7 gaver til selvbetjening av psoriasis

Jeg bodde med psoriasis for det meste av mitt voksne liv. La oss bare si at de er mer enn noen få tiår. Og det er ikke et mildt tilfelle med en lapp her eller der: det er bredt.

Psoriasis er bare en indikator på systemisk inflammatorisk sykdom. I følge Nasjonalt psoriasis fundament, Ser opp med denne tilstanden at du også har større risiko for leddgikt, type 2 diabetes og kardiovaskulær sykdom. Kort sagt, det er ikke bare en squamous og farget hud.

Jeg gjorde mitt beste for å minimere kardiovaskulære farer med et godt kosthold og en vanlig trening. L’aspekt av psoriasis som faktisk hadde størst innvirkning på mitt daglige liv, er hva det gjør på huden min.

Av denne grunn er god hudpleie en grunnleggende del av min daglige rutine. Og det er øyeblikk når jeg liker å gå utover mine vanlige daglige vaner for hudpleie og gi meg noe mer.

Slappe av

Stress forårsaker ikke psoriasis, men det kan være en utløsende faktor for raketter, Nasjonalt psoriasis fundament Notater. For å bidra til å redusere stress, dedikere en’hele dagen hver helg for å løsne pluggen og tilbringe tid alene.

For meg betyr dette å ta en lang tur og fordype meg i en god bok. Ikke bare jeg elsker å lese klok, historie, biografi og reisedagarer, men jeg liker også å forberede seg på dette spesielle øyeblikket ved å blye gjennom ideer i mitt lokale murstein og mørtelbibliotek.

Avslapping og hudpleie

Jeg elsker spaet. Jeg mener, hva er galt? For meg et ansikt eller en massasje, eller begge, kan være en ekte glede og den perfekte måten å slappe av og slappe av på, er kroppen min og mitt sinn. Det er også en måte å skjemme bort meg fra noen, for å endre, selv for en stund & # 8216;. Gjennom årene oppdaget jeg at det er mange termiske produkter for sensitiv hud perfekt for personer med psoriasis. Jeg fant også at ansatte er mottakelig for mine behov.

Mani Pedi

De fleste innser ikke det, men neglene i hendene og føttene er hud og til og med psoriasis treffer dem. Så det er viktig for meg å låne samme omsorg til neglene mine som jeg gjør med resten av kroppen min. Og hvilken bedre måte å gjøre det om ikke en manikyr og en pedikyr.

Jeg prøver å gjøre det noen få uker. Den samme personen gjør neglene mine i århundrer. Det leter alltid etter nye farger som fullfører hudtonen min.

Klær

Huden med psoriasis er sensitiv og lett irritabel. Komfort for meg betyr alle bomullsklær. Ok, selv silke er bra. Jeg elsker å finne en ny kilde for 100% bomullsartikler. Jeg vil prøve en bluse, en genser eller til og med en t-skjorte med en dum sa å legge til min garderobe fokus på bomull.

Varme hender, varme føtter

Kald og dampvarme gjør huden min tørr og ubehagelig. Min psoriasis legger bare til det problemet. Dessuten får noen av komplikasjonene til psoriasis meg til å føle de kaldeste hender og føttene enn du kanskje forestiller deg.

En av de beste tingene jeg noensinne har kjøpt for meg selv var et par silkehansker dekker. Legg til et annet lag av varme til og med fjærhansker. Mine føtter er det eneste stedet hvor jeg bruker ull og barfotsokker er perfekte for varme og komfort. Jeg elsker også tøflerne for å avslutte hjemme.

Fuktighetsgivende kremer

Ingenting setter tørr hud bedre enn en god fuktighetskrem. Jeg bruker det hele kroppen hver morgen når jeg forlater dusjen. Men noen ganger liker jeg å ta et videre skritt fremover ved å legge til parfymefritt bad under dusjen. Jeg liker også å kjøpe bærbare rør med fuktighetsgivende krem ​​uten parfyme som jeg kan holde på børsen og søke når jeg er rundt.

En spesiell såpe

År siden fikk noen meg til å kjenne en såpe alle’Olive of Southern Frankrike. Det kan være vanskelig å ankomme i USA, så når jeg besøker Frankrike, sørger jeg for å ta noen barer. Han har en fantastisk duft og forlater huden vår veldig jevn.

L & # 8217;

Ikke gjør feil, jeg finner psoriasis veldig vanskelig å leve sammen. Det er behandlinger, men ikke C’er kur. Og noen behandlinger, til tross for de livlige tv-stedene, er ikke for alle. Noen behandlinger kan til og med ha potensielt dødelige bivirkninger. For eksempel ble jeg diagnostisert med hudkreft etter bruk av en behandling som øker risikoen for tilstand betydelig.

Jeg gjorde fred med psoriasis, og jeg forlater ikke at jeg bryter livet mitt mer enn det er absolutt nødvendig. Som et resultat har jeg et fullt og aktivt liv som inkluderer mange turer, nære venner og familie, en karriere jeg elsker og, i lang tid ekteskapet. Inkluderer også korte ermer og badedrakter.

Toni L. Kamins er frilansjournalist og forfatter i New York City. Psoriasisen ble diagnostisert som han var på college i 1972 og # 8217; Psoriasic artritt gjennom årene og # 8216; 1990. Han skrev to bøker og er allment publisert. En del av sin journalistikk fokuserer på politikken til’Helse, Dell’helseforsikring og # 8217; tilgang til helsevesenet;. Du kan lese mer om arbeidet ditt på Tonikamins.constently.com Og finn den på Twitter @Tonikamins.