6 Viktige grunner til å se din hudlege for psoriasis

Natasha Nettles er en sterk kvinne. Han er en mor, en sminkeartist og har også psoriasis. Men hun lar ikke denne delen av livet hennes skyte ned. Han lar ikke de som gjør eller hvordan de skal beskrive. Det er mye mer enn din autoimmune sykdom. Gå inn i livet til Natasha og se hvor åpen og rolig i sin egen hud i denne dokumentariske stilen videoen.

Beskrivelse

Psoriasis er en kronisk tilstand. Dette betyr at det ikke er noen kur, så behandlingen fokuserer på styring av symptomer. Det kan være enkelt å holde en hudlege opp til neste planlagte avtale. Men i noen tilfeller, se en dermatolog er viktig.

Her er seks grunner til å ta telefonen, ta en avtale og få svar på dine helsebehov.

1. Legg merke til noe nytt

Hvis du har en moderat eller alvorlig psoriasis, er det noen symptomer du sannsynligvis er vant til. Disse kan inkludere spylte, irritert, sprukne eller tørkede skinnflekker, samt betennelse, hevelse og kløe.

Men hvis du oppdager noe nytt, er det viktig å konsultere legen din. Et nytt symptom kan være et tegn på at tilstanden din blir verre. For eksempel, hvis du finner vanskeligere å fullføre daglige aktiviteter eller føler at leddene er hovne, kan du utvikle psoriasisartritt.

Et nytt symptom kan også være et tegn på at dagens behandling ikke lenger er effektiv. Du har kanskje utviklet en motstand mot en krem, en aktuell lotion eller en biologisk. Selv om du ikke er helt sikker på at dette nye symptomet er relatert til psoriasis, er det bedre å få det sjekket.

2. Du er fortsatt skrape

For mange mennesker med avansert psoriasis er behovet for prote eller riper det mest irriterende symptomet. Denne følelsen av kløe er ikke som en typisk bit av insekt. Det er ofte beskrevet som en smertefull og brennende følelse.

Selv om kløe er en av de vanligste symptomene, er det måter å kontrollere det på eller redusere det. Hvis du fortsatt opplever dette symptomet, er det på tide å snakke fordi det kan bety at din nåværende behandling kanskje ikke fungerer.

Din hudlege kan gi deg en ny behandlingsplan, for eksempel å prøve forskjellige stoffer eller legge til en O # 8217; annen krem ​​eller salve til din vanlige rutine. Andre behandlingsalternativer inkluderer aktiviteter for å redusere stress, kalde dusjer og moderat eksponering for sollys eller fototerapi.

3. Du sier & # 8220; nei & # 8221; til sosiale arrangementer på grunn av tilstanden din

Selv om psoriasis er en tilstand av huden, kan det være en psykologisk komponent. Du kan føle deg ubehagelig om # 8217; aspektet av huden din. L’Angst eller nervøsitet for din tilstand kan gjøre det vanskelig å gå ut i det offentlige og til og med sosialisere med intime venner.

Hvis du tror at din psoriasis sjekker din sosiale kalender, sikre en avtale med din hudlege. De kan foreslå måter å forbedre selvtillit, som de beste klærne for å ha på seg eller sminke tips for å skjule symptomene dine.

De kan også lede deg til en annen spesialist, som en terapeut, for å hjelpe deg med å snakke om negative følelser.

4. Du tenker på å gå på ferie

L’TSA Flight Standard forbyr væsker, geler og aerosoler større enn 3.4 gram i håndbagasje. Enhver væske må også legge inn en konvolutt med glidelås fra kvartalet.

Selv om denne begrensningen ikke er katastrofalt for de fleste, kan det være for de med psoriasis. Kremer for aktuell bruk er ofte større, og du vil sannsynligvis ønske å bruke den medisinske lotionen under flyet på grunn av Tørket luft av flyet.

Før du reiser, få et brev fra legen din eller skriv ut en kopi av reseptet for å vise til noen TSA-offisielle. Kremene dine kan fortsatt bli utsatt for ytterligere screening, men du kan flytere lettere å vite at du har med deg alt du trenger under flyet.

5. Leddene begynner å skade deg

Så langt som 30 prosent Personer med psoriasis vil utvikle psoriasisartritt, en tilstand som forårsaker felles stivhet og smerte. L’Psoriasis Arthritis vises vanligvis hos voksne i alderen mellom 30 og 50 år, men til alle kan bli diagnostisert.

Det kan være vanskelig å forstå om din psoriasis utvikler seg, eller hvis du utvikler den psoriasisartritt. Av denne grunn, den Psoriasis Foundation Medisinsk rådgivning Anbefales for å konsultere en lege hvis du manifesterer et av følgende symptomer:

  • hevelse, smerte eller stivhet i en eller flere ledd, spesielt fingrene i hendene eller føttene
  • Smerte eller ømhet i nedre rygg, føtter eller i anklene
  • leddene som er varme i berøring
  • En bemerkelsesverdig endring av neglene, som for eksempel vailabing eller separasjon fra den ungueal-sengen

6. Du er nysgjerrig på en ny behandling eller naturlig middel

Det er hundrevis av reseptbelagte og motvirkende medisiner som kan hjelpe folk med psoriasis. Med forskere på jakt etter nye muligheter hvert år, vokser tallet stadig.

Snakk med legen din eller dermatologen før du legger til et nytt stoff eller et middel til din nåværende behandling, selv om det er en teller eller en naturlig tilnærming. Uansett hvilken ny ting kan forstyrre din nåværende behandlingsplan eller forverre dine symptomer.

Legen din kan svare på spørsmål om nye behandlinger eller naturlige rettsmidler og hjelpe deg med å forstå om du er gode alternativer for deg. I tilfelle av naturlige rettsmidler kan en lege fortelle deg om det er sannsynlig å samhandle med stoffene du antar.

Spør om mulige fordeler og ulemper ved å prøve nye behandlinger, og hvis legen din tror de kan være nyttige.