6 tips for å holde blæren under kontroll

Ta kontroll over blæren din

Du finner deg selv kjemper for å komme på toalettet i tide? L’urininkontinens er en vanlig tilstand. Legen din kan hjelpe deg med å forstå hva som forårsaker det og gi råd til en behandlingsplan.

Selv livsstilsendringer kan bidra til å holde blæren under kontroll. Oppdag de seks trinnene du kan forplikte deg til å redusere risikoen for ulykker og hjelpe deg med å gå tilbake for å nyte daglige aktiviteter, uten tap.

Begrens koffein og alkohol

Koffein og alkohol har en vanndrivende effekt på kroppen din. Dette betyr at mengden urin som produseres øker. Hvis du har problemer med å sjekke blæren, kan forbruket av koffeinholdige drikker bidra til problemet.

For å hjelpe til med å håndtere symptomer, bør du vurdere å begrense koffein og alkohol eller alkohol eller unngå dem. Kaffe, te, brus, sjokolade og noen stoffer er vanlige kilder til koffein.

Unngå kunstige søtningsmidler

Noen kunstige søtningsmidler, inkludert natriumsakkarin, acesulfam K og aspartam, kan irritere blæren. Kunstige søtningsmidler kan også forringe inkontinensen ved å fungere som vanndrivende, akkurat som koffein. For å lindre disse impulser, unngå mat og drikke som inneholder disse sukkersubstitusjonene.

Alternativt kan du vurdere muligheten for å kjøpe søte produkter med Stevia. I følge National Association for Continence, Stevia ser ikke ut til å forårsake blæreirritasjon.

Unngå irriterende i blæren

Andre matvarer kan også irritere blæren og stimulere urinproduksjonen. Disse kan inkludere:

  • tomater
  • Epler
  • sitrusfrukter
  • krydret mat
  • Mat som inneholder mais sirup

Prøv å begrense disse matvarene. Kan bidra til å redusere antall besøk på badet du trenger for å gjøre og redusere risikoen for ulykker.

Finn bekkenbunnsmusklene

Den hyperaktive blæren er en vanlig årsak til blærekontrollproblemer, spesielt blant kvinner. Å lage kegeløvelser kan regelmessig hjelpe til med å behandle denne tilstanden. Disse øvelsene kalles også øvelser for bekkenbunnsmuskler.

Kegel øvelser er relativt enkle å gjøre. Men før du kan starte, må du finne bekkenbunnsmusklene. Neste gang jeg urinerer, prøv å stoppe strømmen av urin i midten av strømmen. Musklene du bruker til å gjøre det, er bekkenbunnsmusklene.

Kegel øvelser regelmessig

Når du har funnet bekkenbunnsmusklene, kan du fullføre de vanlige kegeløvelsene for å styrke dem. Bare å slå musklene i bekkenbunnen, hold dem i fem til ti sekunder og avslappende. De Urologi Care Foundation antyder fullstendig minst to kegel treningsøkter om dagen. Opptil 30 sammentrekninger per økt.

Ombygget blæren din

I noen tilfeller kan legen anbefale en ombygging av blæren. Dette kan hjelpe deg med å redusere antall ganger du må gå på toalettet. Det er ofte forbundet med Kegel-øvelser eller andre behandlinger. Ombyggingen kan bidra til å styrke blæren, så du trenger ikke å bruke på badet så snart det begynner å fylle opp.

For å ombygge blæren, vil legen råde deg til å følge et vanlig badprogram. Prøv å motstå 10 minutter etter at den første pulsen skal gå. Legen din kan oppfordre deg til å gradvis øke tidsintervallet mellom hvert besøk på badet. Prøver å unngå å tømme blæren mellom besøk.

Følg legen dins behandlingsplan

Noen ganger kan du behandle milde tilfeller bare med livsstilsendringer. I andre tilfeller kan du trenge narkotika, kirurgiske inngrep eller andre behandlinger. For eksempel kan reseptbelagte legemidler bidra til å redusere muskelspasmer og nerveproblemer som kan påvirke blæren.

Hvis du har problemer med å sjekke blæren, sikre en avtale med legen din. De kan bidra til å diagnostisere årsaken til symptomer og diskutere behandlingsalternativer. Følg behandlingsplanen som anbefales av legen, kan hjelpe deg med å gjenoppta kontrollen.