7 bilder av brystkreft

Beskrivelse

Brystkreft er ukontrollabel vekst av ondartede celler i brystet. Det er den vanligste kreften hos kvinner, selv om det også kan utvikle seg hos menn.

Den eksakte årsaken til brystkreft er ukjent, men noen kvinner har en høyere risiko enn andre. Dette inkluderer kvinner med en personlig eller familiehistorie av brystkreft og kvinner med visse genetiske mutasjoner.

Du har også større risiko for brystkreft Hvis du startet menstruasjonssyklusen før 12., startet du overgangsalderen i alderdom, eller du har aldri vært gravid.

Den tidlige diagnosen og behandlingen av brystkreft gir de beste behandlingsutsikter. Det er viktig å regelmessig undersøke brystet og programmet vanlige mammogrammer.

Snakk med legen din fra hvilket brystkreft screening programmet ville være bedre for deg.

Fordi tumorceller kan metastet eller spre seg til andre deler av kroppen, er det viktig å gjenkjenne symptomene på brystkreft i den første fasen. Først motta en diagnose og start behandling, desto bedre er potensielle kunder.

Finn ut mer: Lumpektomi vs. Mastektomi »

Bryst eller fortykningsnummer

De første symptomene på brystkreft er lettere å føle at det skal ses. L’utførelse av en månedlig selvundersøkelse av brystet ditt vil hjelpe deg med å gjøre deg kjent med deres normale utseende.

Det er Ingen test Den 8217; selveksamen vil hjelpe deg med å oppdage kreft før, men vil hjelpe deg med å legge merke til eventuelle endringer i brystvevet lettere.

Skriv inn en brystundersøkelse rutine minst en gang i måneden. Den beste tiden å undersøke brystet ditt er noen dager etter at menstruasjonssyklusen starter. Hvis du allerede har startet overgangsalderen, velger du en bestemt dato for å sjekke brystet hver måned.

Med en hånd plassert på’hip, bruk den andre til å skyve fingrene på begge sider av brystet og ikke glem å sjekke under armhulene.

Hvis du føler en knutepunkt eller en tykkelse, er det viktig å innse at noen kvinner har brystet tykkere enn andre, og at hvis du har et bryst oftere, kan du merke klumper. Selv en godartet kreft eller en cyste kan forårsake klumper.

Selv om det kanskje ikke er en alarm grunn, informer legen din om alt du trenger for å se uvanlig ut.

Finn ut mer: COS’er Pseudangajattosa Stromale Hyperplasi? »

Sekresjon fra brystvorten

En melkeaktig sekresjon fra brystvorten er vanlig under amming, men du bør ikke ignorere dette symptomet hvis du ikke ammer. En uvanlig sekresjon fra brystvorten kan være et bihule kreft symptom. Dette inkluderer en klar utslipp og en sanguenta-utslipp.

Hvis du oppdager en utslipp, og du ikke ammer, sørg for en avtale med legen din. De kan ta en eksamen og oppdage årsaken.

Endringer i størrelse og brystform

Det er ikke sjeldent at brystet svulmer, og du kan merke en endring i størrelsen i menstruasjonssyklusen.

Hevelsen kan også forårsake brystspenning og kan være litt ubeleilig å bære en bh eller ligge på magen. Dette er helt normalt og sjelden indikativt om brystkreft.

Men mens brystet ditt kan gjennomgå visse endringer på forskjellige tider i måneden, bør du ikke forsømme noen endringer. Hvis du oppdager at brystet svulmer til tider annet enn menstruasjonssyklus, eller hvis bare et bryst er hovent, snakk med legen din.

I tilfelle normal hevelse, forblir begge brystene symmetriske. Dette betyr at man ikke vil være plutselig større eller mer hovent enn # 8217;.

Invertert brystvorte

Endringer i # 8217; aspekt av brystvorter kan forekomme over tid og kan betraktes som normalt. Men snakk med legen din hvis du merker en brystvorte bare invertert. Dette er enkelt å identifisere. I stedet for å fokusere mot ytre, blir brystvorten trukket inn i brystet.

En invertert brystvorte i seg selv betyr ikke at du har brystkreft. Noen kvinner har normalt en flat nippel som virker invertert og andre kvinner utvikler en invertert brystvorte over tid. Imidlertid bør legen undersøke og ekskludere kreft.

Desquamata, quaniman eller quanquamata lær

Ikke straks bli bekymret hvis du kjenner, flak eller klaff på bryst eller hud rundt brystvorten. Dette er et symptom på brystkreft, men det kan også være et symptom på atopisk dermatitt, eksem eller en «8217, annen hudtilstand.

Etter en eksamen kan legen utføre tester for å utelukke Pagets sykdom, som er en type brystkreft som treffer brystvorten. Det kan også forårsake disse symptomene.

Hudutslett på brystet

Du kan ikke knytte brystkreft med rødhet eller utslett, men i tilfelle av inflammatorisk brystkreft (IBC), A’utslett er et tidlig symptom. Dette er en aggressiv form for brystkreft som påvirker brystets hud og lymfatiske kar.

I motsetning til andre typer brystkreft, forårsaker IBC vanligvis ikke klumper. Imidlertid kan brystet bli hovent, varmt og se rødt ut. L’utslett kan ligne bunter av insektbitt, og det er ikke uvanlig å ha kløe.

Pitting på brysthuden

A’utslett er ikke det eneste visuelle symptomet på inflammatorisk brystkreft. Denne typen kreft endres også L’aspekt av brystet ditt. Du kan merke dimples eller valances og huden på brystet ditt, kan begynne å se ut som en peeling d’oransje på grunn av den underliggende betennelsen.

Ta bort

Det er viktig at hver kvinne lærer å identifisere synlige symptomer på brystkreft. Kreft kan være aggressivt og farlig for livet, men med tidlig diagnose og behandling er overlevelsesraten høy.

Sekund American Cancer Society, Den femårige overlevelsesraten for brystkreft hvis diagnostisert av trinn 1 på trinn 3 er mellom 100% og 72%. Men når kreften sprer seg til andre deler av kroppen, faller den femårige overlevelsesraten til 22%.

Du kan forbedre sjansene for tidlig diagnose og behandling:

  • Utvikle en rutine for å gjennomføre brysteksamen
  • Kontakt legen din dersom du merker endringer i brystet
  • Få vanlige mammogrammer

Mammografi anbefalinger varierer avhengig av’alder og risiko, så sørg for at du snakker med legen din når du skal starte og med hvilken frekvens du bør ha et mammogram.

Hvis du mottar en diagnose av brystkreft, vet du at du ikke er alene. Finn støtte fra andre mennesker som bor med brystkreft. Last ned Healthline Free App her.