7 grunner til å se din reumatolog

Hvis du lider av revmatoid artritt (AR), vil du sannsynligvis besøke revmatologen regelmessig. Planlagte avtaler gir deg to L’mulighet til å overvåke sykdommen, overvåke re-oppkjøp, identifisere utløsere og justere narkotika. Du bør også dedikere denne tiden for å rapportere eventuelle livsstilsendringer som en økning i «8217, trene eller endringer i kostholdet.

Men blant planlagte avtaler kan det også være øyeblikk som du trenger for å se revmatologen din mer presserende. Her er de syv grunnene til at du bør heve telefonen og be om å bli programmert så snart som mulig.

1. Du opplever en glød

Et besøk på kontoret kan være nødvendig når noen opplever en rehabilitering av deres RA & # 8221; sier Nathan Wei, MD, som praksis på Senter for behandling av leddgikt I Frederick, i Maryland. Når Divampa sykdom betennelse betennelse, er problemet mer enn smertefullt: Permanent leddskader kan forekomme og deformiteter.

Hver person med RA har unike symptomer og alvorlighetsgrad av rehabilitering. Over tid, stadig å møte legen din under forverringer, kan du bestemme de beste terapeutiske tilnærmingene.

2. Du har smerte på et nytt sted

L’Arness primært ledd, forårsaker rødhet, varme, hevelse og smerte. Men det kan også forårsake smerte i andre deler av kroppen. Autoimmun feil kan angripe vevene i øynene og munnen eller forårsake en inflammasjon i blodårene. Sjelden, # 8217; AR angriper stoffet rundt lungene og hjertet.

Hvis øynene eller munnen blir tørket og ubehagelig, eller hvis du begynner å utvikle en hudutbrudd, kan du oppleve A’ARs symptomer ekspansjon. Fikse en avtale med din reumatolog og be om en evaluering.

3. Det er endringer i forsikringen din

[8220; Hvis ACA blir opphevet, kan de syke være uten en viktig helsedekning eller betale mye mer for en lavere dekning og # 8221; sier Stan Loskutov, dvs Medisinsk faktureringsgruppe, Inc Noen private forsikringsselskaper kan dekke en eksisterende tilstand hvis du ikke har hatt en avbrudd i din omsorg. Tatt i betraktning det nåværende forsikringspanoramaen usikker, behold de planlagte avtalene og vurder muligheten for å konsultere legen din hyppigere for å demonstrere kontinuiteten i omsorg.

4. Du hadde en endring i søvn- eller matvaner

Det kan være vanskelig å få en god natts søvn når du har l & # 8217;. En sovende stilling kan være praktisk for berørte ledd, men ikke for andre deler av kroppen. Ny smerte eller sele til leddene kan våkne opp. Sammen med dette kan spising også representere spesielle utfordringer. Noen stoffer øker appetitten, forårsaker vektøkning eller kvalme som hindrer deg i å spise.

Hvis du merker at du sover mindre, eller du endrer hvordan og når du spiser, kontakt legen din. Det er viktig å vite om endringene i søvn og i spising er relatert til noen av de mer subtile effektene av AR, Depresjon og angst. Legen din kan snakke om endringer i livsstil og narkotika som kan hjelpe deg.

5. Mistenkte bivirkninger

De hyppigst foreskrevne legemidlene for de ikke-steroide antiinflammatoriske legemidlene (NSAIDs), kortikosteroider, antiriformal narkotika som modifiserer sykdommen (DMARD) og de nyeste behandlingene som heter Organic. Selv om disse behandlingene forbedrer livet til mange med RA, har bivirkninger.

Noen av bivirkningene av fans inkluderer ødem, halsbrann og ubehag i magen. Kortikosteroider kan øke kolesterol og blodsukker og øke appetitten, noe som fører til en vektøkning. Dmard og biologiske stoffer samhandler med immunforsvaret og kan føre til flere infeksjoner, eller sjeldne andre autoimmune symptomer (psoriasis, lupus, multippel sklerose). Hvis du opplever bivirkninger fra stoffene til AR, kontakt legen din.

6. En behandling virker ikke så mye som før

L’AR er kronisk og kan være progressiv. Mens mange begynner å ta RA-behandlinger i forkant som fans og DMARD så snart de er diagnostisert, må disse behandlingene ha økt over tid.

Hvis din behandling ikke gir deg den lettelsen du trenger, må du sikre en avtale med din reumatologist. Det kan være på tide å endre narkotika eller vurdere avansert behandling for å lindre ubehag og forhindre langsiktig leddskader.

7. Du finner et nytt symptom

Folk med AR kan ha en endring i deres symptomer som representerer en betydelig endring i medisinsk status. Dr. Wei understreker at nye symptomer som ikke virker relatert, kan skyldes en underliggende sykdom.

For eksempel har du lenge trodd at folk med AR ikke utviklet gikt, en annen autoimmun sykdom. Men Undersøkelser støtter ikke lenger den tanke. Pasienter med gikt kan ha nyreberegninger & # 8221; sier Dr. Wei.

Hvis du utvikler et nytt symptom som du ikke rapporterer umiddelbart med AR, bør du spørre revmatologen din.

L & # 8217;

Har ra betyr å vite ganske bra l’hele medisinsk support team. Din reumatolog er den mest vitale ressursen enn det laget. Kan hjelpe deg å forstå din tilstand og evolusjonen din, samt konsultere dine andre assistenter for å koordinere hjelpen. Kontrollere regelmessig din & # 8220; reumatic & # 8221; og ikke nøl med å kontakte dem hvis du har spørsmål eller hvis forholdene dine endres.