7 forskjellige vaginale lukt og hvorfor de forekommer

Ja, vi så også disse annonsene til duftende interiørabsorberende. Og det virker for oss at all den blomstrede solen er et annet eksempel Verden er feil alle vaginene.

Bare ta en kort tur til ditt lokale apotek. Du finner en vegg full av produkter som lover å naturlig maskere luktene til skjeden din. Vask. Bredt anerkjent av det medisinske samfunnet som skadelig for den naturlige balansen mellom vaginal flora, dette vanlige verktøyet som renser skjeden faktisk kunne Forårsake bakteriell vaginose heller enn.

L’i fjor, Internett har selv foreslått å bruke Vicks Vaporub som en gjør-det-selv-behandling for vaginale aromaer.

Sannheten er at skjeden din er vert for milliarder av bakterier. Og den presise sammensetningen av denne bakterien endres på daglig basis, noen ganger hver time.

Endringen er normal. Disse variasjonene i # 8217; lukt er sannsynligvis resultatet av menstruasjonssyklusen, dine hygieniske vaner eller bare å være deg selv.

Også, vurderer at lysken inneholder en samling av svettekjertler, er det virkelig overraskende at skjeden din ikke er luktfri?

Vi har ringt Dott.SSA Mary Jane Minkin, som har over 30 års erfaring innen kvinners helse. Han hjalp oss med å skrive inn detaljene med all medisinsk nøyaktighet, men mindre medisinsk jargong.

Her er din nøyaktige medisinske guide til vaginale lukt.

1. Sapid eller gjæret

Det er veldig vanlig at vagines produserer en hard eller sur aroma. Noen sammenligner alt’lukt av gjærede matvarer. Faktisk, yoghurt, naturlig leavening brød og til og med litt & # 8216; av sur øl inneholder samme type gode bakterier som dominerer de sunneste vaginesene: Lactobacilli.

Hvis du lukter nysgjerrig ligner på syrepaen, har du hatt i helgen, ikke skremme deg.

Grunner til en skarp lukt

 • Surhet. PH i en sunn vagina er litt syre, mellom 3.8 og 4.5. & # 8220; Lactobacilli Bakterier opprettholder syre vaginaen & # 8221; sier Minkin. & # 8220; Dette beskytter mot overdreven vekst av de dårlige typer bakterier.& # 8221;

2. Kobber som en penny

Mange rapporterer å ha hørt en vaginal kobber og metallisk lukt. Vanligvis ikke c’det er ingenting å bekymre seg for. Sjelden betyr et mer alvorlig problem.

Grunner til en kobber lukt

 • Blod. Blodet inneholder jern, som har en metall lukt. Den vanligste årsaken til blod er menstruasjon. Under menstruasjon kommer blod og vev ut av livmorbelegget og reiser gjennom vaginalkanalen.
 • Kjønn. En liten blødning etter kjønn kan være vanlig. Dette skyldes vanligvis vaginal tørrhet eller kraftig sex som kan forårsake små kutt eller riper. For å unngå dette, prøv å bruke smøremiddelet.

En kopiert lukt kan også skyldes mindre vanlige, men alvorlige årsaker til vaginal blødning. Den metalliske duften bør ikke vare for lenge etter sakenes ende. Hvis skjeden din har hatt kontakt med sæd, kan dette endre pH-nivået og forårsake en metall lukt.

Hvis du finner blødninger som ikke er relatert til syklusen, eller hvis metall lukten fortsetter med kløe og sekresjon, er det best å konsultere en lege.

3. Søt som melasse

Når vi sier søt, har vi ikke tenkt ferskt bakt kjeks. Vi mener robust og jordisk. Men ikke bekymre deg, en søt nyanse er ikke en grunn til bekymring.

Grunner til en søt lukt

 • Bakterie. Ja, nye bakterier. Din vaginale pH er et kontinuerlig utviklende bakteriell økosystem. Og noen ganger betyr dette at du kan lukte litt & # 8216; søt.

4. Kjemisk som et nylig rengjort bad

En lukt som ligner blekemiddel eller ammoniakk kan være et par forskjellige ting. Noen ganger er denne lukten grunn til å se en lege.

Grunner til en kjemisk lukt

 • Urin. L’urin inneholder et biprodukt av ammoniakk kalt urea. En opphopning av urin i undertøyet eller rundt vulvaen kunne utsette en kjemisk lukt. Husk at urinen som har en sterk lukt av ammoniakk, er et tegn på dehydrering.
 • Bakteriell vaginose. Det er også mulig at en lukt som ligner kjemikaliet er et tegn på bakteriell vaginose. En kjemisk lukt faller ofte inn i fiskekategorien & # 8221; sier Minkin.

