7 bruksområder og fordeler med timianolje

Del på Pinterest

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

Du er sikkert kjent med timian-bruken som et gress og mats krydder. I tillegg til å gjenopplive smaken av mat, er timiananlegget (thymus vulgaris) også kilden til timian essensiell olje.

L’thymeolje har antifungal egenskaper, antiinflammatorisk og antibakteriell. Det brukes ofte som konserveringsmiddel i mat, kosmetikk og toalettsaker. Det kan også bli funnet som en ingrediens i munnvannet.

Bruk og fordeler med timianolje

Det er flere studier som støtter evnen til å redusere eller eliminere bakterier av mat opprinnelse, støtte hjertes helse og lindre betennelsen i kroppen, blant annet.

Før du går ut og kjøper en flaske, er det viktig å innse at det ikke er noen retninger som 8217; timianolje som brukes alene, kan kurere en bestemt sykdom.

Selv om ytterligere forskning er nødvendig, antas det for tiden at timianoljen er gunstig hvis den brukes som en del av generelle terapeutiske programmer, ikke som behandling eller behandlet alene.

L’Thyme Oil inneholder forskjellige forbindelser som har helsemessige fordeler. Disse forbindelsene inkluderer:

 • CarvaCrolo
 • Timol
 • Linealolo
 • Cinool
 • Camphor
 • borneol

Senere gir vi en’se på hvordan disse forbindelsene er nyttige for forskjellige anvendelser av # 8217; thymeolje.

1. Kviser

Det er Noen tester at timianoljen er effektiv for å redusere bakterier som forårsaker huden; akne på huden. Et studio på dyrene som sammenlignet timianoljen med oreganoolje, fant at begge var i stand til å eliminere bakterier, men det 8217; Oreganoolje var mer effektiv.

2. Alopecia areata

Thymeolje blandet med andre essensielle oljer og en vektorolje, kombinert med massasje, Den kan brukes som behandling for å forhindre håravfall.

For tiden er det få data som indikerer om timianoljen er effektiv eller ikke for denne tilstanden, selv om anekdotiske tester indikerer at en kombinasjon av essensielle oljer som inkluderer timenoljen, kan være effektiv.

3. Brystkreft

En veldig foreløpig studere Oppdaget at det ville timiske ekstraktet kunne til slutt vise lovende resultater i kampen mot brystkreft.

4. Respiratorisk hoste og styringsinfeksjoner

Det antas at innholdet i Timol i # 8217; thymeolje har antispasmodiske egenskaper. Når blandet med Primula, L’timian essensiell olje var bevist å være effektiv å redusere hoste og redusere varigheten av luftveisinfeksjoner, som for eksempel forkjølelse.

5. Mat konserveringsmiddel

I en studie rapportert i Journal of Medicine and Life, L’timian olje var effektiv i # 8217; eliminering av bakterier og sopp relatert til mat.

Timo og Timolo Det har blitt funnet Har antibakterielle effekter mot bakterien, inkludert Salmonella, Staphylococcus aureus og Helicobacter pylori.

6. Hjertesykdom

Et laboratorium studio av 2010 publisert i Journal of Lipid Research Han fant at Carvacrolo i # 8217; timianolje var et effektivt antiinflammatorisk middel med kardioprotektive evne, noe som gjorde det muligens gunstig for mennesker med hjertesykdom.

7. Muntlig

Tymolens antiinflammatoriske effekter har blitt dokumentert i flere studier. Tymolet i # 8217; thymusolje er effektiv for å redusere betennelse og # 8217; infeksjon.

Sekund nyere forskning, De anti-inflammatoriske og antibakterielle egenskapene til Timolo gjør det gunstig for oral helse. Forbindelsen er en ingrediens i forskjellige tannprodukter, inkludert den kule myntlisterin-munnvannet.

Kjøp Listors Listine Online.

Bivirkninger Dell’thyme olje

Hvis du har en Mint-allergi, kan du også være allergisk mot timian og timianolje.

Uønskede reaksjoner Alle «8217; Thyme Oil inkludert:

 • Allergiske reaksjoner, alt fra kontaktdermatitt til symptomene på høst
 • svimmelhet
 • konjunktivitt
 • hodepine
 • astma
 • muskel svakhet
 • Gastrointestinal irritasjon og angst

L’timianolje skal ikke inntas eller brukes ikke fortynnet på huden. Snakk med legen din før du bruker timianoljen, spesielt hvis du er gravid eller ammer.

Barn bør ikke administreres timianolje. Når du sprer essensielle oljer, bør du vurdere barn og kjæledyr som kan reagere på oljen.

Hvordan bruke timianoljen til L’alopecia areata

En liten en 1998 Aromaterapi eksperiment viste gode resultater for noen mennesker med alopecia arettata, men siden da var det ikke noe solid søk.

Fordi det er usannsynlig at 8217; timianolje forårsaker skade, kan du prøve det og se hvordan det fungerer. Hvis du ønsker å prøve en aromaterapibehandling for hodebunnen hjemme, er det hva du skal gjøre:

 • Velg en vegetabilsk olje, som jojobaolje eller grapeseedolje, som virker fra oljevektor.
 • Bland 2-3 vektoroljekopper med 3-5 dråper hver av essensielle oljer av timian, lavendel, rosmarin og sedertre. Hver av disse oljene har egenskaper som kan gjøre dem nyttige for hårvekst eller for helsen til hodebunnen.
 • Masser en liten mengde på hodebunnen hver dag i ca 10 minutter.
 • Gå på for en’nå eller hele natten.
 • Skyll med en delikat sjampo og en balsam.
 • Denne behandlingen kan ta flere måneder å jobbe. Stopp behandling i tilfelle av hodebunnen irritasjon.
 • Før du prøver denne behandlingen, kjør en testpatch med hver olje for å sikre at du ikke mister huden, øynene eller nesepassasjerene.

  Essensielle oljer må alltid blandes med en vektorolje før testen. Ikke bruk en ufortynnet essensiell olje på hodebunnen eller på hudområdet.

  Com’det er laget

  L’timian olje er vanligvis anskaffet av bladene og blomstene av thymus vulgaris gjennom en dampdestillasjonsprosess. Den første destillasjonen gir essensiell olje av rødt timian, som er en berusende, mørk olje med en krydret duft. L’Red timian olje brukes ofte som et hjerte notat i parfyme.

  Hvis L’Red Thyme Oil passerer gjennom en andre destillasjonsprosess, får du en blekgul gullolje. Dette er den mest brukte form for timianolje. Det kalles bare timian olje eller hvit timian olje.

  L & # 8217;

  L’timianolje har vist seg å ha fordeler for forskjellige forhold og for å støtte helsen til hjertet og munnen. Den er ikke konstruert for å bli brukt som en enkelt behandling for enhver sykdom, men kan ha gunstige applikasjoner hvis de kombineres med andre behandlinger.

  Foruten alle essensielle olje, L’Timo olje kan også bli funnet i kommersielle produkter, inkludert kosmetikk, toalettsaker og mat. Det brukes ofte til konserverings- og antimikrobielle kvaliteter.