infarkt eller slag i forhold til de som spiste 1 eller mindre deler per måned (30).

Videre, en stor observasjonsstudie på 6000 personer i 22 land tilknyttet forbruket av stekte matvarer, pizza og salt snacks med en økning på 16% av risikoen for hjerneslag (31).

5. PUò Øk risikoen for diabetes

Fettmatvarer kan øke risikoen for type 2 diabetes (32).

Hurtigmatforbruk, som inkluderer ikke bare fettstoffer, men også sukkerholdige drikker, fører til et høyt kaloriinntak, vektøkning, dårlig blodsukkerkontroll og økning i’betennelse (33).

I sin tur øker disse faktorene risikoen for type 2 diabetes og metabolsk syndrom, en gruppe av forhold som inkluderer obesità, Hypertensjon og høyt blodsukker (33).

For eksempel fant et stort observasjonsstudio at å spise stekt mat 1-3 ganger i uken øker risikoen for type 2 diabetes med 15%, men 7 eller merù Saker per uke øker risikoen for 55% (28).

En annen studie fant at folk som spiste fastmat merù to ganger i uken hadde de doblet muligheteneà å utvikle insulinresistens, som kanò Være en forløper av diabetes, sammenlignet med de som spiste dem mindre enn en gang i uken (34).

6. PUò årsaken’kviser

Mange mennesker forbinder fettstoffer til breakouts og akne.

Faktisk, studier assosierer vestlig diett, som è Rik på raffinerte karbohydrater, hurtigmat og fettstoffer, med l’kviser (35, 36).

En studie utført over 5000 kinesiske ungdommer fant at å spise regelmessig stekte matvarer øker risikoen for akne på 17%. Videre avslørte et annet studio på 2300 tyrkiske ungdommer at å spise fettstoffer som pølser og burger øker risikoen for akne på 24% (37, 38).

Imidlertid er den eksakte mekanismen ved foten av denne effekten uklart.

Noen forskere foreslår at et dårlig kosthold kan påvirke l’Genuttrykk og endre hormonelle nivåer på en måte som fremmer l’kviser (39, 40, 41, 42, 43).

Også vestlige dietter med høy forhold mellom omega-6 og omega-3 fettsyrer kan forårsake en økning i’Betennelse som fører til’kviser. Mens omega-3 finnes i blå fisk, alger og valnøtter, finnes omega-6 i vegetabilske oljer, valnøtter og frø.

Oljene som brukes i stek fettstoffer er rike på omega-6 og kan derfor bidra til en ubalanse i denne rapporten (42, 44, 45).

Noen fettstoffer som stekte donuts er også rike på raffinerte karbohydrater. Dette er sukker og raffinerte frokostblandinger som er fratatt deres fiber og mange næringsstoffer.

Tilé Sukker mat øker l’Attendità av noen hormoner i kroppen din, inkludert androgener og insulin-lignende vekstfaktor 1 (IGF-1), kan fremme L’Akne øker produksjonen av hudceller og naturlige hudoljer (40, 46).

Husk at videre forskning er nødvendig på årsakene til’kviser (47).

7. PUò kompromittere hjernens funksjon

En diett rik på fett og fet mat può Forårsake problemer med hjernens funksjoner.

L’vektøkning, l’Hypertensjon og metabolsk syndrom knyttet til fettstoffer er også forbundet med skade på strukturen, vevet og alle’Attendità av hjernen (48, 49, 50).

To rikelig studier på henholdsvis 5.083 og 18.080 personer, bundet diettene rike på fettstoffer og stekte matvarer til en nedgang i kapasitetenà av læring og minne, nonché en økning i’betennelse (51, 52).

Videre har diettene rike på transfett blitt koblet til hjernens funksjonsforstyrrelser.

Et studio på 1.018 voksne tilknyttet alle gram transfett spist per dag med et minne om verre ord, noe som indikerer skade på minnet (53).

