6 tips for å holde seg aktiv mens du bor med psoriasis

Opprettholde en aktiv livsstil er viktig for å håndtere min psoriasis, men det er ikke alltid lett. På tidspunktet for min diagnose var jeg 15 og jeg var involvert i et tett program for ekstracurricular aktiviteter. Jeg spilte på Varsity Lacrosse, jeg fulgte jazz og trykker på leksjoner og danset i kickline-teamet av videregående skole. Og jeg ville ikke stoppe.

Det var en utfordring å lære å leve med min psoriasis mens du opprettholder alle aktivitetene jeg elsket. Med besluttsomhet og svært støtte fra foreldrene mine, forfulgte jeg mine lidenskaper gjennom Graduation & # 8211; og over. Jeg spilte Lacrosse under hovedkortene mine og det andre året på college, og jeg var et grunnlegger av kickline-teamet på skolen min. Dette betydde to timer med intens kardio, tre dager i uken, i alle fire år.

Trøtt igjen? Mitt tette avtaleprogram holdt meg definitivt på Erta. Jeg tror også at han spilte en viktig rolle i # 8217; hjelpe meg å holde min psoriasis under kontroll. Mange kilder, inkludert Nasjonalt psoriasis fundament, Legg merke til at 8217; trening bidrar til å bekjempe kroppen betennelse, som sies at psoriasisen verre. I min erfaring, # 8217; trening får meg til å føle meg godt og reduserer stressnivået mitt. Det gir meg en måte å frigjøre meg fra all galskap som livet reserverer.

Nå, med to små barn hjemme, finner jeg enda mer utfordrende klemme øvelsen i min dag. Jeg får ofte kardioet mitt og danser med jentene mine. Men uansett hva, jeg gir ikke opp alt’trening.

Hvis du vil legge til en PO & # 8216; av fysisk aktivitet i rutinen, er det enkelt å starte og kan hjelpe deg med å administrere psoriasisene dine. Her er noen forslag til å huske på når du legger til øvelse til behandlingsplanen din:

1. Start sakte

Ikke fordyp deg i en «intens fysisk aktivitet hvis kroppen din ikke er vant til. Det er mange måter å starte en langsom og komfortabel rytme. For eksempel, dedikert tid til å ta regelmessige turer i nabolaget ditt eller å delta i et treningsstudium for nybegynnere.

Hvis du prøver å gjøre for mye, for tidlig, risikerer du å føle deg frustrert, irritert eller til og med skadet. Søk i stedet for å øke nivået av fysisk form over tid.

Det er også en god ide å la legen din vite at du endrer treningsrutinen din. Hvis du er bekymret for å forverre tilstanden din eller å lide skader, kan legen din foreslå måter å aktivere trygt på.

2. Konsentrert på små ting

All’Start kan virke uvanlig, men det er mange små måter å inkorporere øvelsen i din daglige rutine. Selv når du ikke har mye tid, kan disse enkle ideene hjelpe deg med å presse ekstra aktiviteter:

  • Ta trappen i stedet for Dell’heis.
  • Park på det punktet videre fra butikken for å legge til noen flere turer.
  • Gjør knep mens du vasker tennene dine.
  • Lage gymnastikk mens du ser på TV.

Enda bedre, prøv å kombinere L’trening med tiden på’åpen. For eksempel, hvis du vanligvis lunsj på pulten, stå opp og ta en tur rundt # 8217; isolert før du går tilbake til jobb. Ikke bare vil du gjøre ekstra trening, men du kan nyte den friske luften og få en potensiell økning i vitamin D fra solen.

3. Finn en venn som deler dine mål

Det er alltid hyggelig å tilbringe tid med venner, men å ha en trening er noe mer enn selskapet. Trening med en venn er en fin måte å holde deg motivert til å holde deg på banen. Det er mindre sannsynlig å hoppe en tur eller kjøre i parken hvis du møter noen. Også, trening med en venn kan være morsomt! Hvis du kan finne noen som har et lignende fysisk nivå, kan du til og med sette mål sammen.

4. Hold deg hydrert & # 8211; alvor

Drikk vann under treningen er viktig for alle, men det er spesielt viktig hvis du har psoriasis. Våre tørre og pruriginøse psoriasishuden må til enhver tid bli hydratisert. Du må drikke enda mer vann enn vanlig for å kompensere for tapt svette under treningen. Så ikke glem flasken din d’vann!

5. Bruk en garderobe egnet for psoriasis

Når du har psoriasis, kan trenings klærne gjøre en stor forskjell så langt du liker å være aktiv. Kombinasjonen av adherent spandex og svette kan irritere huden, så tenk på å ha på seg brede og pustende klær. Bomull er et utmerket valg, sammen med stoffer som Modal og Rayon. Velg klær som hjelper deg med å føle deg rolig og sikker på deg.

Gym Locker kan være et skummelt sted når du har en glød. Hvis du ikke føler deg komfortabel å endre deg alle «8217; åpen, er det andre alternativer. De fleste treningsstudioer har personlige garderober, hvor du kan ha litt & # 8216; mer privatliv. Du kan også bare bruke treningsutstyret ditt direkte i treningsstudioet.

6. Klemmer kald dusj

Selv om du kunne rive litt & # 8216; kald dusj kan være utrolig nyttig hvis du trener med psoriasis. Trekkens svette kan forverre psoriasisplater. En kald dusj vil ikke bare vaske bort svette, men det vil også hjelpe deg med å slutte å stoppe svette. Derfor er det en god ide å ta en kald dusj så raskt som mulig etter en treningsøkt.

Ta bort

L’Øvelse er en viktig del av en sunn livsstil og kan være en ekstra måte å bidra til å holde psoriasis raketter under kontroll. Forbli aktiv når du har en kronisk tilstand, har sine utfordringer, men ikke gi opp. Husk å starte sakte og snakke med legen din hvis du er i tvil om det rette aktivitetsnivået for deg. Med litt tålmodighet og tålmodighet, kan du gjøre Dell’utøve en del av rutinen din.

Joni Kazantzis er skaperen og bloggere For justagirlwithspots.com, En prisvinnende blogg på psoriasis dedikert til opprettelsen av bevissthet, allsidig utdanning på sykdommen og deling av personlige historier om hans reise på over 19 år med psoriasis. Hans oppdrag er å skape en følelse av fellesskap og dele informasjon som kan hjelpe sine lesere til å møte de daglige utfordringene med samlivet med psoriasis. Han mener at med så mange flere opplysninger som mulig, kan folk med psoriasis være autorisert til å leve sitt beste liv og gjøre de riktige valgene av behandling for deres liv.