7 beste rettsmidler for blæreinfeksjoner

Informasjon om blæreinfeksjoner

Blæreinfeksjoner er den vanligste typen urinveisinfeksjon (UTI). De kan vokse når bakteriene kommer inn i # 8217; urinrøret og reise i blæren.

L’Uretra er røret som bærer urinen ut av kroppen. Når bakteriene går inn i # 8217; urinrøret, kan holde seg til blærens vegger og multiplisere raskt.

L’Resulterende infeksjon kan forårsake irriterende symptomer, for eksempel L’plutselig ønske om å urinere. Det kan også forårsake smerte under stigende og abdominale kramper.

En kombinasjon av medisinske og hjemmepleiebehandlinger kan lindre disse symptomene. Hvis ikke behandlet, kan blæreinfeksjoner bli farlige for livet. Dette skyldes at infeksjonen kan spre seg til nyrene eller blodet.

Her er syv effektive rettsmidler for L’blæreinfeksjon.

1. Drikk mer vann

Fordi det hjelper: L’vann eliminerer bakterier i blæren. Dette bidrar til å bli kvitt’infeksjon raskere. Det fortynner også urinen, så urinat kan være mindre smertefullt.

L’urin består av kroppens avfallsprodukter. L’Konsentrert og mørk urin kan være mer irriterende og smertefullt å passere når du har en [8217 blæreinfeksjon.

L’Fortynnet urin er klarere og irriterer vanligvis ikke så mye.

Prøv dette

 • Drikk minst åtte glass D’vann om dagen. Begrenser koffein som inneholder drinker, inkludert kaffe, te og brus. Koffein kan irritere blæren enda mer når du ikke har en & # 8217;.

2. Hyppig urinering

Fordi det hjelper: Hyppig vannlating bidrar til å eliminere infeksjonen ved å flytte bakteriene av blæren. & # 8220; Hold den & # 8221; Eller ikke gå på toalettet når det er nødvendig, la bakteriene fortsette å formere seg i blæren.

Det kan også være nyttig å urinere etter å ha sex. L’Seksuell aktivitet kan presse bakterier dypere i # 8217; urinrøret både hos menn og kvinner.

Urinering etter kjønn kan bidra til å eliminere bakterier fra urinveiene. Dette forhindrer bakterier i å sette opp og forårsake en & # 8217;.

Prøv dette

 • Drikk mange væsker, slik at du kan urinere. Gå på toalettet så snart du kan.

3. Antibiotika

Hvorfor hjelp: Antibiotika dreper bakterier som forårsaker blæreinfeksjon. Hvis du har en UTI, trenger du vanligvis medisiner for å kvitte seg med bakteriet som forårsaker infeksjonen. Eksperter anbefaler å behandle urinveisinfeksjoner med antibiotika.

Hvis du har symptomer på en UTI, kontakt legen din. Seksuelle overføringsinfeksjoner (IST), vaginale infeksjoner og noen vaginale forhold kan imitere symptomene på en IVU. Så det er viktig å få den rette behandlingen for din tilstand.

Prøv dette

 • Ring legen din dersom symptomene dine varer mer enn to dager eller verre. Du vil sannsynligvis trenge antibiotika til å behandle blæreinfeksjon.
 • Hvis du er større, er du gravid, eller du har andre alvorlige helsemessige forhold, som diabetes, ring legen din umiddelbart.
 • Varigheten av behandlingen kan variere avhengig av legemidlet som er foreskrevet av legen og dens generelle helse. Det er viktig å ta medisiner for hele kurset, selv om du føler deg bedre før den er over. Anta at hele dosen vil sikre at alle skadelige bakterier er ute av systemet ditt.

4. Smertestillende

Fordi de hjelper: Alvorlige blæreinfeksjoner kan forårsake smerte i bekkenområdet, selv når du ikke er presserende. Antibiotika vil behandle infeksjonen.

Husk at en eller to dager kan være nødvendig før narkotika begynner å hjelpe. L’Å ta smertestillende kan lindre magekramper, ryggsmerter og ubehag du kan prøve.