Bakteriell vaginose er en veldig vanlig & # 8217;. Symptomene inkluderer:

 • en dårlig lukt av fisk
 • Grå tynn, hvit eller grønn eksos
 • vaginal kløe
 • Brenner under urinering

5. Skunky som en bo eller en røkt og jordisk urt duft

Nei, du er ikke bare deg. Mange mennesker finner en likhet mellom kroppen lukt og marihuana. Dessverre, ikke C’Det er en god vitenskapelig respons for dette Vice prøvde det. Men takket være svettekjertlene der borte, vet vi i det minste hvorfor vagines og eller # 8217; kropps lukt kan ha en slik lignende lukt.

Grunner til en stinkende lukt

 • Følelsesmessig stress. Kroppen din inneholder to typer svette kjertler, apokrine og akraner. Eaurine kjertlene produserer svette for å avkjøle kroppen din og apokrine kjertlene møter dine følelser. Disse apokrine kjertlene fyller armhulen din, og du gjettet din lysken.

Når du er stresset eller engstelig, produserer apokrine kjertlene en melkevæske. I seg selv er dette fluidet luktfritt. Men når dette fluidet kommer i kontakt med L’overflod av vaginale bakterier på vulvaen, kan den produsere en skarp aroma.

6. Fisk eller den fileten du glemte

Du har sikkert hørt en unormal vaginal lukt beskrevet som en fisk. Faktisk bør fersk fisk ikke ha en veldig lignende lukt. Dekomati Fisken er den mest hensiktsmessige sammenligningen. Fordi? Trimetylamin, som er den ansvarlige kjemiske forbindelsen i både den tydelige aromaen av dekomponerende fisk og noen unormale vaginale lukter.

Grunner til en døde fisk lukt

 • Bakteriell vaginose. ; Bakteriell vaginose er oppnådd når C’er en overdreven vekst av anaerobe bakterier i vagina & # 8221; sier Minkin. & # 8220; og disse anaerobe organismer er luktende.& # 8221;
 • Trichomoniasis. Tricomoniasis er den vanligste infeksjonen med helbredelig og lett behandlingsbar seksuell overføring med en antibiotisk syklus. Det er kjent for sin skarpe fisk lukt. & # 8220; tricomonian infeksjon kan være ganske stinkende & # 8221; sier Minkin. & # 8220; er en lukt av mer uttalt fisk av bakteriell vaginose.& # 8221;

I sjeldne tilfeller er en fisk lukt en indikasjon på en mer alvorlig tilstand.

7. Råtten som en dekomponerende organisme

En rotete lukt som bringer deg nesen og det vridne ansiktet er definitivt ikke normen. Hvis lukten er Putrid, som en død organisme, kan det ikke være skjeden din, men noe i skjeden din.

Grunner til en rotete lukt

 • En glemt buffer. La en pute utilsiktet passere i dager, til og med uker, alt i en vagina er mye mer vanlig enn du tror. Jeg kan ikke fortelle deg hvor mange pads jeg fjernet fra pasienter & # 8221; sier Minkin. «Dette skjer med mange mennesker. Det er ikke noe du må være flau. & # 8220;

Heldigvis sier Minkin at det er helt trygt å fjerne en glemt buffer alene.

Når du skal se en lege

Generelt bør unormale lukt være lett å identifisere. De er de som gjør deg krøllet ansikt. Fisk i putrefaction, død organisme, dekomponering: de er alle lukter fra et rødt flagg.

Hvis C’det er en alvorlig årsak, ofte vil andre symptomer vises ved siden av lukten.

Kontakt legen din dersom en lukt er ledsaget av:

 • Kløe eller brennende
 • smerte
 • smerte under sex
 • Ofte og ricotta drenering
 • Vaginal blødning uten tilknytning til syklusen

Lukt endres og det er greit

Små endringer i vaginal duften er normale. Husk at lukten av vagina har alt å gjøre med sin pH. Og det er mange ting som påvirker din ph.

Ta for eksempel vaginale kjønn, for eksempel. Spermen har en relativt høy pH, så det er super normalt å legge merke til en annen lukt etter å ha gjort vaginal sex med penis. Ikke bekymre deg, denne endringen er bare midlertidig.

Overgangsalderen har også en effekt på den vaginale pH. «På grunn av mangel på østrogen, ender menopausale kvinner ender med mindre vaginal muchosa & # 8221; sier Minkin. «Den vaginale slimhinnen dekker skjeden og nærer laktobacilli bakterier. Så, uten disse cellene kan du få en mye høyere ph & # 8220;.

Våre råd? Ikke vær redd for å virkelig kjenne din vagina, i all sin duftende herlighet. Bedre forstå luktene som din vagina produserer dag for dag, jo mer vil du være forberedt når noe går galt. Tross alt gjør vaginasene så mange fantastiske ting for oss. Det er nå at vi begynner å forstå hva det egentlig er.

Ginger Wojcik er monteringsassistent på Storist. Følg mer om jobben din Medium eller følg den opp Twitter.