7 Fakta om diabetes og på og på bruk av alkohol

Folk med diabetes Det bør være spesielt forsiktig når det gjelder å drikke alkohol fordi alkoholen kan forverre noen av diabetesens komplikasjoner. Først av alt, påvirker alkoholen leveren i å utføre sitt blodsukkereguleringsarbeid. L’Alkohol kan også samhandle med noen rusmidler foreskrevet til personer med diabetes. Selv om du drikker alkohol bare sjelden, snakk med legen din slik at du vet hvilke stoffer som er de beste for deg.

Her er hva du trenger å vite:

1. L’Alkohol interagerer med diabetes medisiner

L’Alkohol kan øke eller redusere blodsukkernivået, avhengig av hvor mye du drikker. Noen diabetes piller (inkludert sulfonylurea og megglitinider) endrer blodsukkernivået ved å stimulere bukspyttkjertelen til å produsere mer insulin. Kombinasjonen av hypoglykemiske legemiddelleffekter med alkohol kan føre til hypoglykemi eller «8220; insulin shock & # 8221; som er en medisinsk nødsituasjon.

2. L’Alkohol forhindrer leveren fra å utføre arbeidet ditt

Hovedfunksjonen til leveren er å lagre glykogen, som er den lagrede form av glukose, så du har en kilde til glukose når du ikke har spist. Når du drikker alkohol, må leveren din jobbe for å fjerne den fra blodet i stedet for å arbeide for å justere blodsukkeret eller blodsukkeret. Av denne grunn bør du aldri drikke alkohol når blodsukkeret allerede er lavt.

3. Aldri drikke alkohol på en tom mage

Maten reduserer hastigheten som alkoholen absorberes i blodet. Pass på at du spiser et måltid eller en matbit med karbohydrater hvis du har tenkt å drikke alkohol.

4. Test alltid blodsukkeret før du drikker en alkoholholdig drikke

L’Alkohol kompromitterer leverskapasiteten til å produsere glukose, så sørg for at du kjenner ditt antall glukose i blodet ditt før du drikker en alkoholholdig drikk.

5. L’Alkohol kan forårsake hypoglykemi

Innen noen få minutter fra alkoholforbruket og opptil 12 timer senere, kan alkohol, alkohol gjøre blodsukkernivået lavere. Etter å ha brukt alkohol, kontroller alltid blodsukkernivået for å sikre at det er i det sikre området. Hvis blodsukkeret ditt er lavt, spis en matbit for å øke den.

6. Du kan redde livet ditt ved å drikke sakte

Drikker for mye alkohol kan få deg til å føle deg bedøvet, søvnig og disorientert, de samme symptomene på’hypoglykemi. Pass på at du har et armbånd som advarer folkene rundt deg som du har diabetes, så hvis du begynner å oppføre seg som om du var forgiftet, vet du at symptomene dine kan være forårsaket av’hypoglykemi. Hvis du er hypoglykemisk, trenger du mat og / eller glukose tabletter for å øke blodsukkernivået.

7. Du kan redde livet ditt ved å vite grensen din

Legen din vil fortelle deg hvor mye alkohol er trygt for deg å drikke. Avhengig av helsemessige forhold, kan dette ikke bety alkohol. I noen tilfeller kan kvinner med diabetes ikke forbruke mer enn en alkoholholdig drikk om dagen. Menn burde ikke ha mer enn to.