Prøv dette

 • Spør legen din om du er sikker på å ta benk smertestillende midler. L’Paracetamol Inntak (Tylenol), Ibuprofen (Advil, Motrin IB) eller Fenazopiridin (Pyridium) kan lindre smerte mens aspekter som antibiotika begynner å fungere.

5. Varmeplater

Fordi det hjelper: Fokus på abdominal regionen eller på baksiden kan det være døve smerte som noen ganger oppstår under blæreinfeksjoner. Dette kan være spesielt nyttig hvis det brukes sammen med stoffene dine.

Prøv dette

 • Du kan kjøpe en termoform i et lokalt eller nettapotek. Pass på at du nøye følg indikasjonene på pakken for å unngå å brenne deg selv. Du kan også lage en varm og fuktig pakke hjemme. Bare senk et lite håndkle i varmt vann og legg det på blæren eller på # 8217; Abdomen.

6. Passende klær

Fordi det hjelper: Bakterier trives i varme og fuktige miljøer. For kvinner kan tette jeans og andre stramme klær fange fuktighet i delikate områder. Dette skaper fruktbar grunnlag for vaginale bakterier.

Prøv dette

 • Bruk bomullsundertøy, brede bukser eller skjørt for å favorisere sirkulasjonen av luften og redusere bakteriell vekst.

7. Tranebærjuice

Fordi det hjelper: Tranebær ble brukt som en naturlig behandling for å hindre blæreinfeksjoner i generasjoner. Ifølge en 2012 å gjennomgå, Cranberry juice og tranebær tabletter viser noe løfte som et middel for kvinner som ofte bidrar med blæreinfeksjoner.

Men det er ikke klart om blåbærsaften virkelig virker for å hindre blæreinfeksjoner i den bredeste befolkningen.

Prøv dette

 • Snakk med legen din på tranebærjuice som en måte å hindre blæreinfeksjoner på.

Hindre fremtidige blæreinfeksjoner

Følgende livsstilsendringer kan bidra til å redusere forekomsten av blæreinfeksjoner:

 • Drikk fra seks til åtte glass D’vann om dagen.
 • Urin så snart du føler behovet.
 • Ta en dusj i stedet for på badet.
 • Ha på seg bomullsundertøy.
 • Endre undertøy hver dag.
 • Urin før og etter den seksuelle aktiviteten.
 • Unngå å bruke en membran eller et spermicid og passerer til en alternativ form for prevensjon.
 • Menn: Bruk ikke-spermicid-smurt kondomer.
 • Kvinner: Rengjør fra forsiden til baksiden etter urinering.
 • Kvinner: Ikke bruk vaginale dusjer eller sprayer.

Legen kan anbefale en forebyggende behandling hvis du har hatt gjentagende blæreinfeksjoner. Dette kan bestå i # 8217; intocion av antibiotika i små daglige doser for å hindre eller kontrollere fremtidige blæreinfeksjoner.

Kostholdet, sammen med urinens surhet, kan også påvirke måten folk påvirkes av disse infeksjonene.

Forskere På Washington University School of St. Medical. Louis oppdaget at de som har intestinalkanalen gitt visse stoffer, aromatiske anrop, hadde lavere bakteriell aktivitet i urinen.

Produksjonen av disse stoffene synes å være relatert til typer sunne bakterier som folk bærer i tarmkanalen. Også l’urin lav syre hadde færre bakterier, så narkotika som kan gjøre le’urin mindre syre kan spille en rolle for å hindre disse infeksjonene.

Utsikter for personer med A’blæreinfeksjon

Blæreinfeksjoner, inkludert tilbakevendende infeksjoner, krever medisinsk behandling. Hvis det behandles raskt og effektivt, er risikoen for alvorlige komplikasjoner lavt.

Flere forskere De jobber også med vaksiner for å beskytte seg mot de vanligste typer bakterier som forårsaker blæreinfeksjoner. Inntil da er hjemmemedisiner kombinert med narkotika viktige skritt for å føle seg bedre.