7 Fordeler med kryoterapi: Hvordan kryoterapi kan forbedre helsen din

Beskrivelse

Kryoterapi, som bokstavelig talt betyr & # 8220; kald terapi og er en teknikk der kroppen er utsatt for ekstremt kalde temperaturer i flere minutter.

Kryoterapi kan administreres til et enkelt område, eller du kan velge kryoterapi av hele kroppen. Lokalisert kryoterapi kan administreres på forskjellige måter, inkludert ispakker, ismassasje, kjølemedlemsprayer, isbad og til og med gjennom prober som administreres i vev.

Teorien om kryoterapi av hele kroppen (WBC) er at nedsenking av kroppen i ekstremt kald luft i flere minutter, kan du få en rekke helsemessige fordeler. L’Individuelle vil forbli i et lukket rom eller i et lite gjerde som omgir sin kropp, men har en åpning på 8217; åpen hode. L’Wrap vil falle ved en temperatur mellom 200 og 300 ° F negativ. De vil forbli i # 8217; svært lav temperaturluft i en periode mellom to og fire minutter.

Du kan få fordeler fra en enkelt kryoterapi-økt, men det er mer effektivt når det brukes regelmessig. Noen idrettsutøvere bruker kryoterapi to ganger om dagen. Andre vil være hver dag i 10 dager og deretter en gang i måneden.

Fordeler med kryoterapi

1. Reduserer symptomene på # 8217; migrene

Kryoterapi kan bidra til å kurere migrene ved kjøling og numbing nerver i nakkeområdet. En studie har funnet at anvendelsen av et bandasje for nakken som inneholder to frosne isomslag til carotid arterier i nakken, har betydelig redusert migrene smerte i de som er testet. Det antas at dette fungerer som kjøper blodet som passerer gjennom intrakranielle fartøy. Carotid arterier er nær overflaten av huden og tilgjengelig.

2. Numbing nerveirritasjonen

Mange idrettsutøvere har brukt kryoterapi i årevis for å behandle skader, og en av grunnene er at det kan gjøre det Maltooth. Kulden kan faktisk dumme en irritert nerve. Legene vil håndtere det berørte området med en liten sonde satt inn i det nærliggende stoffet. Dette kan bidra til å behandle knuste nerver eller neurer, kronisk smerte eller til og med akutte lesjoner.

3. Hjelper med å behandle forstyrrelser i humøret

Ultra kaldt temperaturer i kryoterapi av hele kroppen kan forårsake fysiologiske hormonelle svar. Dette inkluderer utgivelsen av adrenalin, noradrenalin og endorfiner. Dette kan ha en positiv effekt på de som lider av Dell ‘# 8217; humør som angst og depresjon. En studie har funnet at kryoterapi gjennom hele kroppen var faktisk effektiv i kortsiktig behandling for begge.

4. Reduserer artrittisk smerte

Ligger cderimedapy behandling er ikke den eneste effektive tingen i behandlingen av alvorlige forhold; En studie har funnet at kryoterapi i hele kroppen har betydelig redusert smerte hos personer med leddgikt. De fant at behandlingen var godt tolerert. Som et resultat har det også tillatt en fysioterapi og mer aggressiv ergoterapi. Dette gjorde til slutt rehabiliteringsprogrammene mer effektive.

5. Kan bidra til å behandle lavrisiko tumorer

Målrettet og lokalisert kryoterapi kan være Brukes som kreftbehandling. I denne sammenheng kalles det & # 8220; Cryosurgery & # 8221;. Det virker frysende tumorceller og omgir dem med iskrystaller. For tiden brukes det til å behandle noen lavrisiko-svulster for noen typer kreft, inkludert prostatakreft.

6. Det kan bidra til å forhindre demens og Alzheimers sykdom

Selv om videre forskning er nødvendig for å evaluere effektiviteten av denne strategien, er det teoretiserer at kryoterapi av hele kroppen kan bidra til å forhindre Alzheimer og andre typer demens. Det er en tanke Dette kan være en effektiv behandling fordi kryoterapi antioksidant og anti-inflammatoriske effekter kan bidra til å bekjempe inflammatoriske og oksidative stressresponser som oppstår med Alzheimers L & # 8217.

7. Det handler om atopisk dermatitt og andre hudsykdommer

Atopisk dermatitt er en kronisk inflammatorisk hudsykdom med karakteristiske symptomer på tørket og pruriginal hud. Fordi kryoterapi kan Forbedre antioksidantnivået i blodet og kan samtidig redusere betennelsen, er det logisk at både lokalisert kryoterapi og hele kroppen kan bidra til å behandle den atopiske dermatitt. En annen studere (i mus) undersøkte effekten på # 8217; akne, med sikte på sebaceous kjertler.

Risiko og bivirkninger

De vanligste bivirkningene av en hvilken som helst type kryoterapi er nummenhet, prikking, rødhet og hudirritasjon. Disse bivirkningene er nesten alltid midlertidige. Fikse en avtale med legen din dersom de ikke er løst innen 24 timer.

Du bør aldri bruke kryoterapi lenger enn anbefalt for terapi metoden du bruker. For kryoterapi av hele kroppen, ville dette være mer enn fire minutter. Hvis du bruker en ispakke eller et isbad hjemme, bør du aldri bruke is på området i mer enn 20 minutter. Pakk ispakker i et håndkle for ikke å skade huden.

De med diabetes eller noen tilstand som påvirker nervene, bør ikke bruke kryoterapi. Kan ikke være i stand til å helt føle effekten, noe som kan føre til ytterligere skade på nerver.

Forslag og retningslinjer for kryoterapi

Hvis du har vilkårene du vil håndtere kryoterapi, sørg for at du diskuterer det med personen du hjelper eller administrerer behandlingen. Det er alltid en god ide å konsultere legen din før du bruker noen form for terapi.

Hvis du mottar kryoterapi for hele kroppen, bruk tørre og brede klær. Ta med strømper og hansker for å beskytte deg mot frysing. Under terapi, flytt om mulig for å holde blodstrømmen.

Hvis du gjennomgår en kryokirurgi, vil legen din diskutere spesifikke forberedelser på forhånd. Dette kan ikke spise eller drikke i 12 timer før.

Ta bort

Det er mange anekdotiske tester og noen undersøkelser til støtte for kravene som kryoterapi kan tilby helsemessige fordeler, men kryoterapi for hele kroppen er fortsatt gjenstand for forskning. Fordi det fortsatt undersøkes, snakk med legen din eller helsepersonell for å vurdere om det er riktig for deg.