6 ting jeg vil gjerne vite på endometriose

Så mange som 1 i 10 Kvinner har endometriose. I 2009 ble jeg med i disse rangene.

På en måte var jeg heldig. Det tar et gjennomsnitt på 8.6 år Fra # 8217; start av symptomer for de fleste kvinner for å motta en diagnose. Det er mange grunner til denne forsinkelsen, inkludert det faktum at diagnosen krever kirurgi. Mine symptomer var så alvorlige at jeg har hatt kirurgi og en diagnose innen seks måneder.

Men å ha svar, mente ikke at jeg var helt forberedt på å møte fremtiden min med endometriose. Dette er de tingene som tok meg til å lære, og jeg ønsket å vite umiddelbart.

Ikke alle leger er endometriose eksperter

Jeg hadde en fantastisk gynekolog, men det var ikke rustet til å håndtere et seriøst tilfelle som min. Han fullførte mine to første kirurgiske inngrep, men jeg kom tilbake for å lide av sterk smerte innen noen få måneder av hver av dem.

To år har gått siden min kamp før jeg vet Excision kirurgi & # 8211; En teknikk som L’Endometrose Foundation of America kaller & # 8220; Gold Standard & # 8221; For behandling av endometriosen.

Svært få leger i USA er opplært til å utføre ekskisjon kirurgiske inngrep, og min var absolutt ikke. Faktisk, på den tiden, ikke C’de var kvalifiserte leger i min stat, L’Alaska. Jeg endte opp med å reise i California for å se Andrew S. Cook, MD, En gynekolog sertifisert av styret som også studerte i sub-spesialitet av reproduktiv endokrinologi. Han utførte mine påfølgende tre kirurgiske inngrep.

Han var dyrt og krevde tid, men til slutt var det virkelig verdt det. Fem år har gått siden min siste operasjon, og jeg gjør fortsatt mye bedre enn før du ser det.

Vet risikoen for noe stoff du tar

Da jeg mottok diagnosen for første gang, var det fortsatt vanlig for leger å foreskrive leelfrolide til mange kvinner med endometriose. Er en’injeksjon bestemt til å sette en kvinne i midlertidig overgangsalder. Siden endometriose er en guidet hormon tilstand, er tanken at forstyrrende hormoner, selv sykdommen kan stoppes.

Noen mennesker opplever betydelige negative bivirkninger mens de prøver å behandle Leelfrolide. For eksempel, i en 2018 studere involverer kvinnelige tenåringer med endometriose, bivirkningene av et behandlingsregime som inkluderte leelfrolid ble oppført som minnetap, søvnløshet og hetetilger. Noen studie deltakere betraktet deres irreversible bivirkninger selv etter behandlingsavbrudd.

For meg, de seks månedene jeg tilbrakte med dette stoffet var virkelig den mest syke jeg hørte. Håret mitt falt, jeg hadde problemer med å holde maten, på en eller annen måte jeg tjente fortsatt om 20 pund og generelt følte jeg meg trøtt og svak hver dag.

Jeg beklager å ha prøvd denne medisinen, og hvis jeg hadde lært mer om mulige bivirkninger, ville «8217, jeg ville ha unngått.

Gå til en ernæringsfysiolog

Kvinner med ny diagnose vil trolig føle seg mange mennesker som snakker om kosthold for endometriose. Det er et ganske ekstremt elimineringsdiett som mange kvinner sverger. L’Jeg prøvde flere ganger, men på en eller annen måte klarte jeg alltid å føle seg verre.

År senere besøkte jeg en ernæringsfysiolog, og jeg gjorde noen allergiske tester. Resultatene viste en «8217; høy følsomhet for tomater og alle matvarer jeg har alltid brukt i store mengder under kosthold for endometriose. Så mens jeg eliminerer gluten og meieriprodukter i et forsøk på å redusere betennelsen, la jeg mat som jeg er personlig sensitiv på.

Siden da oppdaget jeg det lave fodmap dietten, som jeg føler meg bedre. Poenget? Kontakt en ernæringsfysiolog før du gjør viktige kosttilskudd. De kan hjelpe deg med å formulere en mer egnet plan for dine personlige behov.

Ikke alle vil slå infertiliteten

Dette er en vanskelig pille å svelge. Det er en mot som jeg kjempet lenge, med min fysiske og mentale helse som betalte prisen. Selv min bankkonto led.

Forskning L’30 prosent 50 av kvinner med endometriose er steril. Mens alle ønsker å ha håp, har fruktbarhetsbehandlinger ikke skjedd for alle. De var ikke for meg. Jeg var ung og for resten i god helse, men ingen sum penger eller hormoner kunne få meg til å bli gravid.

Ting kan fortsatt fungere bedre enn du drømte

Det tok meg lang tid å akseptere det faktum at jeg aldri ville vært gravid. Jeg har virkelig krysset smertefaser: nektet, sinne, forhandling, depresjon og til slutt aksept.

Kort tid etter å ha nådd den akseptfasen, ble jeg tilbudt meg muligheten til å adoptere et barn. Det var en «8217; alternativ som jeg ikke engang hadde vurdert bare ett år før. Men øyeblikket var riktig og mitt hjerte hadde endret seg. Da jeg la øynene på henne, visste jeg at han burde vært min.

I dag er barnet 5 år gammel. Det er lyset i mitt liv og det beste som noen gang har skjedd med meg. Jeg tror virkelig at hver tåre som jeg spilte underveis, var bestemt til å ta meg fra henne.

Jeg sier ikke det 8217; adopsjon både for alle. Jeg sier ikke engang at alle vil ha det samme fine. Jeg sier bare at jeg vil ha vært i stand til å stole på alt som fungerte da.

Søk etter støtte

Vendt mot endometriosis var en av de mest isolerende tingene jeg noensinne har opplevd. Jeg var 25 da jeg ble diagnostisert med første gang, fortsatt ung og singel.

De fleste av vennene mine giftet seg og de hadde barn. Jeg tilbrakte alle mine penger i kirurgiske inngrep og behandlinger, og spurte meg om jeg noen gang har hatt en familie. Selv om vennene mine elsker meg, kunne de ikke forstå, noe som gjorde meg vanskelig å fortelle dem hva jeg prøvde.

Det nivået av isolasjon gjør ingenting, men forverre de uunngåelige følelsene av depresjon.

L’endometriose øker vesentlig risikoen for angst og depresjon, i henhold til en bred revisjon av 2017. Hvis du sliter, vet du at du ikke er alene.

En av de beste tingene jeg gjorde var å finne en terapeut som kunne hjelpe meg med å overvinne følelsene av smerte jeg prøvde. Jeg søkte også på nettstøtte, gjennom blogger og fora på Endometriosis. Jeg er fortsatt i kontakt i dag med noen av de kvinnene i & # 8220; Online for første gang 10 år siden. Faktisk var det en av de kvinnene som først hjalp meg med å finne Dr. Cook, L’mann som til slutt ga meg livet.

Finn støtte uansett hvor du kan. Søk på nettet, ring en terapeut og snakk med legen din om alle ideer som kan komme i kontakt med andre kvinner som opplever det du er.

Du trenger ikke å møte det alene.

Leah Campbell er en forfatter og utgiver som bor i Anchorage, i Alaska. En enslig mor for valg etter en rekke tilfeldige hendelser brakt til datterens adopsjon, er Leah også forfatteren av boken «Enkelt kvinnelig infertile& # 8220; og skrev mye om temaene til’infertilitet, Dell’adopsjon og foreldre. Du kan koble sammen med Leah via Facebook, Hans Dedikert portal Og Twitter.