Videre, i en studie ut av 38 kvinner, et større inntak av mettet fett og trans è var korrelert til en lavere kapasitetà å huske og gjenkjenne ord, så vel som mer ytelseù Dårlig i romlige oppgaver (54).

Endelig forbinder en revisjon av 12 studier trans- og mettet fett i risikoen for demens, selv om noen resultater var kontrasterende (55).

Samlet sett er det nødvendig med videre forskning.

Hvordan unngå fettstoffer

Det er flere måter å redusere eller unngå l’Fett matinntaket. Disse inkluderer ikke bare flere matlagingsmetoderù Sunn, men også livsvalg.

Bruk flere matlagingsmetoderù sunn

Fet mat er ofte stekt, noe som betyr at de er kokt i mye olje. Metodene som ikke bruker så mye olje inkluderer:

 • Bakt yngel. Derò Det innebærer matlaging ved en svært høy temperatur (450 ° F eller 230 ° C), som gjør at mat kan bli knasende med liten eller ingen olje. Denne teknikken fungerer spesielt godt med poteter som et alternativ til frites.
 • Air Fry. Stekemaskiner sirkulerer varm luft rundt mat, noe som gjør det knust alt’Utvendig, men myk alt’innvendig. Bruk 70-80% mindre enn olje enn tradisjonelle stekingsmetoder, noe som betyr at maten ikke forenerà.
 • Dampende. Denne metoden bruker dampen til’Varmt vann og krever ikke olje. È en’Utmerket alternativ når du lager mat som dumplings, fisk og grønnsaker.
 • Å grille. Du trenger ikke for mye olje for grilling. Denne teknikken è Spesielt nyttig for kjøtt og grønnsaker.

Hvis du ikke vil helt gi opp steking, sørg for at du bruker en skje for å gjøre fettet dryppet bort og bratt maten på et papirhåndkle for å absorbere overflødig fett.

Bytt fett matvarer med flere alternativerù sunn

Med minimal innsats kan du erstatte stekte matvarer med integrerte og næringsrike alternativer. Her er noen alternativer til vanlige fete matvarer:

 • Hamburger. I stedet for å gå til hurtigmat, prøv å forberede hjemmet ditt burgere med hakket kjøtt, salat og wholeale smørbrød.
 • pommes frites. Bakt poteter er en’Utmerket alternativ til frites. For å variere, bruk andre rotgrønnsaker som søte poteter, parsnips og gulrøtter.
 • Pizza. I stedet for å kjøpe variasjonà dyp, prøv å forberede italiensk tynn skorpe pizza hjemme. Du kan bruke en deig kjøpt i butikken eller hjemmelaget med sunne tomater, grønnsaker og magert kjøtt. Bruk litt ost for å minimere fett.
 • Chips. Når du føler deg som salte retter, prøv den bakte skarpe sorte kålen, litt saltede bønner eller tortillas kiler i ovnen eller pita med hummus eller edamame.
 • Fisk og chips. Fisken è utrolig sunt, men mye mindre når det er stekt og battered. Gode ​​alternativer er bakt eller bakt fisk med purè av poteter, bakt grønnsaker eller salat.
 • Kinesisk takeaway mat. Mange kinesiske takeaway-retter er fettete og stekte. I stedet for normale alternativer, prøv frites, dampet gnocchi og supper.
 • Fritert kylling. Kyllingkanalenò Bli lett tilberedt eller grillet Anziché stekt.
 • donuts. Hvis du vil ha noe søtt, prøv en smoothie, en full muffin med frukt eller valnøtter, bakte epler eller et stykke frukt.

Bunnlinjen

Fettmatvarer som pommes frites, pommes frites, pizza og donuts er rike på kalorier og usunne fettstoffer.

EN’Høyt inntak av disse matvarene PUò føre til vektøkning, obesità, Hjertesykdommer, diabetes, hevelse, diaré, akne og nedsatt hjernefunksjon.

Selv om det er helt akseptabelt å smake stekt mat på spesielle anledninger, bør du prøve å begrense’Rekruttering og velg flere alternativerù Sunt som en del av et balansert kosthold.